OTP Bank Liga 2023/2024

OTP Bank Liga 30. forduló

Nagyerdei Stadion

OTP Bank Liga 31. forduló

Groupama Aréna

OTP Bank Liga 32. forduló

Nagyerdei Stadion

OTP Bank Liga 33. forduló

Pancho Aréna

OTP Bank Liga 8. forduló

Eredmény
1 - 0
Full Time

Meccs riport

Több sérülésből visszatérőben lévő játékost (Gróf Dávidot, Megyeri Balázst, Kusnyír Eriket, Bódi Ádámot, Horváth Krisztofert, Bárány Donátot, Matar Dieyét és Charlestont) is nélkülözni volt kénytelen a Loki a szombati paksi bajnokin, a kezdőcsapatban a múlt hetihez képest egy változás történt, a görög Alexandros Kyziridis került be az első perctől a pályán lévő tizenegybe.

A mérkőzést viszonylag jól kezdte a DVSC, már a 2. percben veszélyeztetett egy beívelés után, koncentráltnak tűntek a debreceni játékosok. Az iramot megfelelőnek lehetett titulálni, mindkét csapat próbálkozott serényen. Az első nagyobb helyzet a paksiak előtt adódott, a 9. percben Lenzsér fejesét fogta Hrabina Alex.

Ezt követően némi mezőnyjáték következett, egészen a 19. percig, amikor egy bal oldali beadás után az őrizetlenül hagyott Balogh Balázs 8 méterről a kapuba fejelt, megszerezve ezzel a vezetést a hazaiaknak (1-0). Hátrányból kellett tehát futballoznia a Lokinak, ami nem könnyű a gyorsan kontrázó Paks ellen. Közben Dombi Tibor cserélt, a megsérült Varga József helyére Dusan Lagator állt be.

A félidő hajrájában, a 37. minutumban Alexandros Kyzidris szólózott remekül a bal oldalon, bevezette a labdát az alapvonalon a kapu közelébe, a hazai hálóőr csak üggyel-bajjal tudott védeni a kapufa segítségével. Ezzel együtt a DVSC nem játszott elég pontosan, kevés párharcot nyert, ezért a szünetig nem tudott egyenlíteni.

A második játékrész elején rögtön egalizálhatott volna a Loki, Kyziridis jó beadása után Dorian Babunski nem sokkal fejelt mellé a 48. percben. Mezőnyfölénybe került csapatunk, az 54. percben Szécsi Márk közeli lövését védte Rácz, majd Dzsudzsák Balázs bombáját is hárította. Az 56. percben aztán kezezésért 11-eshez jutott a DVSC, de a büntetőt hosszas VAR-ozás után érthetetlen módon visszavonta a bíró.

Érni látszott a debreceni gól, igaz, a 65. percben a paksi Balogh telibe találta a felső lécet. Bő 20 perccel a vége jött Peter Olawale, a Loki pedig igyekezett legalább a döntetlent kiharcolni. A végjátékra érkezett Sós Bence is, az izgalmak pedig fokozódtak, azonban nem sikerült begyötörni a pontot jelentő találatot.

Folytatás jövő hét vasárnap Dabason a Magyar Kupában.

Mesterszemmel

Waltner Róbert: Gratulálok a fiúknak, ezúttal igazi csapatként arattunk értékes győzelmet.

Dombi Tibor: Nem volt színvonalas meccs, inkább küzdelmes. Nem voltunk sajnos lelkesebbek, mint a Paks, játékban sem tudtunk föléje nőni. Kellett volna még egy kis plusz. Megcsinálta mindenki a dolgát, de valami hiányzott.

OTP Bank Liga, 8. forduló.

Paks-DVSC 1-0 (1-0).

Paks, 1691 néző. Vezette: Farkas Á.

Paks: Rácz G. – Kinyik, Kádár (Szélpál, 87.), Lenzsér, Osváth – Balogh B. (Gyurkits, 82), Windecker, Papp K., Nagy R. (Szabó B., 52.) – Hahn (Bőle, 87.), Varga B. Vezetőedző: Waltner Róbert.

DVSC: Hrabina – Bévárdi, Romanchuk, Deslandes, Ferenczi – Varga J. (Lagator, 29.), Baráth P. – Szécsi, Dzsudzsák, Kyziridis (Sós, 82.) – Dorian Babunski (Olawale, 69.). Mb. vezetőedző: Dombi Tibor.

Gól: Balogh B. (19.).

Sárga lap: Kinyik (42.), Lenzsér (54.), Kádár (78.), Osváth (80.), illetve Kyziridis (4.).

Helyszín

PAKSI FC STADION / Október 6. tér, Kaszaháza, Zalaegerszeg, Zalaegerszegi járás, Zala megye, Nyugat-Dunántúl, Dunántúl, 8900, Magyarország

Részletek

Meccsnap Időpont Liga Idény
2022.09.10. 15:30 OTP Bank Liga 2022/2023