OTP Bank Liga 2023/2024

OTP Bank Liga 32. forduló

Eredmény
1 - 0
Full Time

Meccs riport

Kusnyir Eriket, Thor Úlfarssont és Jorgo Pellumbit nélkülözve játszotta az idény utolsó hazai bajnokiját a Loki vasárnap este a Fehérvár ellen. A hagyományokhoz híven hazai szezonzáró mérkőzésünk alkalmával ezúttal is díjazták az idény legjobb debreceni labdarúgóját. Az idei esztendőben a DVSC kapusa, Megyeri Balázs kapja a Zilahi-díjat, melyet az alapító, a tragikusan elhunyt egykori tehetséges játékosunk, Zilahi Zoltán testvére, Zilahi Gézának a fia, András és klubunk vezetői adnak át futballistánknak. Megyeri Balázsnak szívből gratulálunk! Dusan Lagatort is köszöntötték, őt 50. NB I-es találkozója alkalmából.

A mérkőzés gyászszünettel kezdődött. 67 éves korában, rövid, súlyos betegség elhunyt a Loki egykori kiváló védője, Szűcs János. Az elegáns játékáról híres labdarúgó kis megszakítással csaknem egy évtizeden át, 1979-től 1988-ig volt a DMVSC játékosa, 156 NB I-es és NB II-es bajnokin lépett pályára debreceni színekben, 7 találatot is szerzett. Szűcs János emlékét megőrizzük.

Maga a meccs viszonylag jó iramban kezdődött, a 6. percben Karamoko ziccerénél Megyeri Balázs bravúrral védett, válaszul a 11. minutumban Brandon Domingues bombázott fölé 18 méterről. Nem sokkal később Katona fejese után a felső lécről pattant ki a labda, majd ismét a Loki kapusának kellett hárítania egy átlövést.

Kiegyenlített volt a játék, a 24. percben Vajda Botond szerzett labdát, éles szögből lőni is tudott, de Tóth védett. A 30. percben a másik oldalon Schön került helyzetbe, Megyeri Balázs ismét kiütötte a labdát, Karamoko pedig fölé vágta az ismétlést. Miután minden helyzet kimaradt, a szünetig nem esett gól.

A második játékrész eleje sem hozott nagy változást, a DVSC többet birtokolta a labdát, a Fehérvár pedig inkább a gyors megugrásokban bízott. A 61. percben Hamzat Ojediran életerős lövését védte a vendégek kapusa, kisvártatva Csongvai csavart mellé egy közeli szabadrúgást.

Az utolsó bő 20 percre beállt Stefan Loncar és Szécsi Márk (a legvégén Bódi Ádám, Kocsis Dominik és Oleksandr Romanchuk is), a 72. percben ismét Hamzat Ojediran lövése jelentett veszélyt. A hajrá kezdetén, a 79. percben aztán megszerezte a vezetést a DVSC, egy szöglet után Domingues adott be balról, a védők fejjel tisztázni akartak, de Meldin Dreskovic 14 méterről, kapásból a kapu jobb oldalába lőtt (1-0). Ezzel a góllal 3 pontot is begyűjtötte csapatunk, és győzelemmel búcsúzott szurkolóitól. Az 5. helyen végző Loki az utolsó fordulóban Felcsútra látogat.

Mesterszemmel

Srdjan Blagojevic: Nem volt egy egyszerű mérkőzés. Főleg mentálisan volt nehéz, hiszen a múlt héten 5 gólt kaptunk az FTC-től és elveszítettük a nemzetközi kupaindulás esélyét. Nehéz volt fenntartani a kellő intenzitást, de szerencsére sikerült. A Fehérvár jó csapat, fizikailag erős, de ma Megyeri Balázs több remek védése és a türelmes támadásépítés meghozta a győzelmet. Nem ez volt a legjobb teljesítményünk, de nyertünk. Ezúton is szeretném megköszönni a szurkolók egész éves támogatását.

OTP Bank Liga, 32. forduló.

DVSC-Fehérvár 1-0 (0-0).

Nagyerdei Stadion, 5347 néző. Vezette: Bognár T.

DVSC: Megyeri – Baranyai, Dreskovic, Lagator, Ferenczi – Ojediran, Szuhodovszki (Loncar, 68.) – Vajda (Kocsis, 81.) , Dzsudzsák (Romanchuk, 85.) , Domingues (Bódi, 81.) – Bárány (Szécsi, 68.). Vezetőedző: Srdjan Blagojevic.

Fehérvár: Tóth B. – Serafimov, Spandler, Gergényi – Bese, Csongvai, Sigér D. (Gradisar, 78.), Schön – Christensen, Karamoko (Pető, 84.), Katona M. (Stefanelli, 68.). Vezetőedző: Bartosz Grzelak.

Gól: Dreskovic (79.).

Sárga lap: Lagator (23.), Ferenczi (34.), Vajda (54.), Baranyai (73.), Bódi (93.), Szécsi (94.), Loncar, (96.), illetve Bese (66.).

Helyszín

Nagyerdei Stadion / Debrecen Nagyerdei krt. 12 4032

Részletek

Meccsnap Időpont Liga Idény
2024.05.12. 19:30 OTP Bank Liga 2023/2024