OTP Bank Liga 2023/2024

OTP Bank Liga 31. forduló

Eredmény
5 - 1
Full Time

Meccs riport

A bajnok FTC otthonában igyekezett eredményesen futballozni vasárnap este a nemzetközi kupaszereplésért küzdő Loki, több száz debreceni szurkoló biztatása mellett, valódi futballhangulatban. Miután a találkozó Anyák napjára esett, kuriózumként a két csapat játékosait édesanyáik kísérték be a pályára a kivonuláskor.

A rehabilitációján dolgozó Kusnyir Erik és Thor Úlfarsson értelemszerűen nem léphetett pályára, visszatért viszont a keretbe Bárány Donát és Jorgo Pellumbi is. A múlt hetihez képest két helyen változott a kezdőcsapat, Oleksandr Romanchuk helyett Meldin Dreskovic, Szécsi Márk helyett Bárány Donát volt az első perctől a pályán.

A találkozó első percében az FTC elért egy lesgólt Traore révén, s a folytatásban is igyekezett nyomást gyakorolni a DVSC-re. A mienk beleálltak a párharcokba, ezzel együtt veszélyesek voltak a hazaiak, a 7. percben például Lisztes lőtt mellé. Válaszul a 12. minutumban egy szép összjáték után Baranyai Nimród bombázott fölé, majd a 20. percben Ferenczi János tévesztett célt távolról. Ekkorra már kiegyenlített volt a játék képe, egyik kapusnak sem kellett bravúrokat bemutatni. Az első félidő hajrájában ismét jobban presszionált a Ferencváros, azonban a Loki szervezett játékának hála nem tudott betalálni, igaz, ehhez Megyeri Balázsnak a 43. percben bravúrt bemutatva meg kellett fognia Traore ziccerét. A szünetig nem esett gól.

A második játékrészre beállt Oleksandr Romanchuk és Tuboly Máté, a DVSC ezzel taktikailag is változtatott. Hiába, a 49. percben előnyhöz jutott a Ferencváros, egy Megyeri-bravúr és némi kavarodás után Abena lőtt közelről a kapuba (1-0). A DVSC ezt követően próbált többször odaérni a hazai kapuhoz, azonban ez nem sikerült, sőt, jött az újabb FTC-találat, az 56. percben Traore lépett meg a jobb szélen, betört a 16-osra, majd kilőtte a hosszú sarkot (2-0).

Innen már nagyon nehéz volt, de Vajda Botond a 63. percben bemutatta tehetségét, remek csellel tört be jobbról az alapvonalnál a büntetőterületre, majd irdatlan nagy gól rúgott Dibusznak a hosszú felsőbe (2-1). Nem sokkal később aztán Lisztes esett el Vajda mellett a 16-oson belül, a játékvezető büntetőt ítélt, a 11-est a 68. percben Varga Barnabás értékesítette (3-1).

A hajrá kezdetén ,a 72. percben ismét betalált az FTC, egy szabadrúgás után kavarodás végén ismét Abena találta meg a labdát, és a léc alá lőtt (4-1). Érkezett a a Lokiba Stefan Loncar, Szécsi Márk, majd a végén Kocsis Dominik is, de innen már nem volt visszaút, pláne, hogy a 80. percben Abu Fani is betalált, 17 méterről lőtte ki a jobb alsót, a labda a kapufáról pattant a hálóba (5-1).

A vége tehát súlyos vereség lett, folytatás vasárnap a Nagyerdei Stadionban a Fehérvár ellen.

OTP Bank Liga, 31. forduló.

FTC-DVSC 5-1 (0-0).

Groupama Aréna, 12 000 néző. Vezette: Antal P.

FTC: Dibusz – Botka, Cisse, Abena, Ramirez (Pászka, 81.) – Maiga, Katona B. (Ben Romdhan, 73.) – Traore (Sevikyan, 73.), Abu Fani (Tóth, 81.), Lisztes (Kodro, 73.) – Varga B. Vezetőedző: Dejan Stankovic.

DVSC: Megyeri – Baranyai, Dreskovic, Lagator, Ferenczi – Ojediran (Romanchuk, 46.), Szuhodovszki (Tuboly, 46.) – Vajda (Kocsis, 85.), Dzsudzsák (Loncar, 73.) , Domingues (Szécsi, 73.) – Bárány. Vezetőedző: Srdjan Blagojevic.

Gól: Abena (49., 72.), Traore (56.), Varga B. (68.), Abu Fani (80.), illetve Vajda (63.).

Sárga lap: Varga B. (58.), illetve Lagator (58.), Tuboly (74.).

Helyszín

Groupama Aréna / Budapest, Üllői út 129, 1091

Részletek

Meccsnap Időpont Liga Idény
2024.05.05. 18:30 OTP Bank Liga 2023/2024