OTP Bank Liga 2023/2024

MOL Magyar Kupa

Nagyerdei Stadion

OTP Bank Liga 23. forduló

Nagyerdei Stadion

OTP Bank Liga 24. forduló

PAKSI FC STADION

OTP Bank Liga 25. forduló

Nagyerdei Stadion

OTP Bank Liga 26. forduló

Várkerti Stadion

OTP Bank Liga 27. forduló

Nagyerdei Stadion

OTP Bank Liga 28. forduló

Nagyerdei Stadion

OTP Bank Liga 29. forduló

Diósgyőr

OTP Bank Liga 30. forduló

Nagyerdei Stadion

OTP Bank Liga 31. forduló

Groupama Aréna

OTP Bank Liga 32. forduló

Nagyerdei Stadion

OTP Bank Liga 33. forduló

Pancho Aréna

Fordítottak a vendégek: DVSC-Kecskemét 1-2

A sárga lapok miatt eltiltott Dusan Lagator, valamint a sérülésből felépülőben lévő Megyeri Balázs és Kusnyír Erik nélkül fogadta a tabellán harmadik Loki a második helyezett, 23 meccsen mindössze 2 vereséget számláló Kecskemétet. A találkozó előtt Bévárdi Zsombort 50. NB I-es mérkőzése alkalmából köszöntötték, Szécsi Márk jobboldali védőként kezdett, a labda pedig végre valahára szép tavaszi időben indult útjára.

A találkozó legelején Hadaró lőtt az oldalhálóba, de ezt követően már a DVSC momentumai következtek. A 7. percben például Ferenczi János beadása után Dorian Babunski fejelt kapura, Varga védeni tudott, csakúgy, mint a 10. minutumban Stefan Loncar bólintásánál.

A 24. percben Alexandros Kyziridis lőtt fölé, nagyjából kiegyenlített volt a játék, de a Loki helyenként némi mezőnyfölényben volt, s megugrásaiban több volt a veszély. A 36. percben Meldin Dreskovic lőtt mellé, a szünetig aztán nagyobb helyzet már nem alakult ki.

A második játékrész elején Varga Kevin nem sokkal lőtt mellé 17 méterről, Dorian Babunskit viszont sérülés miatt le kellett cserélni, helyére Antonio Mance állt be. A DVSC igyekezett nagyobb nyomást gyakorolni az ellenfélre, az 54. percben Stefan Loncar 20 méterről a bal kapufát találta el. Az 56. percben Marko Milosevic védett hatalmasat egy kecskeméti fejesnél, majd megszerezte vezetést a Loki! A 61. percben Ferenczi János beadása után hibázott a kecskeméti védelem, Stefan Loncar ott termett, és 6 méterről a kapuba lőtt (1-0).

A 66.. percben viszont egyenlített a Kecskemét, Májer lövése Sylvain Deslandes testéről pattant a labda a debreceni kapuba (1-1). A hajrára érkezett Bódi Ádám és Sós Bence, a gyors gólváltás pedig nagy izgalmakat ígért. Voltak is kellemetlen izgalmak a végjátékban, a 80. percben Horváth Krisztofer megszerezte a vezetést a vendégeknek, 19 méterről csavart a kapu bal oldalába (1-2).

A végére beállt Varga József és Bárány Donát is, azonban sajnos nem sikerült egyenlíteni. Folytatás két hét múlva Debrecenben a Vasas ellen.

Mesterszemmel

Srdjan Blagojevic: Nem úgy kezdtük a meccset, ahogy kellett volna, összességében sem lehetek elégedett. Nem érdemeltünk győzelmet, sokat hibáztunk. Ha nagyobb dolgokra vágyunk, több energiára és nagyobb fegyelmezettségre van szükségünk.

Szabó István: Az történt, amire számítottunk a mérkőzésen. A debreceni gólig is jól játszottunk, arra pedig jól reagáltunk. Úgy érzem, megérdemelten nyertünk.

OTP Bank Liga, 24. forduló.

DVSC-Kecskemét 1-2 (0-0).

Nagyerdei Stadion, 5114 néző. Vezette: Rúsz M.

DVSC: Milosevic – Szécsi (Varga J., 86.), Dreskovic, Deslandes, Ferenczi – Loncar, Manrique – Varga K (Bódi, 67.)., Dzsudzsák (Bárány, 86.), Kyziridis (Sós, 67.) – Dorian Babunski (Mance, 47.). Vezetőedző: Srdjan Blagojevic.

Kecskemét: Varga Á. – Belényesi, Vágó, Szalai – Nagy K., Szuhodovszki (Horváth K., 66.), Hadaró (Szabó A., 87.), Meskhi, Banó-Szabó (Katona B., 66.) – Nikitscher, Májer (Katona M., 83.). Vezetőedző: Szabó István.

Gól: Loncar (61.), illetve Deslandes (öngól, 66.), Horváth K. (80.).

Sárga lap: Kyziridis (53.), Loncar (55.), illetve Banó-Szabó (5.), Hadaró (60.), Szuhodovszki (63.).