KÖVETKEZŐ MÉRKŐZÉSEK

OTP Bank Liga 20. forduló

Eredmény
1 - 4
Full Time

Meccs riport

 FÁJÓ VERESÉG: DVSC-MEZŐKÖVESD 1-4

Négy veretlen bajnoki mérkőzéssel a háta mögött fogadta a DVSC a közvetlen rivális Mezőkövesdet, egyértelműen a győzelem reményében. A csapatból Kusnyír Erik és a brazil Charleston betegség, Varga József, a régóta maródi Bárány Donát, valamint Kundrák Norbert ugyebár sérülés miatt hiányzott, bekerült a kezdőbe Baranyai Nimród, Ferenczi János és a Babunski testvérpár is.

A Loki már a mérkőzés elején támadólag lépett fel, igyekezett kontrollálni a találkozót. Ennek megfelelően az első nagyobb helyzet is csapatunk előtt adódott, a 7. percben Ugrai Roland csavart kapura 13 méterről, a labda a felső lécen megcsúszva hagyta el a játékteret. A 9, percben Dzsudzsák Balázs próbálkozott messziről (Tordai védett), gólt azonban a Mezőkövesd szerzett, a 20. minutumban egy szöglet utáni kavarodás után Jurina kotorta közelről a hálóba a labdát (0-1).

A 25. percben újból a vendégek kerültek ziccerbe (Jurina előtt suhant el a labda az ötösnél), a kövesdiek uralták a meccset, ám ezután a DVSC próbálta nyomás alá helyezni ellenfelét. Az első félidő hajrájában ez valamennyire sikerült is, a 39. percben Szécsi Márk 9 méteres fejese után a játékszer a felső lécről pattant ki. Két perccel a szünet előtt aztán büntetőhöz jutott a Loki (Baráth Pétert rántották le a 16-oson belül), némi VAR-ozás után aztán a csapatkapitány Dzsudzsák Balázs értékesítette a 11-est, magabiztosan (1-1). A hosszabbításban Ugrai Roland is a felső lécet találta el, Így végül döntetlennel vonultak pihenőre a csapatok.

A második játékrész elején Ugrai Roland lőtt az oldalhálóba, a DVSC pedig egyre aktívabban támadott, ám egy Deslandes lábán felperdülő labda a felső lécről vágódott ki, tehát a kövesdieknek is akadt lehetőségük. Voltak izgalmak mindkét kapunál, a 64. percben aztán a vendégek találtak be újra, egy jobb oldali beadás után Vadnai bombázott közelről a hálóba (1-2).

Nehéz helyzetben, hátrányban futott neki tehát az utolsó félórának a Loki. Dzsudzsák Balázs a 66. percben a rövid sarkot vette célba 14 méterről, de ismét a Mezőkövesd szerzett gólt, a 69. minutumban Besirovic lőtt a debreceni kapuba könnyedén, 7 méterről (1-3).

A hajrában sok mindent megpróbált csapatunk (közben David Babunski helyett Bényei Ágoston, Ugrai Roland helyett Bódi Ádám, Baranyai Nimród helyére Bévárdi Zsombor, Szécsi Márk helyett Tischler Patrik, Sylvain Deslandes helyett Soltész Dominik érkezett), azonban szinte semmi sem sikerült, sőt, a végén Jurina közelről megszerezte második gólját is (1-4), így a vendégek simán elvitték a három pontot.

Folytatás jövő héten a Puskás Akadémia otthonában.

Mesterszemmel

Joan Carrillo: Sok technikai és egyéni hibát követtünk el, könnyen gólokat szerezhetett az ellenfél. Nem működtünk jól csapatként, tanulnunk kell ebből a mérkőzésből. Gratulálok a Mezőkövesdnek, és elnézést kérek a szurkolóinktól.

Supka Attila: Ez a mérkőzés úgy alakult, ahogy mi szerettük volna. A széleken meg tudtuk bontani az ellenfelet, s bár az első félidőben még sok helyzetet kihagytunk, szünet után már hatékonyak voltunk. Megérdemelten győztünk.

OTP Bank Liga, 20. forduló.

DVSC-Mezőkövesd 1-4 (1-1).

Nagyerdei Stadion, 2850 néző. Vezette: Bognár T.

DVSC: Hrabina – Baranyai (Bévárdi, 71.), Pávkovics, Deslandes (Soltész, 85.), Ferenczi – Baráth P., David Babunski (Bényei Á., 71.) – Szécsi, (Tischler, 85.), Dzsudzsák, Ugrai (Bódi, 71.) – Dorian Babunski. Vezetőedző: Joan Carrillo.

Mezőkövesd: Tordai – Farkas, Lukic, Bilali, Qaka (Cseke, 68.) – Vadnai, Kocsis (Karnyickij, 60.), Calcan (Kis, 60.), Babati (Ikenne-King, 68.) – Besirovic (Drazic, 79.), Jurina. Vezetőedző: Supka Attila.

Gól: Dzsudzsák (45., 11-esből), illetve Jurina (20., 89.), Vadnai (64.), Besirovic (69.),

Sárga lap: Pávkovics (55.), illetve Qaka (23.), Vadnai (35.), Kocsis (47.), Bilali (81.).

Helyszín

Nagyerdei Stadion / Debrecen Nagyerdei krt. 12 4032

Részletek

Meccsnap Időpont Liga Idény
2022.02.12. 17:00 OTP Bank Liga 2021/2022

Legutóbbi mérkőzések eredményei

Lezajlott mérkőzések OTP Bank Liga 21/22

3 - 0
1 - 1
0 - 1

Irány a DVSC Webshop!

shop.dvsc.hu

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Elolvastam és megértettem az Adatkezelési Tájékoztatóban foglaltakat.

Támogatóink és szponzoraink