OTP Bank Liga 2023/2024

MOL Magyar Kupa

Nagyerdei Stadion

OTP Bank Liga 23. forduló

Nagyerdei Stadion

OTP Bank Liga 24. forduló

PAKSI FC STADION

OTP Bank Liga 25. forduló

Nagyerdei Stadion

OTP Bank Liga 26. forduló

Várkerti Stadion

OTP Bank Liga 27. forduló

Nagyerdei Stadion

OTP Bank Liga 28. forduló

Nagyerdei Stadion

OTP Bank Liga 29. forduló

Diósgyőr

OTP Bank Liga 30. forduló

Nagyerdei Stadion

OTP Bank Liga 31. forduló

Groupama Aréna

OTP Bank Liga 32. forduló

Nagyerdei Stadion

OTP Bank Liga 33. forduló

Pancho Aréna

OTP Bank Liga 18. forduló

Eredmény
2 - 2
Full Time

Meccs riport

Igazi rangadó-hangulatban, a február eleji időponthoz képest tűrhető időjárási körülmények között kezdődött 2024 első debreceni bajnoki mérkőzése. A csütörtökön érkezett Kocsis Dominik még nem volt a keretben, a kisebb egészségügyi problémával küszködő Brandon Dominguesre sem számíthatott a szakmai stáb. Bekerült viszont a kezdőcsapatba a télen igazolt Jorgo Pellumbi és Szuhodovszki Soma.

A találkozó elején rögtön helyzetbe került a Loki, a 3. percben Szuhodovszki Soma remek átadásával Joao Oliveira törhetett kapura, de 8 méterről mellé lőtt. Inkább a DVSC akarata érvényesült, a 7. minutumban Meldin Dreskovic fejesét védte bravúrral a diósgyőri kapus. Jól futballozott csapatunk, a 16. percben Bárány Donát bólintott fölé közelről, majd egy kevésbé mozgalmas időszak következett. Az első félidő hajrájában, a 37. percben aztán a vendégek is kialakítottak egy nagy lehetőséget, Bényei fejelt néhány méterről fölé, majd Megyeri Balázs védte bravúrral Edomwonyi lövését. Hiába volt összességében fölényben a Loki, a szünetig nem esett gól.

A második játékrész is debreceni rohamokkal kezdődött, mégis a Diósgyőr szerzett vezetést, az 51. percben Bényei Ágoston lőtte ki 16 méterről a jobb alsót (0-1). Nehéz helyzetbe került tehát a DVSC, sőt, az 58. percben még nehezebbe: egy gyors vendégtámadás végén Jurek fejelt a kapuba közelről (0-2). Innentől már bravúr kellett a pontszerzéshez, ennek érdekében fél órával a a vége előtt érkezett Alexandros Kyziridis, Stefan Loncar és Thor Úlfarsson is.

Közvetlenül előtte viszont szépített a Loki, a 62. percben Dzsudzsák Balázs 24 méterről gyönyörű szabadrúgásgólt lőtt a jobb felsőbe (1-2). Izgalmasnak ígérkezett tehát a hajrá, az is lett. A mieink mindent megtettek az egyenlítésért, a 75. percben Bárány Donát fejelt fölé, majd a 77. percben Szatmári Csaba begyűjtötte második sárgáját, így kiállították.

A végjátékban nagy nyomás nehezedett a diósgyőri kapura (közben Megyeri Balázs ziccert fogott), a 85. percben Thor Úlfarsson fejelt mellé előrevetődve. A 89. percben aztán jött az egyenlítés!! Ferenczi János adott be balról remekül, Kusnyir Erik pedig 8 méterről szép mozdulattal fejelt a bal felsőbe (2-2). A meccs végül döntetlennel is zárult, folytatás kedden Újpesten.

Mesterszemmel

Srdjan Blagojevic: Edzői szempontból nagyon stresszes mérkőzés volt, az első kapott gólig jól játszottunk. Az elején egyértelműen jobbak voltunk, helyzeteink is voltak, aztán kaotikussá vált a játék, amit én nem szeretek. Vegyes érzéseim vannak, kicsit szomorú vagyok, mert győzni szerettünk volna. Azért, hogy 0-2 után vissza tudtunk jönni, dicséretet érdemelnek a játékosok.

Simon Miklós: Dicséretet érdemelnek a játékosaink, bár megilletődötten kezdtünk. Szerencsére utána rendeztük a sorokat, büszke vagyok a fiataljainkra. Gólokat is tudtunk szerezni, de nem voltunk képesek lezárni a mérkőzést.

OTP Bank Liga, 18. forduló.

DVSC-Diósgyőr 2-2 (0-0).

Nagyerdei Stadion, 5841 néző. Vezette: Bogár G.

DVSC: Megyeri – Kusnyir, Dreskovic, Pellumbi, Ferenczi – Szuhodovszki (Loncar, 63.), Manrique (Lagator, 79.) – Szécsi (Úlfarsson, 63.), Dzsudzsák, Joao Oliveira (Kyziridis, 63.) – Bárány. Vezetőedző: Srdjan Blagojevic.

Diósgyőr: Odincov – Gera, Szatmári, Lund, Bokros (Stephen, 88.) – Holdampf, Bényei (Popadiuc, 79.) , Jurek (Pernambuco, 64.), Vallejo – Edomwonyi (Acolatse, 64.), Pozeg Vancas (Kampetsis, 79.). Vezetőedző: Simon Miklós.

Gól: Dzsudzsák (62.),, Kusnyir (89.), illetve Bényei (51.), Jurek (58.).

Sárga lap: Úlfarsson (79.), illetve Szatmári (61., 77.).

Kiállítva: Szatmári (77.).

Helyszín

Nagyerdei Stadion / Debrecen Nagyerdei krt. 12 4032

Részletek

Meccsnap Időpont Liga Idény
2024.02.03. 17:30 OTP Bank Liga 2023/2024