OTP Bank Liga 2023/2024

OTP Bank Liga 6. forduló

Eredmény
2 - 0
Full Time

Meccs riport

Az előző idény bronzérmeseként a második helyen végzett Kecskemétet fogadta a Loki vasárnap este a Nagyerdei Stadionban, vagyis egyértelműen rangadót játszott. A mieink szakmai stábjának nélkülöznie kellett a sérülésből visszatérőben lévő Vajda Botondot és Joao Oliveirát, a frissen igazolt Andrija Majdevac még nem volt a keret tagja, Ferenczi János viszont legalább már a kispadra leülhetett. A kezdőcsapatban ott volt többek között Oleksandr Romanchuk, Szécsi Márk és Bódi Ádám is.

Már a találkozó elején látszott, egyik csapatnak sem lesz könnyű dolga, kemény párharcok jellemezték a mezőnyjátékot. A 7. percben Stefan Loncar bombázott fölé távolról, majd a Kecskemét ért el egy lesgólt. A 10. minutumban Bárány Donát sarkazása után Dzsudzsák Balázs éles szögből lőtt mellé, a félidő közepére a DVSC játéka kezdett összeállni, több jó támadást is vezetett.

Ezzel együtt nem volt könnyű a kecskeméti kapu közelébe férkőzni, igaz, hasonló helyzetben voltak a vendégek is a másik oldalon. Az első félidő hajrájában, a 39. percben Bódi Ádám lőtt jó helyzetből a kapus kezébe, nem sokkal később Szécsi Márk gurított mellé ziccerben, majd Megyeri Balázs hárított bravúrral egy fejest, így végül gól nélkül vonultak pihenőre a csapatok. A szünet előtt Alexander Mojzis megsérült, a helyére Meldin Dreskovic állt be a második játékrészre.

A folytatásban is nagy csata zajlott a pályán, minden labdáért meg kellett küzdeni. Az 55. percben Horváth Krisztofer lőtt fölé messziről, de összességében helyenként inkább a DVSC akarata érvényesült. Játékosaink rengeteg energiát tettek a meccsbe, az 59. percben Stefan Loncar lőtt mellé 20 méterről. A 62. percben aztán megszerezte a vezetést a Loki! Bárány Donát szerzett labdát a 16-oson belül, levitte az alapvonalhoz, remekül passzolt vissza, az érkező Loncar pedig magabiztosan értékesítette a ziccert (1-0).

Sőt, a 66. percben már kettő volt ide! Dzsudzsák Balázs szépen ugratta ki Kusnyir Eriket, aki végigvezette a labdát a félpályán, majd 11 méterről kilőtte a jobb alsót (2-0). Bár a koncentrációt továbbra is fent kellett tartani, a három pont sorsa ezzel el is dőlt, a DVSC eddigi 5 bajnokijából 4-et megnyert, és a válogatott szünetben vezeti a tabellát. Folytatás szeptember 16-án Egerben, a Magyar Kupában.

OTP Bank Liga, 6. forduló.

DVSC-Kecskemét 2-0 (0-0).

Nagyerdei Stadion, 4521 néző. Vezette: Pintér.

DVSC: Megyeri – Kusnyir, Romanchuk, Mojzis (Dreskovic, 46.), Manrique – Lagator, Loncar – Szécsi (Kyziridis, 86.), Dzsudzsák (Ojediran, 93.), Bódi (Baranyai, 86.) – Bárány (Varga J., 91.). Vezetőedző: Srdjan Blagojevic.

Kecskemét: Varga B. – Szűcs K., Belényesi, Szalai G. – Nagy K. (Májer, 67.), Szendrei Á (Zsótér, 61.)., Vágó (Pálinkás, 84.), Szuhodovszki, Leoni (Zeke, 46.) – Horváth K., Tóth B. (Kiss B., 84.). Vezetőedző: Szabó István.

Gól: Loncar (62.), Kusnyir (66.).

Sárga lap: Loncar (71.), illetve Leoni (10.), Szuhodovszki (83.).

Helyszín

Nagyerdei Stadion / Debrecen Nagyerdei krt. 12 4032

Részletek

Meccsnap Időpont Liga Idény
2023.09.03. 19:30 OTP Bank Liga 2023/2024