OTP Bank Liga 2023/2024

Ismét fordított a Loki: Honvéd-DVSC 2-3

Négy sikeresen megvívott 2023-as bajnoki és kupamérkőzés (ZTE 3-0, Fehérvár 1-1, Győr 2-1, Paks 2-1) után azzal a szándékkal érkezett Kispestre a DVSC, hogy a Honvéd ellen tovább erősítse pozícióját az élmezőnyben.

A találkozó elején mindjárt a Loki veszélyeztetett, a 2. percben Ferenczi János 17 méteres lövését bravúrral védte Szappanos, a 6. minutumban Sós Bence lőtt keresztbe a kapu előtt. Egyértelműen a mieink tűntek magabiztosabbnak, a 8. percben egy gyönyörű támadás végén Sós Bence adott be balról, Christian Manrique fejese után a léc alól ütötte ki a labdát a hazai kapus.

Debreceni helyzetekkel kezdődött tehát a mérkőzés, aztán első negyedóra végére némileg kiegyenlítettebb lett a játék. A 18. percben mégis újabb DVSC-ziccer adódott, Sós Bence közeli lövését blokkolták a kispestiek, két perccel később pedig Szappanosban akadt el a labda a gólvonalon.

Egyértelműen jobb volt a Loki, akár három góllal is mehetett volna húsz perc után. Az első jelentősebb Honvéd-kísérlet a 26. percben Kocsis nevéhez fűződött, a játékszer a kapu mellé szállt. Rögtön ezután azonban megszerezte a vezetést a DVSC! Egy gyors támadás végén Sós Bence bal oldali beadására Dorian Babunski érkezett remekül, és 7 méterről a kapu bal oldalába bólintott (0-1). A debreceni előny több volt, mint megérdemelt…

Az első félidő hajrájában a hazaiak érthetően igyekeztek nyomást gyakorolni csapatunkra, Tamás Krisztián például a 33.. percben 16 méterről a felső lécet találta el. Ezzel együtt a szünetbeli Loki-vezetés megfelelt a játék képének.

A második játékrészre a lábát fájlaló Kusnyír Erik helyett jött Varga Kevin, a jobb oldali védőfeladatokat Szécsi Márknak kellett ellátnia. A 47. percben viszont elmélázott a debreceni védelem, így Dominguesnek közelről nem volt nehéz dolga, lazán egyenlíteni tudott (1-1).

És ezzel sajna nem volt vége a bajnak, az 55. percben már vezetett a Honvéd, Lukic ugrott ki egy jó passzal és magabiztosan értékesítette a ziccert (2-1). Nehéz helyzetben ment neki tehát az utolsó bő félórának a DVSC, de csapatunk nem adta fel, Ferenczi János lövése például nem sokkal kerülte el a kaput.

A 63. percben a hazaiak eldönthették volna a mérkőzés sorsát, egy kavarodás után azonban Megyeri Balázs óriásit védett. A hajrára érkezett Antonio Mance és Stefan Loncar, és érkezett az egalizálás! Egy kiugratás után a kapuját elhagyó Szappanos szabadított fel röviden, Dorian Babunski pedig mintegy 30 méterről a kapuba emelt. Gyönyörű gól volt! (2-2).

Kifejezetten jó volt a meccs, a végjáték is tartogatott izgalmakat. Meg Loki-gólt is!!! A 86. percben Varga Kevin remekül ugratta ki Stefan Loncart, aki középre adott, Antonio Mance pedig finoman, sarokkal helyezett a kapuba (2-3). A legvégén bemutatkozott a DVSC-ben Hamzat Ojediran is, a Loki pedig újabb nagyszerű győzelmet aratott.

Folytatás jövő hét vasárnap Debrecenben a Ferencváros ellen.

Mesterszemmel

Dean Klafuric: Csalódottak vagyunk, de erősnek kell maradnunk. Izgalmas meccs volt, közel álltunk a győzelemhez, azonban nem tudtuk kihasználni a helyzeteinket. Gratulálok a Debrecennek, úgy gondolom, Magyarországon a DVSC játssza a leginkább megtervezett támadófutballt.

Srdjan Blagojevic: Nagyon örülök a győzelemnek, ez egy tipikus magyar bajnoki mérkőzés volt, kiélezett és stresszes. Olyan volt, mint ha egy hullámvasúton ülnénk. Jól kezdtünk, az első 20-30 percben játszottunk a legjobban, amióta a klubnál vagyok. Szünet után viszont két könnyű gólt kaptunk, ilyeneket nem szabad beszedni, túl naivak voltunk. Ezt követően a kapusunk nagyszerűeket védett, majd jött a kulcsmomentum, amikor Dorian Babunski egyenlíteni tudott, utána pedig meglett a győztes gól is. Összességében elégedett vagyok, hiszen győztünk, a cserék is jól szálltak be.

OTP Bank Liga, 20. forduló.

Honvéd-DVSC 2-3 (0-1).

Bozsik Aréna, 3368 néző. Vezette: Bognár T.

Honvéd: Szappanos – Lovric, Prenga, Capan – Doka, Gomis (Plakuscsenko, 85.) , Mitrovic, Tamás K. – Kocsis D (Ennin, 66.)., Lukic, Domingues (Átrok, 66.). Vezetőedző: Dean Klafuric.

DVSC: Megyeri – Kusnyír (Varga K., 46.), Dreskovic, Lagator, Ferenczi – Varga J. (Loncar, 70.), Manrique – Szécsi, Dzsudzsák (Deslandes, 88.), Sós (Mance, 70.) – Dorian Babunski (Ojediran, 88.). Vezetőedző: Srdjan Blagojevic.

Gól: Domingues (47.), Lukic (55.), illetve Dorian Babunski (27., 72.), Mance (86.).

Sárga lap: Capan (44.), Ennin (82.), illetve Dreskovic (66.).