OTP Bank Liga 2023/2024

Hazai pályán, komoly ellenfél ellen lehet javítani

Az OTP Bank Liga 10. fordulója a nemzeti ünnep miatt nem a megszokott rendben bonyolódik le: szombaton nem lesz bajnoki, pénteken és vasárnap viszont 3-3 is. Október 22-én a ZTE a Gyirmótot, a Paks a Kisvárdát, az Újpest pedig a Mol Fehérvárt fogadja, míg október 24-én, vasárnap a Loki-Puskás összecsapással kezdődik a mérkőzések sora, ezt követi majd a Honvéd-Mezőkövesd és a Ferencváros-MTK találkozó.

Számunkra természetesen a DVSC-Puskás Akadémia a legfontosabb mérkőzés. A tabella 3. helyén tanyázó vendégek jó formában vannak, legutóbbi 6 meccsükön a lehetséges 18 pontból 13-at begyűjtöttek, idegenben veretlenek, 4 győzelmet és 1 döntetlent értek el. A Loki legutóbb Mezőkövesden csalódást keltő vereséget szenvedett, de előtte a Mol Fehérvár ellen megmutatta, hogy a legerősebb keretű, legtehetősebb csapatoknak is méltó ellenfele tud lenni.

Erre lesz szükség vasárnap is, és a két csapat közös múltja alapján erre van esély. A DVSC és a Puskás eddig 16 bajnokit vívott egymás ellen, a felcsútiak ebből mindössze kettőt nyertek meg, 6 döntetlen és 8 Loki-siker mellett. Az is igaz persze, hogy legutóbb 3 esztendeje, 2018 őszén született debreceni győzelem, az azóta lejátszott 4 összecsapáson nem örülhettünk 3 pontnak (0-2, 1-2, 0-0, 2-2).

Időszerű lenne tehát egy DVSC-győzelem, de ezt egész biztosan nem lesz könnyű kivívni. A vendégek úgy nyilatkoztak, hogy amennyiben jó lesz a helyzetkihasználásuk, nyerhetnek Debrecenben, míg nálunk többek között az eltiltását letöltött Dzsudzsák Balázs és Sós Bence visszatérése táplálhatja a reményeket. A vasárnapi ebéd után mindenesetre komoly izgalmak várhatók, a jónak ígérkező mérkőzést az M4 élőben közvetíti, de a helyszínre is érdemes kilátogatni.