OTP Bank Liga 2023/2024

OTP Bank Liga 27. forduló

Eredmény
0 - 1
Full Time

Meccs riport

Nehéz helyzetben futott neki a Loki a Puskás Akadémia elleni péntek esti rangadónak: csapatunknak sérülés miatt nélkülöznie kellett Varga József, Sós Bence, Oleksandr Romanchuk, Sylvain Deslandes és Marko Milosevic szolgálatait is, Dusan Lagator pedig eltiltás miatt nem léphetett pályára. A kezdőcsapatba bekerült Hamzat Ojediran és visszatért Dorian Babunski, Stefan Loncar pedig ezúttal a védősorban kapott szerepet.

Az összecsapás elején, az 5. percben Puljic veszélyeztetett egy lövéssel, a vendégek összességében is aktívan kezdték a meccset, míg a DVSC igyekezett a saját játékát játszani. A 9. minutumban már a mieink is jól kombináltak, a végén Szécsi Márk fejelt fölé 9 méterről.

Egyre inkább átvette az irányítást a Loki, a 25. percben Varga Kevin passza után Dzsudzsák Balázs lövését blokkolták az utolsó pillanatban. Kiélezett és feszült volt a mérkőzés, érződött a tét. A 35. percben Varga Kevin keresztbe lőtt labdáját Dorian Babunski tette kapura közelről, Markek a gólvonalnál hárított, majd Varga lövését védte vetődve. A mieinknek voltak tehát lehetőségei, de a szünetig nem esett gól.

A második játékrész egy Dzsudzsák-bombával kezdődött, Markek bravúrral védett, a Loki pedig egyre jobban futballozott. Kemény volt a találkozó, sok volt a sárga lap (érdekes megoszlásban), az 59. percben Dorian Babunski fejese után hárított a vendégek kapusa. A 64. percben Hamzat Odejiran lövése vágódott le a kapu közvetlen közelében (óriási helyzet volt), majd érkezett a pályára Bódi Ádám.

Nagy szívvel és jól játszott csapatunk, nagyon megérdemelt volna egy gólt, a 69. percben például Dorian Babunski találhatott volna be egy szép támadás végén, de a labda mellé szállt. A 76. percben aztán 11-eshez jutott a Loki! Spandler rúgta fel látszólag Varga Kevint a 16-oson belül, a büntetőt azonban a VAR-ozás után elvették.

A végjátékra beállt Antonio Mance, Alexandros Kyziridis, majd Bárány Donát is. A legvégén aztán Ferenczi Jánost érthetetlen módon kiállította a játékvezető, Zahedi pedig a hosszabbításban 8 méterről gólt fejelt fejelt (0-1), s bár a Loki győzelmet érdemelt volna, vereséget szenvedett. Folytatás jövő hét vasárnap Zalaegerszegen.

Mesterszemmel

Srdjan Blagojevic: Büszke vagyok a játékosaimra, olyan érzés van bennem, amit nagyon nehéz szavakba önteni. Gratulálok a Puskásnak a győzelemhez, izgalmas mérkőzés volt, amelyen az egyik legjobb teljesítményt nyújtottuk, mióta itt vagyok a klubnál. Sikerült megvalósítani a stratégiánkat, jól játszottunk, az utolsó passzokba csúszott hiba. Sajnálom a játékosokat, szomorú vagyok, de csak egy éjszakán át. Holnap folytatjuk a munkát.

Hornyák Zsolt: Dicsérem a csapatom küzdőszellemét, megérdemelten nyertük a mérkőzést.

OTP Bank Liga, 27. forduló.

DVSC-Puskás Akadémia 0-1 (0-0).

Nagyerdei Stadion, 3726 néző. Vezette: Bognár T.

DVSC: Megyeri – Kusnyír, Dreskovic, Loncar, Ferenczi – Ojediran (Bárány, 94.), Manrique – Szécsi (Bódi, 65.), Dzsudzsák, Varga K. (Kyziridis, 81.) – Dorian Babunski (Mance, 81.). Vezetőedző: Srdjan Blagojevic.

Puskás Akadémia: Markek – Batik, Golla, Spandler – Szolnoki, Puljic (Colley, 81.), Favorov, Ormonde-Ottewill, Levi – Gruber (Zahedi, 84.), Komáromi (Corbu, 65.). Vezetőedző: Hornyák Zsolt.

Gól: Zahedi (93.).

Sárga lap: Manrique (23.), Ojediran (27.), Dzsudzsák (55.), Dreskovic (71.), Varga K. (78.), Ferenczi (89.), illetve Favorov (11.), Komáromi (25.), Golla (48.), Colley (89.).

Kiállítva: Ferenczi (90.).

Helyszín

Nagyerdei Stadion / Debrecen Nagyerdei krt. 12 4032

Részletek

Meccsnap Időpont Liga Idény
2023.04.14. 20:00 OTP Bank Liga 2022/2023