OTP Bank Liga 2023/2024

OTP Bank Liga 30. forduló

Eredmény
1 - 0
Full Time

Meccs riport

A Loki számára rendkívül fontos pontok forogtak kockán a szombat esti DVSC-Újpest rangadón, a nemzetközi kupaindulás reményének életben tartása volt a tét. Csapatunk nem számíthatott a rehabilitációját végző Kusnyir Erik, Jorgo Pellumbi, Thor Úlfarsson, valamint a kisebb sérüléssel bajlódó Bárány Donát játékára, visszatérhetett viszont a keretbe Meldin Dreskovic. A kezdőcsapatba bekerült Szuhodovszki Soma és Szécsi Márk is, a pályáról hiányzó Bárány Donátot pedig a meccs előtt múlt heti, 50. NB I-es mérkőzése alkalmából köszöntötte Makray Balázs cégvezető.

A mérkőzés a 6. percben Oleksandr Romanchuk közeli fejesével kezdődött el igazán, Banai védeni tudott. A vendégek három belső védővel álltak fel, láthatóan tartottak a debreceni támadásoktól. A Lokinak nehéz volt területet találni, a 13. minutumban Dzsudzsák Balázs távoli szabadrúgásból próbálkozott, és nem sokkal bombázott fölé. Egyre több fantázia volt a DVSC rohamaiban, a 17. percben csapatkapitányunk erőteljes lövését hárította az újpesti kapus, majd Ferenczi János fejelt fölé.

Az első félidő közepén egy ápolást követően kissé leült a meccs, majd a szünet előtt felpörgött. A 28. percben Szuhodovszki Soma nem sokkal lőtt mellé 18 méterről (úgy tűnt, Banai beleért), majd nem sokkal később újra középpályásunk próbálkozott, de blokkolták a kísérletét. Aztán a 35. percben jött a debreceni találat, Brandon Domingues remek csele után Kobouri öngólt vétett, de a VAR les miatt érvénytelennek nyilvánította. A döntés a pihenő utánra maradt.

A második játékrész újpesti kiállítással kezdődött, Tamás rúgta meg csúnyán Vajda Botondot, némi VAR-ozás után Berke piros lapot adott neki. Emberelőnybe és még nagyobb fölénybe került tehát a Loki, amit igyekezett kihasználni. A 60. percben Brandon Domingues lőtt kevéssel mellé bevetődve, nagy helyzetben, aztán Vajda Botond bombázott fölé 16-ról. Fokozta a nyomást csapatunk, a 66. percben Ferenczi János fejese után a lécre tolta a labdát a vendégek kapusa.

A végjátékra érkezett a fiatal Batai Tamás (később Bódi Ádám, Stefan Loncar és Meldin Dreskovic, illetve Christian Manrique is), az idő közben vészesen fogyott. A megváltást jelentő gólhoz közel járt a 83. percben Batai Tamás, de a labda belsőzése urán mellé csorgott. De a 88. percben már nem!!!! Batai Tamás fejese után Banai csak kiütni tudta a labdát, az érkező Hamzat IOjediran pedig közelről a kapuba továbbított (1-0).

A DVSC nagyon fontos pontokat szerzett, megérdemelten, folytatás jövő hét vasárnap az FTC ellen idegenben.

OTP Bank Liga, 30. forduló.

DVSC-Újpest 1-0 (0-0).

Nagyerdei Stadion, 6592 néző. Vezette: Berke B.

DVSC: Megyeri – Baranyai, Lagator, Romanchuk, Ferenczi – Ojediran (Dreskovic, 91.), Szuhodovszki (Loncar, 84.) – Vajda, Dzsudzsák (Manrique, 91.), Domingues (Bódi, 84.) – Szécsi (Batai, 74.). Vezetőedző: Srdjan Blagojevic.

Újpest: Banai – Pauljevic, Keita, Kobouri, Antzoulas, Tamás K. – Geiger (Kovács, 90.) – Kiss T. (Radosevic, 46.), Tajti (Mucsányi, 91.), Csoboth (Sasere, 85.) – Ambrose (Mörschel, 46.). Vezetőedző: Mészöly Géza.

Gól: Ojediran (88.).

Sárga lap: Szécsi (23.), Lagator (86.), illetve Kobouri (43.).

Kiállítva: Tamás K. (48.).

Helyszín

Nagyerdei Stadion / Debrecen Nagyerdei krt. 12 4032

Részletek

Meccsnap Időpont Liga Idény
2024.04.27. 19:30 OTP Bank Liga 2023/2024