OTP Bank Liga 2023/2024

OTP Bank Liga 30. forduló

Nagyerdei Stadion

OTP Bank Liga 31. forduló

Groupama Aréna

OTP Bank Liga 32. forduló

Nagyerdei Stadion

OTP Bank Liga 33. forduló

Pancho Aréna

Fontos és értékes győzelem: DVSC-Puskás Akadémia 1-0

Négy játékosára sem számíthatott a Loki a Puskás Akadémia elleni szombati mérkőzésen, Kusnyir Eriket megműtötték, Thor Úlfarsson több hétre kidőlt, míg Bódi Ádám és Jorgo Pellumbi kisebb sérülés miatt hiányzott. A találkozó előtt Ike Thierry Zaengel elnök és Makray Balázs cégvezető megköszönte csapatunk egyik legendás játékosa, Varga József a klubért tett szolgálatait, Szuhodovszki Somát pedig 50. NB I-es találkozója alkalmából köszöntötték.

A kezdőcsapatban ott volt Szuhodovszki Soma és Hamzat Ojediran is, Ferenczi János pedig a megszokottnál egy sorral feljebb játszott.

Az összecsapás legelején, az 1. percben Dzsudzsák Balázs passza után Bárány Donát egyből helyzetbe került, azonban a kapus védeni tudta a közeli lövést. A folytatásban is inkább a DVSC dominált, ennek ellenére a 10. percben egy szöglet után Megyeri Balázsnak kellett figyelnie. Válaszul Brandon Domingues mozgatta meg Pécsit egy átlövéssel, majd jött egy olyan időszak, amikor nem nagyon forogtak veszélyben a kapuk. Ennek az időszaknak Baranyai Nimród remek, 16-osra való betörése vetett véget a 35. minutumban, azonban a játékvezető az ütközés után szögletet ítélt, később a védőnknek adott sárgát szövegért… A szünetig így nem esett gól, noha a 43. percben Batik 17 méterről megdöngette a lécet.

A második játékrész csere nélkül kezdődött, és egy ideig javarészt mezőnyjátékkal, taktikai csatával telt. Félórával a vége előtt beállt Stefan Loncar (nem sokkal később Oleksandr Romanchuk, Szécsi Márk és Kocsis Dominik, majd a legvégén Tuboly Máté is), a mérkőzés ezen szakaszában inkább a felcsútiak birtokolták a labdát, a 62. percben Megyeri Balázs védte Favorov lövését. A 65. percben Bárány Donát fejelt mellé, majd jött a hajrá.

A végjáték, amely Loki-góllal kezdődött! A 75. percben egy szöglet utáni kavarodás végén Szécsi Márk fejelt okosan 12 méterről a kapuba (1-0). Továbbra is kemény küzdelem zajlott a pályán, sok volt a párharc. A mieink ebben is kitartottak a legutolsó pillanatig, így sok munkával fontos és értékes győzelmet arattak.

Folytatás szerdán 19 órakor a Ferencváros ellen a Magyar Kupában.

Mesterszemmel

Srdjan Blagojevic: Nagyon boldog vagyok, mert egy jó csapatot győztünk le. Mióta debreceni edző vagyok, ez az első sikerünk a Puskás ellen. Nehéz mérkőzés volt, hiszen jó munkát végeznek Felcsúton. Voltak olyan meccseink, amikor sok helyzetet tudtunk kidolgozni, mégsem nyertünk, most nem volt annyi lehetőség, mégis győztünk, ilyen a futball. A mai siker magabiztosságot adhat nekünk a következő mérkőzésekre.

Hornyák Zsolt: Nehéz mérkőzést vártam, az is lett. Gratulálok a Debrecennek. Több hiányzónk volt, meccs közben is veszítettünk játékost, s ez gondot okozott. Könnyű gól kaptunk, nem voltunk elég frissek, egygólos mérkőzés volt.

OTP Bank Liga, 22. forduló.

DVSC-Puskás Akadémia 1-0 (0-0).

Nagyerdei Stadion, 4132 néző. Vezette: Káprály M.

DVSC: Megyeri – Baranyai, Lagator, Dreskovic, Manrique (Kocsis, 68.) – Ojediran (Romanchuk, 68.), Szuhodovszki (Loncar, 60.) – Domingues (Szécsi, 68.), Dzsudzsák, Ferenczi – Bárány (Tuboly, 80.). Vezetőedző: Srdjan Blagojevic.

Puskás Akadémia: Pécsi – Szolnoki, Golla (Colley, 68.), Stronati, Ormonde-Ottewill – Batik, Favorov – Komáromi (Slagveer, 78.), Corbu (Bévárdi, 61.), Soisalo (Nissila, 61.) – Plsek. Vezetőedző: Hornyák Zsolt.

Gól: Szécsi (75.).

Sárga lap: Baranyai (35.), illetve Batik (30.), Slagveer (92.).