OTP Bank Liga 2023/2024

MOL Magyar Kupa

Nagyerdei Stadion

OTP Bank Liga 23. forduló

Nagyerdei Stadion

OTP Bank Liga 24. forduló

PAKSI FC STADION

OTP Bank Liga 25. forduló

Nagyerdei Stadion

OTP Bank Liga 26. forduló

Várkerti Stadion

OTP Bank Liga 27. forduló

Nagyerdei Stadion

OTP Bank Liga 28. forduló

Nagyerdei Stadion

OTP Bank Liga 29. forduló

Diósgyőr

OTP Bank Liga 30. forduló

Nagyerdei Stadion

OTP Bank Liga 31. forduló

Groupama Aréna

OTP Bank Liga 32. forduló

Nagyerdei Stadion

OTP Bank Liga 33. forduló

Pancho Aréna

OTP Bank Liga 19. forduló

Eredmény
1 - 2
Full Time

Meccs riport

A múlt hét szombati, Diósgyőr elleni meccs (2-2) és a most szombati, Ferencváros elleni hazai rangadó előtt kedden Újpesten lépett pályára a Loki. A kezdőcsapat összetétele a várakozásoknak megfelelően (1 héten belül 3 bajnoki) változott, bekerült többek között Hamzat Ojediran, Stefan Loncar, Vajda Botond és a télen érkezett izlandi csatár, Thor Úlfarsson is. A hazai klub éppen a mérkőzés napján cserélt tulajdonost, előre nem lehetett látni, milyen hatással lesz ez az újpestiek teljesítményére.

A találkozó 1. percében a fővárosiak rögtön helyzetbe kerültek, Csoboth 11 méterről leadott lövését Megyeri Balázs bravúrral hárította. Az Újpest rohamai csak néhány percig tartottak, ezt követően a DVSC helyenként átvette az irányítást és igyekezett kontroll alatt tartani a mérkőzést. A 18. percben Kusnyir Erik sajnos megsérült, le kellett cserélni, a helyére Baranyai Nimród állt be.

Az első igazán reménykeltő debreceni lehetőségre a 31. minutumig kellet várni, akkor Joao Oliveirának nem sok hiányzott, hogy a kapu közvetlen közelében labdához jusson, de végül nem lett belőle lövés. A szünetig nem forogtak nagy veszélyben a kapuk, a döntés a pihenő utánra maradt.

A második játékrész némileg mozgalmasabbra sikeredett. A szünetben beállt Christian Manrique és Brandon Domingues, a Loki pedig igyekezett többet birtokolta a labdát. Ezzel együtt egy kontra végén a 48 .percben az újpesti Kiss Tamás lőhetett, de nem talált kaput.

Bő félórával a vége előtt Jevtoskit egy Ojediran elleni durva szabálytalanságért kiállította a játékvezető (először sárgát kapott, a VAR-ozás után pirosat), a DVSC tehát emberelőnybe került. Az előny kisebb-nagyobb lehetőségekben mutatkozott meg, majd a 69. percben érkezett a pályára Dzsudzsák Balázs.

A 73. percben Meldin Dreskovic fejesét fogta Banai, majd Dzsudzsák Balázs lőtt mellé. A 78. perc aztán meghozta a nagyon várt debreceni gólt, Ferenczi János remek beadása után Brandon Domingues 6 méterről a kapu jobb oldalába fejelt (0-1.). A végjátékban Thor fejes gólját egy előzetes szabálytalanság miatt nem adták meg, de többek között egy remek Megyeri-védésnek köszönhetően a lényeg már nem változott, nyertek a mieink. Ráadásul nem is egy gólt, hanem 2 gólt szerezve, hiszen a 94. percben Dzsudzsák Balázs remek beadása után a berobbanó Brandon Domingues második góljával biztossá tette a sikert (0-2). A hosszabbítás legvégén az Újpest még kapott egy 11-est, amit Mörschel értékesített, de ez már csak szépségtapasz lehetett (1-2).

A DVSC több mint 10 év(!) után győzött Újpesten, folytatás szombaton Debrecenben a Ferencváros ellen.

Mesterszemmel

Nebojsa Vignjevic: A piros lap döntő jelentőségű volt. Nem kezdtünk rosszul, utána a mérkőzés kiegyensúlyozott lett, de a kiállítás már soknak bizonyult számunkra.

Srdjan Blagojevic: Nem ez volt a csapatunk legjobb produkciója, de örülök a sikernek és a három pontnak. Nagyon különös volt az atmoszféra a stadionban, talán ez is hatással volt a játékosokra. Kusnyir Eriknek a térde fáj, vizsgálatok várnak rá.

OTP Bank Liga, 19. forduló.

Újpest-DVSC 1-2 (0-0).

Szusza-stadion, 2610 néző. Vezette: Pintér Cs.

Újpest: Banai – Pauljevic, Antzoulas, Fehér Cs., Tamás K. – Mack (Radosevic, 93.), Mörschel – Kiss T. (Simon, 63.), Jevtoski, Csoboth (Ganea, 76.) – Sasere (Ambrose, 76.). Vezetőedző: Nebojsa Vignjevic.

DVSC: Megyeri – Kusnyir (Baranyai, 22.), Dreskovic, Lagator, Ferenczi – Ojediran, Loncar (Dzsudzsák, 69.) – Vajda (Domingues, 46.), Szuhodovszki (Manrique, 46.), Joao Oliveira (Tuboly, 91.) – Thor. Vezetőedző: Srdjan Blagojevic.

Gól: Mörschel (101. -11-esből), illetve (Domingues (78., 94.).

Sárga lap: Mack (68.), illetve Lagator (68.).

Kiállítva: Jevtoski (59.).

Helyszín

Szusza Ferenc stadion / Megyeri út, Juharliget, Újpest, IV. kerület, Budapest, Közép-Magyarország, 1044, Magyarország

Részletek

Meccsnap Időpont Liga Idény
2024.02.06. 17:45 OTP Bank Liga 2023/2024