OTP Bank Liga 2023/2024

OTP Bank Liga 9. forduló

Eredmény
2 - 2
Full Time

Meccs riport

A sérült Meldin Dreskovic, Alexander Mojzis, Christian Manrique, Joao Oliveira, illetve az eltiltott Dusan Lagator hiányában nem volt könnyű helyzetben a Loki szakmai stábja a listavezető és bajnoki címvédő FTC elleni vasárnapi mérkőzés előtt. A Groupama Arénában végül úgy lépett pályára csapatunk, hogy Kusnyir Erik játszott belső védőt, a kezdőbe pedig bekerült Baranyai Nimród és Vajda Botond is.

Ennél rosszabbul aligha kezdődhetett volna a találkozó: 16 másodperc elteltével máris gólt kapott a DVSC, az első percben egy védelmi hibát követően Marquinhos fejelte át a labdát mintegy 11 méterről a kimozduló debreceni kapuson (1-0). Ebből az ütésből nem volt könnyű talpra állni, azonban a mieink megtették, kiegyenlített játékot hoztak a következő percek, igaz a 18. minutumban Abu Fani lövésénél nagyot kellett védenie Megyeri Balázsnak.

Aztán újra megingott a védekezés, a 19. percben egy szöglet utáni kavarodást követően Samy Mmaee bólintott a léc alá (2-0). Innentől kezdve kevesen számoltak a pontszerzés reális esélyével, igaz, Oleksandr Romanchuk a 24. percben nem sokkal lőtt fölé, majd Bárány Donátot az utolsó pillanatban szerelték.

Az első félidő második felében már kevesebb helyzet alakult ki (Bárány közeli pörgetését Dibusz hárította), a DVSC próbálta nagyobb százalékban megnyerni a párharcokat, s ez helyenként sikerült. A szünetig jött is a szépítés, egy okos szabadrúgás-kombináció végén a fiatal Vajda Botond lőtt a kapuba 10 méterről (2-1).

A második játékrészre mindkét gárda cserélt, a Lokiba Bévárdi Zsombor és Szécsi Márk állt be, Stefan Loncar pedig majdnem gyorsan kiegyenlített, közeli lövése után azonban Dibusz ki tudta ütni a labdát. Élesedett a küzdelem, forrósodott a hangulat, tisztességgel küzdött a csapatunk.

A 60. percben Megyeri Balázsnak Botka távoli löketét kellett védenie, majd a 64. percben jött az egyenlítés! Egy gyors támadás végén Brandon Domingues tört be a 16-osra, kicselezte védőjét, majd kilőtte a kapu bal oldalát, a hazai kapus csak beleütni tudott a játékszerbe (2-2).

A hajrában fokozta a nyomást az FTC, azonban a DVSC is tudott veszélyt teremteni. Pályára lépett Andija Majdevac (nem sokkal később Alexandros Kyziridis, a legvégén pedig Tuboly Máté is), izgalmas és jó volt a meccs. A hazaiak szereztek egy lesgólt, majd jöttek az utolsó percek. A végjátékban is mindent beleadott a Loki (Lisztest még ki is állították), és nehéz kezdés után megérdemelten szerzett értékes pontot.

Mesterszemmel

Az FTC közlése szerint Dejan Stankovicnak elment a hangja, helyette a sajtótájékoztatón Leandro pályaedző nyilatkozott: Parázs hangulatú mérkőzés volt. Vezetünk 2-0-ra, mégsem nyertünk, előfordul az ilyen. Lehet, azt hittük, már megvan a 3 pont. Nem szabadott volna kiengednünk a győzelmet a kezünkből.

Srdjan Blagojevic: Nem volt könnyű játszani, sokan hiányoztak a keretből, ráadásul az első percben hátrányba kerültünk. Azt kértem a játékosoktól, legyenek önmaguk, attól függetlenül, hogy kivel kell megküzdenünk. Az első 20 perc sokkja után egy kisebb csodát produkáltunk, bátrak voltak a játékosaink, dicséretet érdemelnek. Csodálatosak voltak!

OTP Bank Liga, 9. forduló.

FTC-DVSC 2-2 (2-1).

Groupama Aréna, 12 793 néző. Vezette: Farkas Á.

FTC: Dibusz – Makreckis (Botka, 46.), S. Mmaee (Cissé, 46.), Ramirez, Wingo – Sigér, Abu Fani – Zachariassen (Owusu, 82.), Ben Romdhan (Pesic, 70.), Marquinhos (Lisztes, 70.) – Varga B. Vezetőedző: Dejan Stankovic.

DVSC: Megyeri – Baranyai (Bévárdi, 46.)), Kusnyir, Romanchuk, Ferenczi – Ojediran, Loncar – Vajda (Szécsi, 46.), Dzsudzsák (Tuboly, 90.), Domingues (Kyziridis, 81.) – Bárány (Majdevac, 72.). Vezetőedző: Srdjan Blagojevic.

Gól: Marquinhos (1.), S Mmaee (19.), illetve Vajda (45+3.), Domingues (64.).

Sárga lap: Abu Fani (36.), S. Mmaee (37.), Wingo (52.), Pesic (86.), Lisztes (92, 94..), illetve Ojediran (11.), Bárány (57.), Romanchuk (78.), Bévárdi (85.).

Kiállítva: Lisztes (94.).

Helyszín

Groupama Aréna / Budapest, Üllői út 129, 1091

Részletek

Meccsnap Időpont Liga Idény
2023.10.08. 16:30 OTP Bank Liga 2023/2024