OTP Bank Liga 2023/2024

OTP Bank Liga 4. forduló

Eredmény
4 - 1
Full Time

Meccs riport

A sérült Kusnyir Erikre nem számíthatott a szakmai stáb a hétfő esti, Kisvárda elleni bajnokin, Ferenczi János viszont már ott lehetett a keretben. A kezdőcsapatban helyet kapott többek között Baranyi Nimród, Brandon Domingues és Alexandros Kyziridis is, a Loki tehát lendületes támadásokra készült.

A találkozó gyászszünettel kezdődött: legendás edzőnk, Garamvölgyi Lajos felesége és hű társa, Garamvölgyiné Joó Mária életének 69. évében súlyos betegséget követően végső nyugalomra lelt. Emlékét örökre megőrzik gyermekei, rokonai, barátai és a DVSC család összes tagja.

A mérkőzés elején a Loki rögtön nagy mezőnyfölényben futballozott, a 3. percben Dorian Babunski 12 méterről leadott lövését védte a kisvárdai kapus. A 7. percben viszont már vezetett a DVSC, egy gyönyörű támadás végén Dzsudzsák Balázs ugratta ki Alxendros Kyziridist a jobb szélen, aki betört a 16-osra, kicselezte védőjét, majd 13 méterről óriási gólt rúgott a rövid felsőbe (1-0).

A folytatásban a vendégek megpróbáltak attraktívabban futballozni, de továbbra is inkább a mieink akarata érvényesült. Olyannyira, hogy a 29. percben Brandon Domingues nagy helyzetbe került, de az utolsó pillanatban szerelni tudták. Válaszul a 30. minutumban Makowski bombázott kapura 16 méterről, a labda a felső lécen csattant. Az első félidő hajrája kevesebb lehetőséget, több mezőnyjátékot hozott, így 1-0-nál fordultak a csapatok.

A második játékrészre kettőt cserélt a Kisvárda, feljebb húzta meg a védelmi vonalát, igyekezett letámadni, az 52. percben sikerült is egyenlítenie: Vida lőtt 12 méterről, középről a kapuba (1-1). Új helyzet állt elő tehát, még több energiát kellett mozgósítani a siker érdekében.

Ebben az időszakban sok volt a pontatlanság a DVSC játékában, aztán szűk félórával a vége előtt érkezett a pályára Bódi Ádám, Bévárdi Zsombor és Bárány Donát. Csapatunk visszavette a kezdeményezést, nyomást gyakorolt a vendégekre, s a 76. percben 11-eshez jutott, ,miután Stefan Loncart megrúgták a 16-oson belül. A jogos büntetőt Dzsudzsák Balázs magabiztosan értékesítette, így újra a Lokinál volt az előny (2-1)!

A végjátékra beállt Oleksandr Romanchuk, majd Szécsi Márk is, a Loki pedig a 84. percben eldöntötte a mérkőzés sorsát. Az előrelendülő Dzsudzsák Balázs passzolt Stefan Loncarhoz, aki a 16-oson belül csinált egy cselt, majd 11 méterről kilőtte a jobb alsót (3-1). A 95. percben még hab is került a tortára, Bódi Ádám 25 méterről lőtt csodálatos szabadrúgásgólt a kapu jobb oldalába (4-1).

A Loki az előző idény végét is beleszámítva immár 9 bajnoki óta veretlen, három hazai győzelmével a negyedik forduló után vezeti a tabellát. Folytatás vasárnap 15.30-kor az MTK ellen a Nagyerdei Stadionban.

OTP Bank Liga, 4. forduló.

DVSC-Kisvárda 4-1 (1-0).

Nagyerdei Stadion, 4011 néző. Vezette: Csonka.

DVSC: Megyeri – Baranyai, Dreskovic, Mojzis (Bévárdi, 68.), Manrique (Romanchuk, 81.) – Loncar, Lagator – Kyziridis (Bódi, 68.), Dzsudzsák (Szécsi, 87.), Domingues – Dorian Babunski (Bárány, 68.). Vezetőedző: Srdjan Blagojevic.

Kisvárda: Kovács M. – D. Kovacic (Ilievski, 83.), Jovicic, Széles – Camaj, Lucas (Melnyik, 73.), Vida K., Makowski (Spasic, 46.), Ötvös (Szőr, 46.) – Navratil, Mesanovic (Balogh N., 73.). Mb. vezetőedző: Gerliczki Máté.

Gól: Kyziridis (7.), Dzsudzsák (77. – 11-esből), Loncar (84.), Bódi (95.), illetve Vida (52.).

Sárga lap: Mojzis (45+1.), Loncar (84.), illetve Szőr (55.), Camaj (93.).

Helyszín

Nagyerdei Stadion / Debrecen Nagyerdei krt. 12 4032

Részletek

Meccsnap Időpont Liga Idény
2023.08.21. 20:15 OTP Bank Liga 2023/2024