OTP Bank Liga 2023/2024

OTP Bank Liga 30. forduló

Nagyerdei Stadion

OTP Bank Liga 31. forduló

Groupama Aréna

OTP Bank Liga 32. forduló

Nagyerdei Stadion

OTP Bank Liga 33. forduló

Pancho Aréna

OTP Bank Liga 7. forduló

Eredmény
1 - 0
Full Time

Meccs riport

A Dombi Tibor megbízott edző által vezetett szakmai stábbal, de a sérüléssel bajlódó Bárány Donát (az ultrahang nem mutatott szakadást, erősebb húzódása van), Charleston (a pénteki edzésen szenvedett kisebb sérülést), Megyeri Balázs (porcsérülése van, műtét vár rá), illetve visszatérőben lévő Bódi Ádám, Gróf Dávid és Kusnyír Erik nélkül vágott neki a DVSC az esélyesebbnek tartott Fehérvár elleni szombati bajnokinak. A kezdőcsapatba visszakerült az ukrán Olekszandr Romancsuk, a támadószekcióban Szécsi Márk, Dzsudzsák Balázs, Horváth Krisztofer és Dorian Babunski kapott szerepet.

A találkozó ünnepi pillanatokkal kezdődött: immár túl van 250. NB I-es fellépésén csapatunk kiváló középpályása, Varga József. Makray Balázs cégvezető ez alkalomból köszöntötte népszerű játékosunkat, aki a 250 élvonalbeli mérkőzéséből több mint 200-at a Loki színeiben játszott, mindeközben háromszor nyert bajnokságot és kupát a DVSC-vel.

A meccset jól, lendületesen kezdte a Loki, ezzel együtt az 5. percben Hrabina Alexnek kellett egy szép vetődéssel tisztáznia egy beadásnál. A mieink játékában volt fantázia, igaz, a 15. minutumban Zivzivadze gólt fejelhetett volna, de 10 méterről a kapu mellé bólintott. Összeszedetten játszott a DVSC a szurkolók biztatása közepette, de nagyobb helyzetet nem tudott kialakítani. Egészen a 29. percig, amikor egy szép támadás, egy Horváth-passz egy Ferenczi-beadás után Dorian Babunski közelről majdnem betalált.

A félidő hajrájában is kiegyenlített volt a játék, csapatunk biztatóan és jól futballozott, a 35. percben Babunski fejelt mellé. A 38. percben borzasztó és drámai történés miatt tört ki riadalom, Horváth Krisztofert ütötte el egy fehérvári játékos, mozdulatlanul terült el a gyepen. Az összes játékos integetett az orvosoknak, többen odarohantak segíteni, végül Horváth a saját lábán hagyta el a pályát, de le kellett cserélni. Helyére Alexandros Kyziridis állt be. A szünet előtt Hrabina Alex hatalmas bravúrral védte Dárdai szabadrúgását, aztán jött a Loki-gól!!!! A hosszabbításban Dzsudzsák Balázs kitűnő jobb oldali beadása után Dorian Babunski fejelt 9 méterről mintaszerűen a kapuba (1-0), így csapatunk előnnyel vonulhatott pihenőre.

A második játékrész elején rögtön a DVSC veszélyeztetett, Szécsi Márk fejesét védte Kovács a 46. percben. Továbbra is remekül futballozott együttesünk, az 55. percben Dzsudzsák Balázs végezhetett el szabadrúgást 18 méterről, a vendégkapus óriási bravúrral hárított.

A Fehérvár próbált nagyobb nyomást gyakorolni a DVSC-re, sokszor önfeláldozóan mentettek a mieink, sok volt a jó teljesítmény. A Fehérvár becserélte Bumbát, Schönt és Kodrót is, nem sokkal ezután Baráth Péter lőtt távolról, Kovács védett. Cserélt a Loki is, a debütáló Matar Dieye, illetve Dusan Lagator állt be 20 perccel a vége előtt.

A végjátékban először Matar Dieye lőtt az oldalhálóba, majd Baráth elől mentettek a vendégek a 79. percben. A Loki nem hogy nem szorult be, még támadott is, sőt, szépen és okosan játszott. Fokozódtak az izgalmak, de a csapat kitartott, és 9 év után legyőzte a Fehérvárt Debrecenben. Gyönyörű, megérdemelt siker ez, folytatás jövő hét szombaton Pakson.

Mesterszemmel

Dombi Tibor: Készültünk a Fehérvárból, de tudtam, hogy nem ezen fog múlni. Inkább azon, hogy emelt fővel, egymást kisegítve, sokat melózva játszottunk. Nincs olyan játékos, akibe bele tudnék kötni. Sok mindent el lehet érni akarattal és szívvel, ezt most bebizonyítottuk, együtt volt a csapat. Jó volt ezt látni.

Michael Boris: Gratulálok a Debrecennek. Tudtuk, hogy nehéz meccs lesz, már csak a hazai edzőváltás hatása miatt is. Az első félidőben is megvoltak a lehetőségeink, a másodikban is mindent megpróbáltunk. Rendkívül csalódottak vagyunk.

OTP Bank Liga, 7. forduló.

DVSC-Mol Fehérvár FC 1-0 (1-0).

Nagyerdei Stadion, 5014 néző. Vezette: Karakó.

DVSC: Hrabina – Bévárdi, Romanchuk, Deslandes, Ferenczi – Varga J. (Lagator, 70.), Baráth P. – Szécsi (Neofytidis, 89.), Dzsudzsák, Horváth K. (Kyziridis, 40.) – Dorian Babunski (Dieye, 70.). Mb. vezetőedző: Dombi Tibor.

Fehérvár: Kovács D. – Fiola, Larsen, Stopira – Nego, Rúben Pinto (Bumba, 67.), Serafimov (Ledniev, 86.), Hangya (Heister, 72.) – Dárdai (Schön, 67.), Funsho (Kodro, 67.) – Zivzivadze. Vezetőedző: Michael Boris.

Gól: Dorian Babunski (45+2.).

Sárga lap: Dorian Babunski (31.), Ferenczi (73.), Baráth P. (86.), Dzsudzsák (89.), illetve Rúben Pinto (11.), Hangya (27.), Stopira (54.).

Helyszín

Nagyerdei Stadion / Debrecen Nagyerdei krt. 12 4032

Részletek

Meccsnap Időpont Liga Idény
2022.09.03. 18:15 OTP Bank Liga 2022/2023