OTP Bank Liga 2023/2024

OTP Bank Liga 17. forduló

Eredmény
3 - 0
Full Time

Meccs riport

Ünnepi percek vezették fel a szombati találkozót. A DVSC tavaly év végén arra kérte hűséges drukkereit, hogy voksoljanak arra, mely Loki-legendákról nevezzenek el szektort a Nagyerdei Stadion A-, B- és C-lelátóján. A kezdeményezés sikert aratott, hiszen csaknem ezer szavazat érkezett klubunk felhívására. A végeredmény egyértelmű: a Loki-hívők többsége az A3-szektor esetében a súlyos betegségben elhunyt, kupagyőztes és bajnoki bronzérmes edzőnket, Garamvölgyi Lajost, a B6 szektornál a tragikus balesetben elveszített ikonikus vezérszurkolónkat, Komáromi Gábort, míg a C3 szektor kapcsán legendás játékosunkat, jelenlegi pályaedzőnket, Dombi Tibort szavazta meg névadónak.

A klub természetesen szem előtt tartotta a drukkerek véleményét, ennek szellemében tartotta meg a névadó-ünnepséget a szombati találkozó előtt. Maga meccs gyászszünettel kezdődött, mégpedig két legendás magyar válogatott futballista, Mészöly Kálmán és Mészáros Ferenc, valamint a brazil klasszis, Pelé emlékére.

Az év első tétmérkőzésén a DVSC nem számíthatott a sérüléssel bajlódó Sylvain Deslandes és Alexandros Kyziridis játékára. Az összecsapás elején a Loki rögtön magához ragadta a kezdeményezést, s már a 3. percben megszerezte a vezetést! Egy gyors támadás végén Dzsudzsák Balázs kitűnő labdával ugratta ki Szécsi Márkot, aki 12 méterről szépen lőtte ki a jobb alsót (1-0).

Válaszul a 8. percben Ikoba lőtt mellé, majd a 14. minutumban Demjén védte nagy bravúrral Christian Manrique, majd az ismétlő Dzsudzsák Balázs lövését. A 17. percben a másik oldalon Megyeri Balázs is szépen hárította Tajti próbálkozását, nem volt unalmas a mérkőzés. A ZTE letámadott, a DVSC pedig igyekezett használni a megnyíló területeket és gyors megugrásokkal operálni.

Ez sikerült is, a 33. percben Sós Bence lépett meg, a kapu előtt, ziccerben szabálytalankodtak vele szemben. A játékvezető büntetőt ítélt, és kiállította Mocsi Attilát. A 11-est Dzsudzsák Balázs értékesítette a 36. percben (2-0). A jó taktikát választó Loki így biztos vezetés tudatában vonulhatott szünetre.

A második játékrész hasonló szellemben folytatódott, a ZTE próbálkozgatott, a Loki pedig gólt szerzett. Az 53. percben Szécsi Márk lógott meg a jobb szélen, középre adott, az egyik egerszegi védő hibázott, az érkező Dorian Babunski pedig közelről a kapuba lőtt (3-0).

Az utolsó félórára érkezett Baráth Péter és Bévárdi Zsombor, csapatunk pedig továbbra is jól futballozott, kézben tartotta a meccset. A 65. percben Kusnyír Erik találta el 18 méterről a felső lécet, majd bemutatkozott a DVSC-ben a télen érkezett Stefan Loncar és Antonio Mance is, a végére pedig Bódi Ádám is beállt.

A hajrára minden lényegi kérdés eldőlt, a DVSC szép és nagyon értékes győzelmet aratott. Folytatás jövő hét szombaton a Mol Fehérvár FC otthonában.

Mesterszemmel

Srdjan Blagojevic: Gratulálok a játékosoknak, és köszönöm a szurkolók támogatását. Jó kezdete volt ez az évnek. A 3-0 ellenére nem volt egyszerű mérkőzés, szerencsénk is volt. A következő találkozókon jobb teljesítményre lesz szükség. Természetesen örülök a 3 pontnak, voltak pozitívumok, jól használtuk a megnyíló területeket, de fejlődnünk kell.

Ricardo Moniz: Gratulálok a Debrecennek. A kiállítás sok mindent befolyásolt, nem érzem jogosnak a piros lapot. 2-0-nál úgy gondoltam, még van esélyünk, jól is játszottunk, de egy hiba mindent eldöntött. Ezt követően akár 5-0-ra is kikaphatunk volna.

OTP Bank Liga, 17. forduló.

DVSC-ZTE 3-0 (2-0).

Nagyerdei Stadion, 2811 néző. Vezette: Káprály.

DVSC: Megyeri – Kusnyír, Lagator, Dreskovic, Ferenczi – Varga J. (Baráth, 62), Manrique (Loncar, 73.) – Szécsi, Dzsudzsák (Bódi, 83.), Sós (Bévárdi, 62.) – Dorian Babunski (Mance, 73.). Vezetőedző: Srdjan Blagojevic.

Zalaegerszeg: Demjén – Kálnoki Kis (Meshack, 76.), Csóka, Mocsi, Huszti (Lesjak, 85.) – Sankovic, Manzinga (Mim, 67.) – Szalay (Szendrei, 46.), Tajti, Gergényi – Ikoba (Németh, 85.). Vezetőedző: Ricardo Moniz.

Gól: Szécsi (3.), Dzsudzsák (36., 11-esből), Dorian Babunski (53.).

Sárga lap: Ferenczi (30.), Szécsi (45.), illetve Huszti (69.).

Kiállítva: Mocsi (33.).

Helyszín

Nagyerdei Stadion / Debrecen Nagyerdei krt. 12 4032

Részletek

Meccsnap Időpont Liga Idény
2023.01.28. 17:00 OTP Bank Liga 2022/2023