OTP Bank Liga 2023/2024

OTP Bank Liga 15. forduló

Várkerti Stadion

OTP Bank Liga 16. forduló

Új Hidegkúti Nándor Stadion

OTP Bank Liga 17. forduló

Kecskemét

OTP Bank Liga 18. forduló

Nagyerdei Stadion

OTP Bank Liga 19. forduló

Szusza Ferenc stadion

OTP Bank Liga 20. forduló

Nagyerdei Stadion

OTP Bank Liga 21. forduló

Sóstói Stadion

OTP Bank Liga 22. forduló

Nagyerdei Stadion

OTP Bank Liga 23. forduló

Nagyerdei Stadion

OTP Bank Liga 24. forduló

PAKSI FC STADION

OTP Bank Liga 25. forduló

Nagyerdei Stadion

OTP Bank Liga 26. forduló

Várkerti Stadion

OTP Bank Liga 27. forduló

Nagyerdei Stadion

OTP Bank Liga 28. forduló

Nagyerdei Stadion

OTP Bank Liga 29. forduló

Diósgyőr

OTP Bank Liga 30. forduló

Nagyerdei Stadion

OTP Bank Liga 31. forduló

Groupama Aréna

OTP Bank Liga 32. forduló

Nagyerdei Stadion

OTP Bank Liga 33. forduló

Pancho Aréna

OTP Bank Liga 9. forduló

Eredmény
2 - 2
Full Time

Meccs riport

A sérült Meldin Dreskovic, Alexander Mojzis, Christian Manrique, Joao Oliveira, illetve az eltiltott Dusan Lagator hiányában nem volt könnyű helyzetben a Loki szakmai stábja a listavezető és bajnoki címvédő FTC elleni vasárnapi mérkőzés előtt. A Groupama Arénában végül úgy lépett pályára csapatunk, hogy Kusnyir Erik játszott belső védőt, a kezdőbe pedig bekerült Baranyai Nimród és Vajda Botond is.

Ennél rosszabbul aligha kezdődhetett volna a találkozó: 16 másodperc elteltével máris gólt kapott a DVSC, az első percben egy védelmi hibát követően Marquinhos fejelte át a labdát mintegy 11 méterről a kimozduló debreceni kapuson (1-0). Ebből az ütésből nem volt könnyű talpra állni, azonban a mieink megtették, kiegyenlített játékot hoztak a következő percek, igaz a 18. minutumban Abu Fani lövésénél nagyot kellett védenie Megyeri Balázsnak.

Aztán újra megingott a védekezés, a 19. percben egy szöglet utáni kavarodást követően Samy Mmaee bólintott a léc alá (2-0). Innentől kezdve kevesen számoltak a pontszerzés reális esélyével, igaz, Oleksandr Romanchuk a 24. percben nem sokkal lőtt fölé, majd Bárány Donátot az utolsó pillanatban szerelték.

Az első félidő második felében már kevesebb helyzet alakult ki (Bárány közeli pörgetését Dibusz hárította), a DVSC próbálta nagyobb százalékban megnyerni a párharcokat, s ez helyenként sikerült. A szünetig jött is a szépítés, egy okos szabadrúgás-kombináció végén a fiatal Vajda Botond lőtt a kapuba 10 méterről (2-1).

A második játékrészre mindkét gárda cserélt, a Lokiba Bévárdi Zsombor és Szécsi Márk állt be, Stefan Loncar pedig majdnem gyorsan kiegyenlített, közeli lövése után azonban Dibusz ki tudta ütni a labdát. Élesedett a küzdelem, forrósodott a hangulat, tisztességgel küzdött a csapatunk.

A 60. percben Megyeri Balázsnak Botka távoli löketét kellett védenie, majd a 64. percben jött az egyenlítés! Egy gyors támadás végén Brandon Domingues tört be a 16-osra, kicselezte védőjét, majd kilőtte a kapu bal oldalát, a hazai kapus csak beleütni tudott a játékszerbe (2-2).

A hajrában fokozta a nyomást az FTC, azonban a DVSC is tudott veszélyt teremteni. Pályára lépett Andija Majdevac (nem sokkal később Alexandros Kyziridis, a legvégén pedig Tuboly Máté is), izgalmas és jó volt a meccs. A hazaiak szereztek egy lesgólt, majd jöttek az utolsó percek. A végjátékban is mindent beleadott a Loki (Lisztest még ki is állították), és nehéz kezdés után megérdemelten szerzett értékes pontot.

Mesterszemmel

Az FTC közlése szerint Dejan Stankovicnak elment a hangja, helyette a sajtótájékoztatón Leandro pályaedző nyilatkozott: Parázs hangulatú mérkőzés volt. Vezetünk 2-0-ra, mégsem nyertünk, előfordul az ilyen. Lehet, azt hittük, már megvan a 3 pont. Nem szabadott volna kiengednünk a győzelmet a kezünkből.

Srdjan Blagojevic: Nem volt könnyű játszani, sokan hiányoztak a keretből, ráadásul az első percben hátrányba kerültünk. Azt kértem a játékosoktól, legyenek önmaguk, attól függetlenül, hogy kivel kell megküzdenünk. Az első 20 perc sokkja után egy kisebb csodát produkáltunk, bátrak voltak a játékosaink, dicséretet érdemelnek. Csodálatosak voltak!

OTP Bank Liga, 9. forduló.

FTC-DVSC 2-2 (2-1).

Groupama Aréna, 12 793 néző. Vezette: Farkas Á.

FTC: Dibusz – Makreckis (Botka, 46.), S. Mmaee (Cissé, 46.), Ramirez, Wingo – Sigér, Abu Fani – Zachariassen (Owusu, 82.), Ben Romdhan (Pesic, 70.), Marquinhos (Lisztes, 70.) – Varga B. Vezetőedző: Dejan Stankovic.

DVSC: Megyeri – Baranyai (Bévárdi, 46.)), Kusnyir, Romanchuk, Ferenczi – Ojediran, Loncar – Vajda (Szécsi, 46.), Dzsudzsák (Tuboly, 90.), Domingues (Kyziridis, 81.) – Bárány (Majdevac, 72.). Vezetőedző: Srdjan Blagojevic.

Gól: Marquinhos (1.), S Mmaee (19.), illetve Vajda (45+3.), Domingues (64.).

Sárga lap: Abu Fani (36.), S. Mmaee (37.), Wingo (52.), Pesic (86.), Lisztes (92, 94..), illetve Ojediran (11.), Bárány (57.), Romanchuk (78.), Bévárdi (85.).

Kiállítva: Lisztes (94.).

Helyszín

Groupama Aréna / Budapest, Üllői út 129, 1091

Részletek

Meccsnap Időpont Liga Idény
2023.10.08. 16:30 OTP Bank Liga 2023/2024