OTP Bank Liga 2023/2024

OTP Bank Liga 30. forduló

Nagyerdei Stadion

OTP Bank Liga 31. forduló

Groupama Aréna

OTP Bank Liga 32. forduló

Nagyerdei Stadion

OTP Bank Liga 33. forduló

Pancho Aréna

OTP Bank Liga 16. forduló

Eredmény
2 - 1
Full Time

Meccs riport

A jó erőkből álló Puskás Akadémia otthonában, Felcsúton lépett pályára a Loki az esztendő utolsó bajnokiján, nélkülözve a sérült Bárány Donát és Sylvain Deslandes játékát. A szombati mérkőzésre bekerült a kezdőbe Bévárdi Zsombor, Baráth Péter és Sós Bence is.

A találkozó elején Baluta próbálkozott egy lövéssel, Megyeri Balázs biztosan védett. A 6. percben egy szép támadás végén Dzsudzsák Balázs húzta kapura a labdát, a játékszer fölé szállt. Keresték a fogást egymáson a csapatok, a felcsútiak a 11. percben egy szöglet után a kapufát is eltalálták, s fölénybe kerültek.

A mérkőzésre kilátogató Orbán Viktor miniszterelnök és Marco Rossi szövetségi kapitány ezt követően azt láthatta, hogy a 18. percben megszerzi a vezetést a hazai gárda, egy sarokrúgás után 8 méterről fejelt a kapuba (1-0). Erre kellett tehát jól reagálnia a DVSC-nek, de ez egy ideig nemigen sikerült.

Az első félidő végén viszont igen, a 36. percben Christian Manrique lőhetett 14 méterről, de fölé bombázott, majd nem sokkal később Ferenczi János durrantott mellé. A 41. minutumban aztán jött az egyenlítés, Dzsudzsák Balázs mintegy 22 méterről hatalmas gólt rúgott a kapu bal oldalába (1-1). A szünetig Kiss Tamás a kapusunk által bravúrral hárított lövésén túl nagyobb helyzet már nem alakult ki.

A második játékrész elején elmaradt egy lehetséges büntető a DVSC javára (Bévárdi Zsombort akadályozták), majd hosszú percek teltek el kiemelkedő esemény nélkül. A mérkőzés képe ekkor teljesen kiegyenlített volt. Félórával a vége lőtt érkezett Szécsi Márk és Varga József, a 67. percben előbbi lőhetett, azonban nem talált kaput.

A 73. percben Meldin Dreskovic blokkolt egy hatalmasat egy Puskás-ziccernél, majd a végjátékra beállt Alexandros Kyziridis, illetve Georgios Neofytidis és Dusan Lagator is. Az utolsó percekben mégis újabb gólt kapott a Loki szögletből, ismét Batik Bence volt eredményes fejjel, s ezzel eldöntötte a három pont sorsát (2-1).

Bajnoki folytatás január végén.

OTP Bank, 16. forduló.

Puskás Akadémia-DVSC 2-1 (1-1).

Pancho Aréna, 1670 néző. Vezette: Csonka B.

Puskás Akadémia: Tóth B. – Batik, Spandler (Van Nieff, 33.), Stronati – Favorov – Kiss T. (Gruber, 74.), Baluta (Colley, 89.), Corbu, Nagy Zs. – Puljic (Brandon, 89.), Zahedi (Komáromi, 74.). Vezetőedző: Hornyák Zsolt.

DVSC: Megyeri – Bévárdi (Neofítidis, 85.), Dreskovic, Romanchuk, Ferenczi – Baráth P. (Varga J., 63.), Manrique – Sós (Kyziridis, 79.), Dzsudzsák (Lagator, 85.), Bódi (Szécsi, 63.)- Dorian Babunski. Vezetőedző: Srdjan Blagojevic.

Gól: Batik (18., 89.), illetve Dzsudzsák (41.).

Sárga lap: Bévárdi (26.).

Helyszín

Pancho Aréna / Rákóczi Ferenc utca, Felcsút, Bicskei járás, Fejér megye, Közép-Dunántúl, Dunántúl, 8086, Magyarország

Részletek

Meccsnap Időpont Liga Idény
2022.11.12. 14:15 OTP Bank Liga 2022/2023