OTP Bank Liga 2023/2024

OTP Bank Liga 30. forduló

Nagyerdei Stadion

OTP Bank Liga 31. forduló

Groupama Aréna

OTP Bank Liga 32. forduló

Nagyerdei Stadion

OTP Bank Liga 33. forduló

Pancho Aréna

OTP Bank Liga 26. forduló

Eredmény
1 - 3
Full Time

Meccs riport

A sérült Kusnyir Eriket, Jorgo Pellumbit és Thor Úlfarssont továbbra is nélkülözve, de a győzelem reményében kezdte a Loki Húsvét szombatján, már-már nyárias 25 fokban a kisvárdai bajnokit. A kezdőcsapatban nem volt különösebb meglepetés, a ZTE elleni 5-1 alkalmával jól teljesítő játékosok természetesen ismét megkapták a lehetőséget.

A mérkőzés elején a DVSC-t elkísérő mintegy 300 debreceni drukker azt láthatta, hogy az 5. perc elején egy jobb oldali támadást követően a középen érkező Mesanovic mintegy 8 méterről egy blokkon megpattanó labdával és a kapufa segítségével a jobb alsóba talál (1-0). Csapatunknak tehát egyből ritmust kellett váltania, ez időnként meg is történt. A mezőnyfölény nagy helyzetekben nem mutatkozott meg, sőt, nagyon kellett ügyelni a kisvárdai ellencsapásokra. Az első félidő végén aztán csak jött az egyenlítés, Dzsudzsák Balázs indítása után Vajda Botond tört be a 16-osra jobbról, befelé cselezett, majd 9 méterről nagy gólt rúgott a hosszú felsőbe (1-1). A szünetig több találat nem esett.

A második játékrészt nagy elánnal kezdte a DVSC, a 49. minutumban Brandon Domingues fejese jelentett veszélyt, de Bárány Donát nem érte le a labdát. Az 54. percben aztán már fordított a Loki, Dzsudzsák Balázs remek, bal oldali beadása után Brandon Domingues bólintott 6 méterről a kapu közepébe (1-2).

Ezt követően is csapatunk kontrollálta a mérkőzést, a 63. percben Domingues újabb gólt fejelhetett volna, de közelről mellé csúsztatott. Szűk félórával a vége előtt érkezett a pályára Stefan Loncar (később Szécsi Márk és Bódi Ádám, végül Christian Manrique is), együttesünk pedig igyekezett bevinni a mindent eldöntő harmadik találatot. Ez egy ideig nem sikerült (Dzsudzsák Balázs és Meldin Dreskovic kísérleténél nagyot védett Kovács), de a 90. percben igen, Bódi Ádám passza után Christian Manrique csavart mesterien 16 méterről a kapu jobb oldalába (1-3). A Loki végül biztosan győzött, és nagyon értékes három pontot szerzett.

Folytatás jövő hét szombaton este az MTK ellen a Nagyerdei Stadionban.

Mesterszemmel

Feczkó Tamás: Jól kezdtünk, a vezetés után a második gólt is megszerezhettük volna. A második félidőben a kapott találat után nyíltabb játékot kellett felvállalnunk, bosszantó hibákat követtünk el. Remélem, a kupában fogunk tudni győzni.

Srdjan Blagojevic: Gratulálok a játékosoknak a győzelemhez. Elégedett vagyok a teljesítménnyel, ez egy megérdemelt győzelem volt. A mérkőzés eleje nem volt könnyű számunkra, hiszen a Kisvárda változtatott a játékán, kellett egy kis idő, mire alkalmazkodtunk ehhez, közben gólt is kaptunk. Kissé idegesek voltunk, de aztán jól reagáltuk, Vajda Botond gyönyörű gólt lőtt, így szünet előtt tudtunk egyenlíteni. A második félidőben taktikailag is változtattunk, kontrolláltuk a mérkőzést, és hamarabb is eldönthettünk volna a találkozót. Ezzel együtt örülünk a győzelemnek, hiszen a Kisvárda nem rossz csapat, kitartást kívánok neki.

OTP Bank Liga, 26. forduló.

Kisvárda-DVSC 1-3 (1-1).

Kisvárda, 2580 néző. Vezette: Vad II.

Kisvárda: Kovács M. – Széles (Wellington, 73.), Jovicic, Ötvös – Nikolov – Navratil, Cipetic, Lucas (Melnik, 60.), Camaj (Spasic, 60.) – Makowski (Matic, 60.), Mesanovic (Ilievski, 68.). Vezetőedző: Feczkó Tamás.

DVSC: Megyeri – Baranyai, Dreskovic, Lagator, Ferenczi – Ojediran, Szuhodovszki (Loncar, 68.) – Vajda (Szécsi, 79.), Dzsudzsák (Manrique, 87.), Domingues (Bódi, 79.) – Bárány. Vezetőedző: Srdjan Blagojevic.

Gól: Mesanovic (5.), illetve Vajda (39.), Domingues (54.), Manrique (90.).

Sárga lap: Ötvös (23.), Cipetic (53.).

Helyszín

Várkerti Stadion / Tompos úti lakótelep, Kisvárda, Kisvárdai járás, Szabolcs-Szatmár-Bereg megye, Észak-Alföld, Alföld és Észak, 4600, Magyarország

Részletek

Meccsnap Időpont Liga Idény
2024.03.30. 14:30 OTP Bank Liga 2023/2024