OTP Bank Liga 2023/2024

OTP Bank Liga 29. forduló

Eredmény
5 - 3
Full Time

Meccs riport

Ahogy arra számítani lehetett, remek hangulatban és sok debreceni szurkoló biztatása közepette vonultak pályára a csapatok a szombat esti kelet-magyarországi rangadón. A Lokinak nélkülöznie kellett a rehabilitációját végző Kusnyir Erik, Jorgo Pellumbi és Thor Úlfarsson, valamint a kisebb sérüléssel bajlódó Meldin Dreskovic játékát, a Kecskemét elleni meccset kihagyó Brandon Domingues ellenben visszatérhetett. Sőt, a szélső be is került a kezdőcsapatba, csakúgy, mint Oleksandr Romanchuk és Stefan Loncar.

A találkozó rosszul kezdődött a DVSC számára, a hazaiak már az első percben megszerezték a vezetést, egy jobboldali beadás után Klimovich fejelt 10 méterről a kapu jobb oldalába (1-0). A 6. minutumban Dzsudzsák Balázs egy 24 méteres szabadrúgásból próbált gyorsan válaszolni, azonban Odincov védeni tudott a bal alsónál. Élénk volt az iram, a Loki igyekezett gyorsan reagálni a hamarjában kapott gólra, de nagyon kellett vigyázni a hazaiak gyors megugrásaira.

Sok volt a pontatlanság és a hiba a mieink játékában, a 22. percben jött is a második diósgyőri gól, Oleksandr Romanchuk esett el, így Edomwonyi könnyedén fejelhetett 12 méterről a kint álló Megyeri Balázs fölött a kapuba (2-0). A 29. percben a helyzet még tragikusabb lett, Ferenczi János rántotta le a 16-oson belül Edomwonyit, a büntetőt Pernambuco végezte el, de Megyeri Balázs hatalmas bravúrral a lövését és Lund ismétlését is védte!

Ha valami, ez erőt adhatott a DVSC-nek, a szünetig sikerült is szépíteni, Stefan Loncar a 42. percben remek labdával ugratta ki Vajda Botondot, aki beadott, a labda megpattant egy védőn, Baranyai Nimród pedig élete első NB I-es gólját szerezve 10 méterről a jobb alsóba lőtt (2-1.).

A második játékrészre beállt Hamzat Ojediran, a Loki pedig nekidurálta magát az egyenlítésnek. És a 48. percben sikerült is! Dzsudzsák Balázs lőtt kapura mintegy 20 méterről, a hazai kapusról kipattant a labda, az érkező Bárány Donát pedig a kapuba továbbított (2-2). Gyakorlatilag új meccs kezdődött tehát, nem kis izgalmak és élesedő párharcok kíséretében.

Ebben az időszakban már egyértelmű fölényben játszottak a mieink, ennek ellenére váratlanul a Diósgyőr talált be, a 60. percben egy védelmi hiba után Edomwonyi csavart közelről a jobb felsőbe (3-2). Ha ez nem lett volna elég, a 67. percben a mieink asszisztálása mellett a frissen beállt Gera is gólt lőtt néhány lépésről, így nem maradt esély a pontszerzésre (4-2). A végjátékra érkezett Szécsi Márk és Szuhodovszki Soma (a legvégén Bódi Ádám és Batai Tamás is), ezt követően Odincov Bárány Donát és Szécsi Márk lövését is védte.

Az utolsó percekig próbálkozott a Loki, a 83. percben sikerült is újra szépíteni, a Bárány Donát által szépen lekészített labdát Hamzat Ojediran okosan lőtte 13 méterről a bal alsóba (4-3). Hiába, a hosszabbításban egy kontrából még Fekete is betalált (5-3), a vereséget így nem sikerült elkerülni. Folytatás jövő hét szombaton este az Újpest ellen a Nagyerdei Stadionban.

Mesterszemmel

Vladimir Radenkovic: 2-0 és a kihagyott 11-es után drámaivá tettük a találkozót, de jó volt a mentalitásunk, azt a Diósgyőrt láttam, mint amikor elkezdtük a közös munkát.

Srdjan Blagojevic: Gratulálok a Diósgyőrnek. Őrült mérkőzés volt, mintha hullámvasúton ültünk volna. Nagyon hamar gólt kaptunk, nem volt meg a szükséges energia a védekezésben. Jött a második találat, majd a 11-es, Megyeri Balázs védése változást hozott, utána sikerült is betalálnunk. A második félidő kezdetén egyenlíteni tudtunk, úgy tűnt, sikerül megváltoztatni a mérkőzés menetét, de aztán ismét gólt kaptunk. Ezen a szinten nem engedhetünk meg magunknak ennyi hibát, vállalom a felelősséget a döntésekért, nem könnyű most elemezni. Fájdalmas ez a vereség, egy napunk van a szomorkodásra, aztán össze kell szednünk magunkat a szezonzárásra.

OTP Bank Liga, 29. forduló.

Diósgyőr-DVSC 5-3 (2-1).

Diósgyőr, 6005 néző. Vezette: Bogár G.

DVTK: Odincov – Bokros, Csorbadzsijszki, Lund, Stephen – Bényei Á. (Gera, 66.), Klimovich (Holdampf, 66.), Vallejo – Pernambuco (Feuillassier, 46.), Edomwonyi (Fekete, 77.), Pozeg Vancas (Szabó L., 86.). Vezetőedző: Vladimir Radenkovic.

DVSC: Megyeri – Baranyai, Lagator, Romanchuk (Batai, 91.), Ferenczi – Manrique (Ojediran, 46.), Loncar (Szuhodovszki, 69.) – Vajda (Szécsi, 69.), Dzsudzsák, Domingues (Bódi, 86.) – Bárány. Vezetőedző: Srdjan Blagojevic.

Gól: Klimovich (1.), Edomwonyi (22., 60..), Gera (67.), Fekete (94.), illetve Baranyai (42.), Bárány (48.), Ojediran (83.).

Sárga lap: Ferenczi (29.), Dzsudzsák (64.).

Helyszín

Diósgyőr / Diósgyőr, Miskolc, Miskolci járás, Borsod-Abaúj-Zemplén megye, Észak-Magyarország, Alföld és Észak, 3533, Magyarország

Részletek

Meccsnap Időpont Liga Idény
2024.04.20. 19:30 OTP Bank Liga 2023/2024