OTP Bank Liga 2023/2024

OTP Bank Liga 26. forduló

Eredmény
0 - 1
Full Time

Meccs riport

A sérült Varga József, Christian Manrique és Sylvain Deslandes nélkül, de több száz debreceni szurkoló által támogatva lépett pályára a Loki péntek este Mezőkövesden. A kaput Megyeri Balázs védte, elöl Antonio Mance kezdett.

A találkozó legelején a vizes gyepen nem alakult ki nagyobb helyzet, de csapatunk kontrollálta a meccset. A 12. percben Molnár Gábor csúsztatott mellé, de ezután már a DVSC pillanatai következtek. A 18. percben egy gyors támadás végén Dzsudzsák Balázs 18 méterről nem sokkal lőtt a jobb kapufa mellé, majd a 21. minutumban a Szécsi Márk elleni szabálytalanság után 11-est kapott csapatunk, ám a szituációt leshelyzet előzte meg, így a büntető elmaradt.

A 27. percben Varga Kevin próbálkozott távolról ,a kövesdi kapus védett, nem sokkal később Stefan Loncar kevéssel lőtt fölé. A félidő hajrájában Szécsi Márk fejesét hárította Piscitelli, majd a 43. percben Antonio Mance bólintásakor már bravúrra volt szüksége. A szünetig nem esett gól.

A második játékrész hazai helyzettel kezdődött, de Molnár pörgetését szépen védte Megyeri Balázs. Az 51. percben Oleksandr Romanchuk alig fejelt mellé, majd ugyanő lábbal sem tévedett sokat. A Loki volt fölényben, az 54. percben jött is a gól! Dzsudzsák Balázs szöglete után Meldin Dreskovic 7 méterről szép mozdulattal stukkolt a kapuba (0-1).

Az utolsó félóra Antonio Mance kaput elkerülő lövésével kezdődött, majd a 62. percben Dusan Lagator megkapta második sárga lapját, s ezzel a pirosat is. A DVSC tehát emberhátrányban ment bele a hajrába (a középpályára érkezett Hamzat Ojediran), de Mance révén ismét veszélyeztetett, a csatár bombájánál Piscitelli nagyot védett.

A végjátékra beállt Sós Bence és Dorian Babunski, majd Bévárdi Zsombor is, csapatunk pedig remekül küzdött, és megőrizte előnyét. A Loki újabb értékes sikert aratott, folytatás jövő hét pénteken Debrecenben a Puskás Akadémia ellen.

Mezőkövesd-DVSC 0-1 (0-0).

Mezőkövesd, 2126 néző. Vezette: Andó-Szabó S.

Mezőkövesd: Piscitelli – Kállai, Lukic, Beriashvili, Filip – Cseri (Prudnikov, 59.), Karnyicki, David Babunski (Vajda, 79.) – Molnár G (Ephestion, 79.)., Bobál G. (Nagy D., 73.), Besirovic. Vezetőedző: Kuttor Attila.

DVSC: Megyeri – Kusnyír, Romachuk, Dreskovic, Ferenczi – Lagator, Loncar – Szécsi (Bévárdi, 91.), Dzsudzsák (Ojediran, 66.), Varga K. (Sós, 78.) – Mance (Dorian Babunski, 78.). Vezetőedző: Srdjan Blagojevic.

Gól: Dreskovic (54.).

Sárga lap: Prudnokiv (70.), illetve Lagator (37., 62.).

Kiállítva: Lagator (62.).

Helyszín

Mezőkövesdi Stadion /

Részletek

Meccsnap Időpont Liga Idény
2023.04.07. 20:00 OTP Bank Liga 2022/2023