OTP Bank Liga 2023/2024

OTP Bank Liga 30. forduló

Nagyerdei Stadion

OTP Bank Liga 31. forduló

Groupama Aréna

OTP Bank Liga 32. forduló

Nagyerdei Stadion

OTP Bank Liga 33. forduló

Pancho Aréna

OTP Bank Liga 25. forduló

Eredmény
5 - 1
Full Time

Meccs riport

A válogatott szünet előtti utolsó bajnokin a ZTE együttesét fogadta a héten a 122. születésnapját ünneplő Loki vasárnap délben a Nagyerdei Stadionban. A szakmai stáb nem számíthatott a sérült Kusnyir Erik, Jorgo Pellumbi, Thor Úlfarsson és Batai Tamás játékára, a kezdőcsapatba bekerült Hamzat Ojediran, Szuhodovszki Soma és Vajda Botond is.

A találkozó kezdőrúgását egykori kiváló csatárunk, Radu Sabo végezte el. A kolozsvári Radu Sabo 1998 és 2000 között 51 bajnoki mérkőzésen lépett pályára a DVSC-ben, ezeken 17 gólt szerzett. Emlékezetes találkozói közül kiemelkedik az 1999-es, FTC elleni 6-1, amelyen mesterhármast ért el a fővárosiak ellen. Szintén szenzációsan futballozott az UEFA-kupában a német Wolfsburg ellen, a 2-1-es debreceni győzelem alkalmával mindkét gólunkat ő lőtte.

A mostani meccs remekül kezdődött a DVSC számára, csapatunk már a 4. percben megszerezte a vezetést! Egy szöglet után Szuhodovszki Soma kísérletét még mentették a védők a kapu előteréből, ám Hamzat Ojediran 11 méterről a kapuba lőtt (1-0). Ez volt 20 éves nigériai játékosunk első bajnoki gólja a Lokiban. A 10. minutumban Antonio Mance lőtt mellé távolról, ám inkább a DVSC akarata érvényesült, jól futballoztak a mieink.

Lüktető volt az iram, nem lehetett unatkozni, a 25. percben jött a második debreceni gól is! Vajda Botond a jobb szélről befelé indulva mintegy 18 méterről csavart a kapu jobb oldalába úgy, hogy közben Bárány Donát mozgásával elbizonytalanította a kapust (2-0).

És nem volt megállás! A szünetig tovább növelte előnyét a parádésan játszó Lokomotív, miután Vajda Botondot buktatta Csóka a 16-oson belül. A büntetőt Dzsudzsák Balázs magabiztosan értékesítette a 33. percben (3-0). Bárány Donát sem akart lemaradni, a 38. percben egy szöglet után Dusan Lagator fejelt, saját nevelésű csatárunk pedig közelről a kapuba bólintott (4-0). A pihenőre vastaps mellett vonulhatott együttesünk, megérdemelten.

A második játékrészre hármat cserélt a ZTE, a 48. percben szépített is, Sajbán beadása után Németh pörgetett közelről a bal alsóba (4-1). Nem sokat késett a válasz, Dzsudzsák Balázs átlövését fogta Dombó. A vendégek igyekeztek tovább faragni a különbségen, közben félórával a vége előtt beállt Stefan Loncar és Bódi Ádám (később a hajrára Kocsis Dominik és Tuboly Máté is, a 17 éves, saját nevelésű Hornyák Csaba pedig debütált az NB I-ben).

A 71. percben gyönyörű gólt szerzett a DVSC, Dzsudzsák Balázs passzolt szépen Bódi Ádámhoz, aki egy remek átvétel után Ferenczi Jánoshoz továbbított. Balhátvédünk pontosan centerezett, az érkező Bárány Donát pedig néhány méterről a hálóba lőtt (5-1). A végjátékban még eshetett volna gól (a mieink a kapufát is eltalálták), végül azonban maradt az 5-1 arányú, fölényes és szép győzelem.

Folytatás a válogatott meccsek miatti szünet után, két hét múlva Kisvárdán.

Mesterszemmel

Srdjan Blagojevic: Szeretném megdicsérni a játékosokat, ez az 5-1-es siker a legnagyobb különbségű győzelmünk a közös munka során Magyarországon. A DVSC célja az, hogy nemzetközi porondon is szerepeljen, de ez nem könnyű, mert kicsi a különbség a magyar csapatok között. 36 pontunk van, 8 forduló van hátra, már biztonságban vagyunk, célunk minél előrébb végezni. Könnyű és kényelmes akkor játszani, amikor a gárda 4-0-ra vezet szünetben, ilyenkor jó szurkolónak is lenni, azonban mindenkitől támogatást kérnék akkor is, ha kevésbé megy a csapatnak. Büszke vagyok arra, hogy nagyon sok fiatal magyar játékos játszik nálunk, a „fiatalpercek” is rendben vannak, ráadásul a 17 éves Hornyák Csaba debütált az NB I-ben.

Márton Gábor: Nem kezdtük rosszul a meccset, voltak lehetőségeink, de amire készültünk, abból kaptuk a gólt, aztán kivégeztek minket. Szünet után igyekeztünk javítani, de ez most így sikerült. Van ilyen, de nem ilyen mérkőzésre készültünk.

OTP Bank Liga, 25. forduló.

DVSC-ZTE 5-1 (4-0).

Nagyerdei Stadion, 4002 néző. Vezette: Antal P.

DVSC: Megyeri – Baranyai, Dreskovic, Lagator, Ferenczi (Hornyák, 85.) – Ojediran, Szuhodovszki (Loncar, 61.) – Vajda (Kocsis, 74.) , Dzsudzsák (Tuboly, 74.), Domingues (Bódi, 61.) – Bárány. Vezetőedző: Srdjan Blagojevic.

ZTE: Dombó – Várkony (Meshack, 46., Lesjak, 85.)), Evangelou, Csóka D. – Szendrei N., Bedi, Hadida (Sajbán, 46.), Sankovic (Kovács B., 81.), Mim – Gruber (Németh D., 46.), Mance. Vezetőedző: Márton Gábor.

Gól: Ojediran (4.), Vajda (25.), Dzsudzsák (33., 11-esből), Bárány (38., 71.), illetve Németh D. (48.).

Sárga lap: Dreskovic (62.), illetve Mance (87.).

Helyszín

Nagyerdei Stadion / Debrecen Nagyerdei krt. 12 4032

Részletek

Meccsnap Időpont Liga Idény
2024.03.17. 12:30 OTP Bank Liga 2023/2024