OTP Bank Liga 2023/2024

OTP Bank Liga 30. forduló

Nagyerdei Stadion

OTP Bank Liga 31. forduló

Groupama Aréna

OTP Bank Liga 32. forduló

Nagyerdei Stadion

OTP Bank Liga 33. forduló

Pancho Aréna

OTP Bank Liga 24. forduló

Eredmény
1 - 1
Full Time

Meccs riport

A sérült Kusnyir Erik, Thor Úlfarsson, Jorgo Pellumbi és Batai Tamás nélkül vágott neki a Loki vasárnap a listavezető Paks elleni idegenbeli bajnokinak. A kezdőcsapatban ott volt többek között Oleksandr Romanchuk és Vajda Botond is, csapatunk pedig igyekezett felvenni a versenyt a bajnokság meglepetéscsapatával.

A találkozó élénk iramban és Loki-góllal kezdődött! A 2. percben Manrique lövését még védte a paksi kapus, azonban a 3. minutumban Ferenczi János remek passza után Dzsudzsák Balázs 12 méterről már kilőtte a kapu bal oldalát (0-1). A jó kezdés tehát megvolt. A Paks igyekezett nyomást gyakorolni a mieinkre, együttesünk azonban motiváltan és szervezetten futballozva állta a hazai rohamokat.

A 20. percben Kinyik távoli bombáját védte bravúrral Megyeri Balázs, majd egy nagyobb helyzet nélküli időszak következett. Az első félidő hajrájában is a mezőnyjáték dominált, a DVSC kontrollálta a meccset, a szünetig nem változott az eredmény.

A második játékrész kezdetén csak a Paks cserélt, Böde Dániel lépett pályára. A Paks fokozta tempót, a 48. percben Böde fejese után Meldin Dreskovic a gólvonalról mentett. Nem sokkal később Böde ziccerben lőtt mellé, nehéz pillanatokat élt át a DVSC, Megyeri Balázsnak Kovács közeli lövését is védenie kellett.

Az utolsó félórára érkezett Szécsi Márk (a végén a hajrára Hamzat Ojediran, Bódi Ádám, Szuhodovszki Soma és Stefan Loncar is), a 61. percben Bárány Donát ziccerben nem tudott túljárni a paksi hálóőr eszén. Kicsivel később egy debreceni szöglet után Ferenczi János lőtt fölé, egyértelműen kiegyenlítettebb lett a játék képe. A 69. percben Oleksandr Romanchuk fejelt a kapu fölé, akadtak izgalmak bőven.

A végjátékban előbb Böde ziccerét fogta a Loki kapusa, utóbb Horváth Kevin lőtt mellé-fölé szabadrúgásból. A 84. percben aztán egyenlített a Paks, egy jobb oldali beadás után Papp sodorta közelről a bal sarokba a labdát (1-1). Az utolsó másodpercekre is maradtak jócskán izgalmak (a hosszabbításban Szécsi Márk ziccerben bombázott fölé, majd pörgetett mellé), végül kemény küzdelemben maradt a döntetlen.

Folytatás jövő hét vasárnap a Nagyerdei Stadionban a ZTE ellen.

Mesterszemmel

Bognár György: Elégedett vagyok a csapat játékával, jó felfogásban játszottunk. A DVSC jó csapat, voltak veszélyes kontrái, de legalább félórát „elcsal”t a mérkőzésből. Reális a döntetlen, lehetett volna akár 3-3 is.

Srdjan Blagojevic: Nagyon megterhelő, nehéz mérkőzésen vagyunk túl, nagy volt a nyomás. A Paks nem véletlenül vezeti a tabellát, nehéz volt ellene játszani, főként ezen a talajon, ami nem a mi játékunkat segíti. Ehhez alkalmazkodni kellett. Sok párharc volt, sok beadás, korai gól, aztán az utolsó percekben jött az egyenlítés, de még mindig jobb egy pontot szerezni, mint nullát. Bármelyik csapat nyerhetett volna. Alázatosnak kell maradnunk és tovább kell dolgoznunk.

OTP Bank Liga, 24. forduló.

Paks-DVSC 1-1 (0-1).

Paks, 2489 néző. Vezette: Bognár T.

Paks: Simon B. – Kinyik, Lenzsér, Szabó J. – Kovács K. (Szélpál, 84.), Balogh B. (Horváth K., 73.), Szabó B. (Vas, 63.), Papp K., Osváth – Hahn (Skribek, 84.), Tóth B. (Böde, 46.). Vezetőedző: Bognár György.

DVSC: Megyeri – Baranyai, Dreskovic, Romanchuk (Ojediran, 78.), Ferenczi – Lagator, Manrique (Szuhodovszki, 78.) – Vajda (Szécsi, 59.), Dzsudzsák, Domingues (Bódi, 78.) – Bárány (Loncar, 85.). Vezetőedző: Srdjan Blagojevic.

Gól: Papp K.(84.), illetve Dzsudzsák (3.).

Sárga lap: Tóth B. (11.), Osváth (44.), illetve Domingues (20.), Lagator (28.), Vajda (36.).

Helyszín

PAKSI FC STADION / Október 6. tér, Kaszaháza, Zalaegerszeg, Zalaegerszegi járás, Zala megye, Nyugat-Dunántúl, Dunántúl, 8900, Magyarország

Részletek

Meccsnap Időpont Liga Idény
2024.03.10. 13:00 OTP Bank Liga 2023/2024