OTP Bank Liga 2023/2024

OTP Bank Liga 30. forduló

Nagyerdei Stadion

OTP Bank Liga 31. forduló

Groupama Aréna

OTP Bank Liga 32. forduló

Nagyerdei Stadion

OTP Bank Liga 33. forduló

Pancho Aréna

OTP Bank Liga 4. forduló

Eredmény
4 - 2
Full Time

Meccs riport

A sérüléssel bajlódó Bódi Ádám, Gróf Dávid és Kusnyír Erik nélkül, de természetesen a győzelem szándékával lépett pályára a több száz szurkoló által támogatott DVSC Mezőkövesden az OTP Bank Liga 4. fordulójában. A kezdőcsapatban az eddig megszokotthoz képest ezúttal helyett kapott Baranyai Nimród, Charleston Silva dos Santos, Christian Manrique, Georgios Neofytidis, Horváth Krisztofer, Bévárdi Zsombor és Dorian Babunski is.

A találkozót – melyet Marco Rossi szövetségi kapitány is a helyszínen tekintett meg – a Loki egy Dzsudzsák Balázs által elvégzett, 30 méteres szabadrúgással nyitotta a 4. percben, a hazai kapus védeni tudott. A 6. minutumban viszont már nem volt kegyelem! Szécsi Márk cselezte be magát balról, majd 16 méterről szépen lőtte ki a bal alsót (0-1).

Ezután is a mieink uralták a mérkőzést, azonban szinte a semmiből egyenlített a Mezőkövesd: a 13. percben egy jobb oldali akció és Kis emelése után Madarász lőtt mintegy 7 méterről, kapásból a hosszú sarokba (1-1). Sőt, a 17. percben már a hazaiaknál volt az előny, egy megpattanó labdát Besirovic lőtt félfordulatból, 17 méterről a jobb alsóba (2-1).

Nem volt könnyű feldolgozni, hogy a kövesdiek 2 helyzetből 2 gólt rúgtak, nem is nagyon sikerült, szétesett a játékunk. A 28. percben Romanchuk csaknem kiegyenlített, egy szöglet után nem sokkal fejelt a kapu mellé. A 35. percben aztán jött a még nagyobb baj, Drazic egy szép szóló közben mindenkit kicselezett, majd 9 méterről a kapuba továbbított (3-1). A pihenőre tehát nehéz helyzetben vonult együttesünk.

A szünetben Joao Janeiro hármas cserére szánta el magát, beállt Bárány Donát, Baráth Péter és első ízben szerepet kapva Dusan Lagator is. Jött is szépítés, a 46. percben Bévárdi Zsombor jobb oldali beadása után Bárány Donát remekül érkezve csúsztatott a rövid sarokba (3-2). Ezt követően már helyenként egyértelmű volt a DVSC mezőnyfölénye, ment a csapat az egyenlítésért. A másik oldalon eközben védelmi hibák után Drazic és Selmani is veszélyeztetett, Lagator aztán csinált egy nagyon buta labdavesztést és ezzel egy büntetőt is. A 11-est a 66. percben Besirovic értékesítette (4-2).

Az utolsó bő 20 percre beállt Varga József és a Lokiban debütáló Peter Olawale is, csapatunk pedig igyekezett szorossá tenni a végét. Szűk negyedórával a vége előtt Cseke lerúgta Manriquét, némi VAR-ozás után a játékvezető ezért kiállította. A végjátékra tehát emberelőnybe került a DVSC, azonban így sem sikerült újabb gólt elérni, vereség lett a vége.

Folytatás szombaton a Puskás Akadémia ellen a Nagyerdei Stadionban.

Mesterszemmel

Supka Attila: Visszaköszönt, amit a felkészülés alatt gyakoroltunk, küzdöttünk, hajtottunk. Mindenki odatette magát.

Joao Janeiro: Köszönöm a szurkolóknak, hogy egy hétfő esti esős napon ennyien elkísértek minket, szégyellünk kell magunkat az eredmény miatt. Minden kapott gól előtti szituációra készültünk, mégsem sikerült elkerülni őket.

OTP Bank Liga, 4. forduló.

Mezőkövesd-DVSC 4-2 (3-1).

Mezőkövesd, 1700 néző. Vezette: Erdős J.

Mezőkövesd: Piscitelli – Lukic, Bobál D., Pillár, Kis (Selmani, 20., Karnyicki, 82.), Vajda – Madarász (Kállai, 82.), Cseri (Cseke, 53.), Nagy G. – Besirovic, Drazic (Molnár G., 82.). Vezetőedző: Supka Attila.

DVSC: Megyeri – Baranyai (Baráth, 46.), Romanchuk (Lagator, 46.), Charleston, Manrique – Neofytidis, Dzsudzsák – Bévárdi (Varga J., 68.), Horváth K. (Olawale, 69.), Szécsi – Dorian Babunski (Bárány, 46.). Vezetőedző: Joao Janeiro.

Gól: Madarász (13.), Besirovic (17., 66. – 11-esből), Drazic (35.), illetve Szécsi (6.), Bárány (46.).

Sárga lap: Vajda (41.)., illetve Dorian Babunski (32.), Horváth K. (39.), Bévárdi (45+2.), Lagator (65.), Neofytidis (73.), Bárány (95.).

Kiállítva: Cseke (81.).

Helyszín

Mezőkövesdi Stadion /

Részletek

Meccsnap Időpont Liga Idény
2022.08.22. 20:00 OTP Bank Liga 2022/2023