OTP Bank Liga 2023/2024

MOL Magyar Kupa

Nagyerdei Stadion

OTP Bank Liga 23. forduló

Nagyerdei Stadion

OTP Bank Liga 24. forduló

PAKSI FC STADION

OTP Bank Liga 25. forduló

Nagyerdei Stadion

OTP Bank Liga 26. forduló

Várkerti Stadion

OTP Bank Liga 27. forduló

Nagyerdei Stadion

OTP Bank Liga 28. forduló

Nagyerdei Stadion

OTP Bank Liga 29. forduló

Diósgyőr

OTP Bank Liga 30. forduló

Nagyerdei Stadion

OTP Bank Liga 31. forduló

Groupama Aréna

OTP Bank Liga 32. forduló

Nagyerdei Stadion

OTP Bank Liga 33. forduló

Pancho Aréna

Igazán fiatal csapattal az NB III-ban

Mint arról már beszámoltunk, megfiatalodik a kis Loki kerete, a vezetőedzői teendőket pedig Jeremiás Gergő látja el. A döntések hátteréről Tőzsér Dániel sportigazgató beszél a dvsc.hu-nak.

– Úgy érezzük, a gyerekek szakmai fejlődését és a lehetőségeik kiterjesztését, valamint a költséghatékonyságot is figyelembe véve jó útra lépünk azzal, hogy országos szinten is kiemelkedő módon megfiatalítjuk az NB III-as együttest. Az új szezonban a DVSC II. keretének több mint 70 százaléka nem profi szerződéssel játszik majd az NB III-ban, néhány 2003-as születésű játékos mellett nagyrészt 2004-es és 2005-ös futballista alkotja majd az együttest. Ezzel azt szeretnénk elősegíteni, hogy az akadémiáról kiáramló 16-17-18 éves srácok meg tudják mutatni NB III-as felnőtt csapatok ellen, hogy mire képesek, ezáltal pedig tudjanak fejlődni. A felnőtt csapattal való összehangolás miatt is fontos Jeremiás Gergő vezetőedzőnek való kinevezése, akinek pályaedzőként Máté Péter, valamint alkalmanként Dombi Tibor is segíteni fog. Jeremiás Gergő és Dombi Tibor marad az első keret szakmai stábjában is természetesen, Száraz Ádám erőnléti edző pedig a felnőttek mellett teljes erőbedobással dolgozik majd a kis Lokinál is. Úgy gondoljuk, hogy az NB III-as csapat végre azt a szerepet töltheti be, amit kell: edzőt és fiatal játékosokat nevel a profi futballnak, a DVSC-nek. Szakmai oldalról sem mindegy, hogy 18-19 éves, vagy 20-22 éves játékosok tudnak csatlakozni a felnőtt kerethez. Továbbá a DVSC-nek nem célja fenntartani az NB I-es felnőtt keret mellett egy szintén profi NB III-as együttest. Ez sem anyagi, sem pedig szakmai szempontból nem kifizetődő.: nem kétséges, hogy ez a lépés fontos pillére a jövőnek – szögezte le Tőzsér Dániel.

Az előző idény NB III-as keretéből a lejáró szerződésű játékosok közül már biztosan távozik Kalafat Álmos, Kenderesi Dávid, Kovács Gergő, Tordai Balázs, Sármány Kristóf és Balla Mátyás, illetve a klub nem hosszabbít Deczki Mátéval és Soltész Jánossal sem.