OTP Bank Liga 2023/2024

OTP Bank Liga 5. forduló

Eredmény
1 - 3
Full Time

Meccs riport

A sérüléssel bajlódó Vajda Botond és Joao Oliveira nélkül, de három bajnoki siker után értelemszerűen töretlen győzelmi vággyal lépett pályára a Loki az MTK ellen vasárnap délután a Nagyerdei Stadionban. A kezdők között Kusnyír Erik ezúttal balhátvédként bizonyíthatott, Bárány Donát az első perctől a pályán volt, a két szélen ezúttal is Alexandros Kyziridis és Brandon Domingues kapott szerepet.

A találkozó iszonyú hőségben kezdődött, mégpedig Loki-góllal! A 7. percben Bárány Donát lépett ki egy remek labdával a védők gyűrűjéből, elvitte a kapus mellett a labdát, majd magabiztosan gurított a kapuba (1-0).

Erre viszont gyorsan válaszolt az MTK, egy szöglet utáni kavarodás végén Bobál lőtt közelről a bal alsó sarokba (1-1). Sőt, a 13. minutumban már vezettek a vendégek, Bognár István került ziccerbe, és nem is hibázott: 13 méterről kilőtte a hosszú sarkot. Hátrányba került tehát a DVSC, lehetett iparkodni az egyenlítésért.

A 24. percben jött az ivószünet, ami után jöttek a debreceni támadások, a 26. percben Stefan Loncar lőtt fölé 19 méterről, a 27. percben Brandon Domingues közeli próbálkozása is kecsegtető volt, de a játékszer nem talált kaput. Az első félidő hajrájában már egyértelmű volt a debreceni mezőnyfölény, de a szünetig nem sikerült egyenlíteni.

A második játékrészre érkezett Bódi Ádám és Bévárdi Zsombor, a DVSC pedig igyekezett nagyobb nyomást gyakorolni az MTK-ra. Az 51. percben Bárány Donát fejesét nagy bravúrral védte Demjén, majd beállt Antonio Mance, később a végére Szécsi Márk is. Igen ám, csak közben Németh Krisztián a 63. percben egy egyéni akció végén kicselezett mindenkit, majd éles szögből a kapuba gurított, biztossá téve ezzel az MTK előnyét (1-3).

Bár sok idő volt még hátra, ezzel a mérkőzés sorsa gyakorlatilag eldőlt, a Loki hosszú idő óta kapott ki a bajnokságban. Szeptember 3-án, vasárnap 19.30-kor a Kecskemét következik a Nagyerdei Stadionban.

OTP Bank Liga, 5. forduló.

DVSC-MTK 1-3 (1-2).

Nagyerdei Stadion, 4144 néző. Vezette: Karakó.

DVSC: Megyeri – Baranyai (Bévárdi, 46.), Dreskovic, Mojzis, Kusnyír – Loncar (Szécsi, 74.), Manrique – Kyziridis (Bódi, 46.), Dzsudzsák, Domingues – Bárány (Mance, 62.).. Vezetőedző: Srdjan Blagojevic.

MTK: Demjén – Hej, Kádár, Bobál D. – Kovács M., Kata, Horváth A. (Thiam, 56.), Bognár I. (Stieber, 87.), Antonov (Kovács P., 73.) – Molnár R. (Zuigéber, 56.), Németh K. (Varju, 73.) Vezetőedző: Horváth Dávid.

Gól: Bárány (7.), illetve Bobál D. (10.), Bognár I. (13.), Németh K. (63.).

Sárga lap: Domingues (88.), illetve Hej (24.), Bobál D. (66.), Kádár (87.).

Helyszín

Nagyerdei Stadion / Debrecen Nagyerdei krt. 12 4032

Részletek

Meccsnap Időpont Liga Idény
2023.08.27. 15:30 OTP Bank Liga 2023/2024