OTP Bank Liga 2023/2024

OTP Bank Liga 15. forduló

Várkerti Stadion

OTP Bank Liga 16. forduló

Új Hidegkúti Nándor Stadion

OTP Bank Liga 17. forduló

Kecskemét

OTP Bank Liga 18. forduló

Nagyerdei Stadion

OTP Bank Liga 19. forduló

Szusza Ferenc stadion

OTP Bank Liga 20. forduló

Nagyerdei Stadion

OTP Bank Liga 21. forduló

Sóstói Stadion

OTP Bank Liga 22. forduló

Nagyerdei Stadion

OTP Bank Liga 23. forduló

Nagyerdei Stadion

OTP Bank Liga 24. forduló

PAKSI FC STADION

OTP Bank Liga 25. forduló

Nagyerdei Stadion

OTP Bank Liga 26. forduló

Várkerti Stadion

OTP Bank Liga 27. forduló

Nagyerdei Stadion

OTP Bank Liga 28. forduló

Nagyerdei Stadion

OTP Bank Liga 29. forduló

Diósgyőr

OTP Bank Liga 30. forduló

Nagyerdei Stadion

OTP Bank Liga 31. forduló

Groupama Aréna

OTP Bank Liga 32. forduló

Nagyerdei Stadion

OTP Bank Liga 33. forduló

Pancho Aréna

OTP Bank Liga 7. forduló

Eredmény
3 - 1
Full Time

Meccs riport

Rengeteg sérültet kellett nélkülöznie a Lokinak a miskolci rangadón, Megyeri Balázs, Christian Manrique, Alexander Mojzis, Meldin Dreskovic, Vajda Botond és Joao Oliveira sem állhatott a szakmai stáb rendelkezésére. A kezdőcsapatba bekerült Hamzat Ojediran, a védelem tengelyében Dusan Lagator és Oleksandr Romanchuk kapott szerepet, elöl pedig Bárány Donátra hárult a gólszerzés feladata.

Igazi futballhangulatban kezdődött a mérkőzés, mégpedig Dzsudzsák Balázs távoli lövésével, amelyet az 5. percben csak kiütni tudott a diósgyőri kapus. Az első negyedórában inkább a DVSC akarata érvényesült, a mieink birtokolták többet a labdát. Miközben a két ultratábor egymást éltette, az első nagyobb lehetőség csak a 20. minutumban alakult ki, akkor Bárány Donát lőtt 14 méterről, fordulásból, Sentic bravúrral védett.

A 24. percben viszont a hazaiak lőhettek volna gólt, Edomwonyi azonban egy kipattanó labdát közelről mellé emelt. Ebben az időszakban kiegyenlített játék zajlott a pályán, mégis megszerezte a vezetést a Diósgyőr. A 31. percben Holdampf lépett be a védők mögé, és 6 méterről a kapuba továbbított (1-0).

Az első félidő hajrájában a Loki igyekezett nyomást gyakorolni a miskolciakra, azonban a szünetig nem sikerült egyenlíteni, noha Stefan Loncar a 45. percben közel járt hozzá. Ehelyett újabb gólt kapott a csapat a hosszabbításban, egy nagy védelmi hibát Pernambuco használt ki, értékesítve ziccerét (2-0).

A második játékrészre érkezett Szécsi Márk és Bódi Ádám, a DVSC pedig megpróbált gyorsan szépíteni. A 47. percben Hamzat Ojediran fejelt fölé egy szöglet után, majd Dzsudzsák Balázs 30 méteres szabadrúgása után védett nagyot a diósgyőri hálóőr. Csapatunk ekkor már egyértelműen dominált, de Sentic Stefan Loncar lövése után kis hárítani tudott.

Kontrákból veszélyes volt a hazai együttes is, akadt bőven izgalom. A 62. percben Dzsudzsák Balázs újabb löketét védte Sentic, Feljavult fel a Loki teljesítménye, a 64. minutumban jött is a gól, Ferenczi János jó beadását Bárány Donát gyönyörű mozdulattal, sarokkal továbbította a kapuba (2-1).

Újra nyílt lett tehát a mérkőzés, a végjáték felettébb kiélezettnek ígérkezett. Az is lett, a 73. percben Bárány Donát kis híján duplázott, majd beállt Andrija Majdevac is. A 87. percben Stefan Loncar a jobb kapufát találta el, nagyon nyomott a DVSC, de végül nem sikerült egyenlíteni, sőt a végén Acolatse gólja mindent eldöntött (3-1).

Folytatás szerdán Pakson.

Mesterszemmel

Kuznyecov Szergej: Jó mérkőzés volt. Az első játékrészben jól játszottunk, a második játékrészben viszont átvette az irányítást a DVSC. A győzelemhez nagyon kellett a kapusunk remek teljesítménye is.

Srdjan Blagojevic: Gratulálok a DVTK-nak. Az első félidőben „komolytalanul” futballoztunk, ezt nem engedhetjük meg magunknak, olyan volt, mintha barátságos mérkőzést játszanánk. Nem is a két gól miatt mondom ezt, egyszerűen kevés volt bennünk az energia. Szünet után megmutattuk, hogy képesek vagyunk jól játszani egy jó csapat ellen, de az első játékrész eldöntötte a három pont sorsát.

OTP Bank Liga, 7. forduló.

Diósgyőr-DVSC 3-1 (2-0).

DVTK Stadion, 9518 néző. Vezette: Berke.

Diósgyőr: Sentic – Gera D., Szatmári Cs. (Brankov, 76.), Bárdos, Stephen – Vallejo, Holdampf (Klimovic, 76.), Pozeg Vancas, Pernambuco (Acolatse, 60.) – Lukács (Jurek, 90.), Edomwonyi (Jurina, 60.). Vezetőedző: Kuznyecov Szergej.

DVSC: Milosevic – Kusnyír, Lagator, Romanchuk, Ferenczi – Ojediran, Loncar – Kyziridis (Szécsi, 46.), Dzsudzsák, Domingues (Bódi, 46.) – Bárány (Majdevac, 78.). Vezetőedző: Srdjan Blagojevic.

Gól: Holdampf (31.), Pernambuco (45+2.), Acolatse (92.), illetve Bárány (64.).

Sárga lap: Szatmári Cs. (49.), Gera D. (53.), Jurina (88.).

Helyszín

Diósgyőr / Diósgyőr, Miskolc, Miskolci járás, Borsod-Abaúj-Zemplén megye, Észak-Magyarország, Alföld és Észak, 3533, Magyarország

Részletek

Meccsnap Időpont Liga Idény
2023.09.23. 17:00 OTP Bank Liga 2023/2024