OTP Bank Liga 2023/2024

OTP Bank Liga 9. forduló

Eredmény
4 - 3
Full Time

Meccs riport

A Honvédot fogadta a Loki Srdjan Blagojevic vezetőedző első mérkőzésén, mégpedig nyilván a győzelem szándékával. A sérüléséből visszatérőben lévő Bárány Donát, Kusnyír Erik, Megyeri Balázs, illetve a maródi Olekszandr Romanchuk és Matar Dieye nem állhatott rendelkezésre, bekerült viszont a kezdőcsapatba Dusan Lagator és Bódi Ádám is.

A találkozó elején a DVSC veszélyeztetett, a 4. percben egy formás támadás végén Bódi Ádám csavart 18 méterről kevéssel fölé. Megfelelő tűnt az iram, láthatólag mindkét csapat kellően motivált volt. A 8. percben Dzsudzsák Balázs kapáslövését blokkolták, összeszedetten, jól futballozott a Loki. Csapatunk fölényben játszott, meg is lett az eredménye: a 15. minutumban egy remek akció végén Dzsudzsák Balázs indította Baráth Pétert a bal szélen, aki középre adott, az érkező Dorian Babunski pedig 7 méterről gyönyörűen pörgetett a kapuba (1-0).

A folytatásban sem állt le a Lokomotív, a játékosok sokat változtatták a pozíciójukat, egyértelműen kontrollálta a meccset. Olyannyira, hogy a mieink növelték is az előnyüket, a 26. percben Szécsi Márk a jobb oldalról parádésan adott középre, Baráth Péter pedig remekül robbant be és továbbította a labdát a hálóba (2-0).

Az első félidő hajrájában sem nagyon változott a játék képe, Bódi Ádám pedig hatalmas góllal jelentkezett! A 33. percben balról vezette a labdát középre, majd mintegy 19 méterről, jobbal elképesztően szépen csavart a kapu bal oldalába (3-0). Ezt követően még Dzsudzsák Balázs és Ferenczi János is majdnem betalált, a szünetre tehát biztos vezetés tudatában, parádés teljesítmény után vonulhatott a DVSC.

A második játékrész elején a Honvéd két cserével megpróbálta összeszedni magát, de a Loki nem hagyta, sőt, újabb gólt ért el! A 48. percben Dzsudzsák Balázs Balázs szabadrúgása után Dusan Lagator fejjel megszerezte önmaga első debreceni, ezzel együtt a csapatunk negyedik találatát (4-0). A vendégek ezt követően aztán szépíteni tudtak, az 53. percben egy jobb oldali beadás után Domingues talált be közelről (4-1).

Úgy tűnt, nem áll el a gólzápor, nem is állt. A Lokiba beállt Sós Bence és Peter Olawale, a 66.. percben pedig Sylvain Deslandes bombázott nem sokkal fölé, majd Sós Bence nem sokkal mellé. A 69. percben aztán Bévárdi Zsombor 16-ason belüli beavatkozása miatt a Honvéd 11-eshez jutott, a büntetőt pedig Samperio értékesítette (4-2).

A végjáték a 72. minutumban újabb kispesti gólt hozott, Jonsson 14 méterről bombázott Gróf kapujába (4-3), ezt követően érkezett a pályára Georgios Neofytidis, majd Baranyai Nimród és Meldin Dreskovic is, stabilizálandó a védekezést. Ez sikerült is, Szrdjan Blagojevic első mérkőzésén emlékezetes győzelmet aratott a DVSC, és fontos három pontot szerzett.

Folytatás jövő hét vasárnap a Ferencváros otthonában.

Helyszín

Nagyerdei Stadion / Debrecen Nagyerdei krt. 12 4032

Részletek

Meccsnap Időpont Liga Idény
2022.10.01. 17:00 OTP Bank Liga 2022/2023