OTP Bank Liga 2023/2024

Győzelem a Diósgyőr elleni felkészülési mérkőzésen

A válogatott meccsek miatt bajnoki mérkőzés nem, de felkészülési találkozó szerepelt a DVSC heti programjában. Csapatunk a napi edzések mellett szombaton az NB I-ben szintén 20 pontos Diósgyőrt fogadta Pallagon. Alexandros Kyziridis, Hamzat Ojediran és Andrija Majdevac sérülés, Kusnyir Erik betegség miatt hiányzott, Ferenczi János pedig különedzést végzett.

A metsző, jéghideg szél és az eső ellenére jó színvonalú, mozgalmas mérkőzést játszottak az együttesek, némi mezőnyjáték után a 19. percben Pozeg Vancas 11-esből szerzett vezetést a DVTK-nak (0-1). A Loki egyenlítése nem sokat váratott magára, a 25. minutumban Baranyai Nimród fejezett be szépen egy gyors akciót (1-1), majd még a szünet előtt Bárány Donát került ziccerbe egy védőktől szerzett labdával, és magabiztosan értékesítette a helyzetet (2-1).

A második félidőben a vendégek megpróbáltak egyenlíteni, de a DVSC rúgta a gólokat. A 76. percben Vajda Botond egy 18 méteres szabadrúgásból gyönyörűen csavart a bal felsőbe (3-1), majd Bévárdi Zsombor lőtt a kapu bal oldalába a 16-oson kívülről (4-1). A végén a Diósgyőr Bokros révén még szépített (4-2), de így is a mieink nyerték a hasznosnak bizonyuló felkészülési mérkőzést.

Felkészülési mérkőzés.

DVSC-Diósgyőr 4-2 (2-1).

Pallag, zárt kapuk mögött.

DVSC: Milosevic – Baranyai, Dreskovic, Lagator, Manrique – Tuboly, Varga J. – Joao Oliveira, Dzsudzsák, Domingues – Bárány. Csere: O. Romanchuk, Mojzis, Hornyák, Bévárdi, Vajda, Bódi, Szécsi. Vezetőedző: Srdjan Blagojevic.

Diósgyőr: Odyntsov- Stephen, Szatmári, Chorbadzhiyski, Vallejo, Feuillassier, Pozeg Vancas, Jurek, Gera, Acolatse, Edomwonyi. Csere: Sentic, Bokros, Csirmaz, Pernambuco, Obounet. Vezetőedző: Kuznyecov Szergej.

Gól: Baranyai (25.), Bárány (38.), Vajda (76.), Bévárdi (86.), illetve Pozeg Vancas (19., 11-esből), Bokros (88.).