OTP Bank Liga 2023/2024

Hősies búcsú a Magyar Kupától: DVSC-Ferencváros 1-1, 11-esekkel: 3-5

A Mol Magyar Kupa legjobb 8 csapata közé kerülésért csapott össze szerdán este a Nagyerdei Stadionban a DVSC a bajnoki címvédő Ferencvárossal. A továbbjutásért vívott nyolcaddöntő rangjához méltó, frenetikus hangulatban kezdődött, a mérkőzésen a Loki nem számíthatott a sérült Kusnyir Erik és Thor Úlfarsson segítségére, Bódi Ádám és Jorgo Pellumbi viszont visszatérhetett a keretbe, utóbbi a kezdőcsapatba is.

A találkozó elején, a 4. percben Bárány Donát kísérletét védte a fővárosi kapus, a Loki láthatóan felkészült az ellenfélből, és jól kezdett. A 7. minutumban Ferenczi János 19 méteres lövése jelentett veszélyt, a labda nem sokkal kerülte el a kaput. A 10. percben kényszerből máris cserélnie kellett a DVSC-nek, a lábát fájlaló Jorgo Pellumbi helyére Oleksandr Romanchuk állt be. Kifejezetten koncentráltan és szervezetten futballoztak a mieink, helyenként egyértelmű fölényben.

A 22. percben a ferencvárosi Loncar lőtt mellé, 10 perccel később Dzsudzsák Balázs csavart fölé egy 24 méteres szabadrúgásból. Csapatkapitányunk a 40. percben újabb bombával jelentkezett, ezt Varga bravúrral védte. A szüneti előtt közvetlenül aztán a VAR egy kézen megpattanó labda miatt észlelt egy büntetőt az FTC-nek, amit Pesic értékesített (0-1).

A második játékrészre beállt Kocsis Dominik, Brandon Domingues pedig rögtön kiugrott a védők közül, Abena erre piros lapot érően fellökte. Emberelőnyben folytatta tehát a Loki, Bárány Donát majdnem gyorsan egyenlített, ám fejese után a kapu fölé szállt a játékszer. Az 55. percben Ferenczi János löketét fogta Varga, majd érkezett a pályára Szuhodovszki Soma és Stefan Loncar (a végén Bódi Ádám, a ráadásban Batai Tamás is), tehát a DVSC még támadóbb felfogásra váltott.

A 75. percben újabb Ferenczi-bomba szállt fölé majd jött a hajrá. A 78. percben aztán Cisse kezére pattant a labda a 16-oson belül Domingues lövése urán, a játékvezető ezúttal is 11-es ítélt. A büntetőt Bárány Donát elsőre a kapusba lőtte, azonban a kipattanót értékesítette (1-1). Ezt követően a reklamáló Stankovic edzőt piros lappal elküldte a kispadtól a Karakó, az izgalmak fokozódtak, a DVSC dolgozott ki lehetőségeket. A rendes játékidőben ezzel együtt nem született döntés a továbbjutásról.

A ráadás legelején Bárány Donát bólintott nem sokkal mellé, a DVSC birtokolta többet a labdát. Kocsis Dominik csavarását bravúrral védte a ferencvárosi kapus, 1-1-gyel kezdte a két csapat az utolsó etapot. A hosszabbítás második fele is rengeteg párharcot hozott, győztest azonban nem, így jöhettek a 11-esek.

Kodro berúgta, Bódi Ádám értékesítette, Abu Fani sem hibázott, Kocsis Dominik viszont kihagyta. Jött Ramirez, aki pontos volt, Szuhadovszki Soma úgyszintén. Marquinhos betalált, Ferenczi János is. Az utolsó körben Zachariassen nem hibázott, így az FTC jutott tovább.

Folytatás szombaton 12.30-kor a Mezőkövesd elleni bajnokin a Nagyerdei Stadionban.

Mesterszemmel

Srdjan Blagojevic: Gratulálok a Ferencvárosnak a továbbjutáshoz. Büszke vagyok a csapatomra, hiszen az elmúlt időszakban 4-5 olyan meccset is játszottunk az FTC ellen, amely mind szoros volt egy nemzetközi kupában sikeres együttes ellen. Ez azt jelenti, hogy nekünk is megvan a megfelelő kvalitásunk. Jól játszottunk mát az első félidőben is, sok helyzetünk volt, azonban ahhoz, hogy győzni tudjunk, ki kell használni a lehetőségeinket. Talán egy kicsit türelmesebbnek kellett volna lennünk a hosszabbításban, sajnálom ezt a mérkőzést. Szeretnék köszönetet mondani a szurkolóknak a támogatásért, és szeretném, ha minden mérkőzésen ilyen hangulatban játszanánk. Egyben mindenkit arra kérek, jöjjön ki szombaton is a meccsünkre! Még egy megjegyzés a menetrend összeállítóinak: szerda este 10 múlt, 120 percet játszottunk, szombaton pedig délben kell pályára lépnünk… De üzenem, ezt is túl fogjuk élni…

Azt FTC részéről Leandro érkezett a sajtótájékoztatóra: Nagyon izgalmas meccset játszottunk, játékosaink bebizonyították, ha csúszni-mászni kell, akkor erre is képesek. Mindenki küzdött a másikért.

Mol Magyar Kupa, nyolcaddöntő.

DVSC-Ferencváros 1-1 (0-1, 1-1), 11-esekkel: 3-5.

Nagyerdei Stadion, 10 371 néző. Vezette: Karakó F.

DVSC: Megyeri – Baranyai (Loncar, 66.), Dreskovic, Pellumbi (Romanchuk, 10.), Ferenczi – Lagator, Manrique (Szuhodovszki, 66.) – Szécsi (Kocsis, 46.), Dzsudzsák, Domingues (Bódi, 90.) – Bárány (Batai, 114.). Vezetőedző: Srdjan Blagojevic.

FTC: Varga Á. – Makreckis, Abena, S Mmaee (Botka, 74.), Ramirez – Besic (Maiga, 59.) – Ben Romdhan (Marquinhos, 59.), Loncar (Zachariassen, 59.), Abu Fani, Sevikyan (Cisse, 48.) – Pesic (Kodro, 91.). Vezetőedző: Dejan Stankovic.

Gól: Bárány (80.), illetve Pesic (45+1., 11-esből).

Sárga lap: Baranyai (41.), Dzsudzsák (45+2.), Bárány (70.), Dreskovic (85.), illetve Besic (39.), Ben Romdhan (58.), Varga Á. (118.).

Kiállítva: Abena (46.).