KÖVETKEZŐ MÉRKŐZÉSEK

OTP Bank Liga 2. forduló

Eredmény
2 - 2
Full Time

Meccs riport

Második mérkőzésén döntetlent játszott a Loki az OTP Bank Ligában, miután vasárnap 2-2-t ért el az Újpest ellen a Nagyerdei Stadionban.

A sérüléssel bajlódó Bódi Ádám, valamint a műtött Pávkovics Bence és Kundrák Norbert nélkül, de parádés hangulatban, több mint 7 ezer szurkoló előtt, a kiváló atmoszférájú DVSC-Decathlon családi nap után kezdte az idény első hazai bajnokiját a DVSC, amelyen a debreceniek többnyire saját nevelésű játékosokkal, a fővárosiak pedig egyetlen magyar futballistával a kezdőben igyekeztek eredményesek lenni. A találkozót megelőzően a Nagyerdei Stadion közönsége megtapsolhatta a DVSC Labdarúgó Akadémia bajnoki aranyérmes U14-es és bronzérmes U15-ös együttesének tagjait, akik Tőzsér Dániel sportigazgatótól vehették át érmeiket.

Maga a meccs Antonov veszélyes szabadrúgásával kezdődött a 4. percben (Tomas Kosicky szép vetődéssel hárított), majd egy Újpest-góllal folytatódott: a 6. minutumban Croizet lépett ki a védők közül, és a jobb alsóba lőtt, a debreceni kapus csak hozzáérni tudott a labdához (0-1). A 10. percben reagált a Loki, Bárány Donát beadása volt veszélyes, majd Ugrai Roland szöglete után Dzsudzsák Balázs lőtt nem sokkal mellé. A 12. percben Diaby csúnyán lerúgta Bárány Donátot, először sárgát kapott, majd a VAR után a játékvezető kiállította! Bárány Dodót 20 perccel később sérülése miatt le is kellett cserélni, Tischler Patrik váltotta.

A Loki tehát hátrányból, de emberelőnyben vágott neki a félidő hátralévő részének, a 17. percben pedig akár egalizálhatott volna, ám Szécsi Márk lövése után kevéssel mellé gurult a labda. A DVSC igyekezett nyomást gyakorolni ellenfelére, a 23. percben egy Dzsudzsák-átlövést védett a vendégkapus., voltak további lehetőségek is, ám az egyenlítés nem akart összejönni.

Ez aztán így is maradt a szünetig, a kapu előtt pontatlan hazai játék miatt az újpestiek mehettek előnnyel a pihenőre. A második játékrészre Bévárdi Zsombor helyett Sós Bence folytatta, a Loki pedig a nyomásgyakorlást folytatta, ám újabb gólt kapott: az 50. percben ismét Croizet csapta be a fél hazai védelmet, és jobbról, 8 méterről a kapuba lőtt (0-2).

Nem sokkal később Sós Bence szépíthetett volna, de közelről nem találta el jól a labdát, így az első hazai gólra várni kellett. A 62. percben Varga Józsefet Baráth Péter váltotta, a 66. percben pedig Ugrai Roland 20 méteres szabadrúgása után védett Pajovic, majd Tischler Patrik fejes után hárított bravúrral az újpesti hálóőr.

Az utolsó 20 percben már mindent egy lapra feltéve rohamozott a Loki, közben Ugrai Roland helyett beállt Soltész Dominik is. A 77. percben jött a szépítés, Dzsudzsák Balázs szemfülesen, gyorsan elvégzett egy szabadrúgást, Tischler Patrik pedig szépen fejelt 9 méterről a kapu jobb oldalába (1-2). Egyre forróbb lett hangulat, a DVSC mindent megtett az egyenlítésért, a közönség pedig űzte-hajtotta csapatát.

A végjátékban aztán jött az egyenlítés, a 87. percben Ferenczi János beadása után ismét Tischler Patrik bólintott, ismét a jobb sarokba (2-2)! Hallatlan izgalmak közepette fejeződött be a mérkőzés, újabb gólt már nem sikerült begyötörni, de a Loki így is veretlenül utazhat szombaton Paksra.

Mesterszemmel

Toldi Gábor: Hiányérzetünk van, ezen a meccsen nem volt meg az a ritmusunk, az a minőség, amit például a Honvéd ellen a második félidőben láttunk. Gyorsan gólt kaptunk mindkét játékrész elején, ez demoralizáló volt, de pozitívum, hogy a csapat végig hitt a pontszerzésben, amire rá is szolgált.

Michael Oenning: Őszintén szólva nem tudom, hogy örüljek vagy csalódott legyek. Elérhető közelségben volt a győzelem, de el kell fogadnunk a döntetlent, pláne, hogy sokáig emberhátrányban játszottuk. Egy idegenbeli mérkőzésen az egy pont elfogadható, a csapat egyre inkább hisz magában.

OTP Bank Liga, 2. forduló.

DVSC-Újpest 2-2 (0-1).

Nagyerdei Stadion, 7 266 néző. Vezette: Bogár.

DVSC: Kosicky – Kusnyír, Nikolic, Charleston Dos Santos, Ferenczi – Varga J. (Baráth, 62.), Dzsudzsák – Bévárdi (Sós, 46.), Ugrai (Soltész, 74.), Szécsi – Bárány (Tischler, 32.). Edzők: Huszti Szabolcs és Toldi Gábor.

Újpest: Pajoviic – Diaby, Koutroumpis, Kastrati – Pauljevic ,Mitrovic (Katona, 95.), Csongvai, Onovo, Antonov – Bjelos (Jevtoski, 81.), Croizet (Szakály, 88.).. Edző: Michael Oenning.

Gól: Tischler (77., 87.), illetve Croizet (6., 50.).

Sárga lap: Bévárdi (5.), Sós (55.), Kusnyír (80.)., illetve Kastrati (65.), Jevtoski (82.).

Kiállítva: Diaby (14.).

Helyszín

Nagyerdei Stadion / Debrecen Nagyerdei krt. 12 4032

Részletek

Meccsnap Időpont Liga Idény
2021.08.08. 15:45 OTP Bank Liga 2021/2022

Legutóbbi mérkőzések eredményei

Lezajlott mérkőzések OTP Bank Liga 21/22

3 - 0
1 - 1
0 - 1

Irány a DVSC Webshop!

shop.dvsc.hu

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Elolvastam és megértettem az Adatkezelési Tájékoztatóban foglaltakat.

Támogatóink és szponzoraink