OTP Bank Liga 2023/2024

OTP Bank Liga 15. forduló

Várkerti Stadion

OTP Bank Liga 16. forduló

Új Hidegkúti Nándor Stadion

OTP Bank Liga 17. forduló

Kecskemét

OTP Bank Liga 18. forduló

Nagyerdei Stadion

OTP Bank Liga 19. forduló

Szusza Ferenc stadion

OTP Bank Liga 20. forduló

Nagyerdei Stadion

OTP Bank Liga 21. forduló

Sóstói Stadion

OTP Bank Liga 22. forduló

Nagyerdei Stadion

OTP Bank Liga 23. forduló

Nagyerdei Stadion

OTP Bank Liga 24. forduló

PAKSI FC STADION

OTP Bank Liga 25. forduló

Nagyerdei Stadion

OTP Bank Liga 26. forduló

Várkerti Stadion

OTP Bank Liga 27. forduló

Nagyerdei Stadion

OTP Bank Liga 28. forduló

Nagyerdei Stadion

OTP Bank Liga 29. forduló

Diósgyőr

OTP Bank Liga 30. forduló

Nagyerdei Stadion

OTP Bank Liga 31. forduló

Groupama Aréna

OTP Bank Liga 32. forduló

Nagyerdei Stadion

OTP Bank Liga 33. forduló

Pancho Aréna

Kellett, megvan: Mezőkövesd-DVSC 0-1

A múlt szombati, Fehérvár elleni meccsnek egy csapatnyi hiányzóval futott neki a DVSC, keddre annyi pozitív változás történt, hogy Baráth Péter és Sylvain Deslandes is visszatérhetett a gárdába. Mezőkövesden a kapuban Gróf Dávid kezdett, balhátvédben Ferenczi János helyett Korhut Mihály játszott a kezdéstől, a center pozícióját pedig ezúttal nem Dorian Babunski, hanem Tischler Patrik töltötte be.

A mérkőzés legelején a Loki volt aktívabb, a 3. percben Dzsudzsák Balázs passza után Sós Bence lőtt balról, mintegy 15 méterről, Tordai bravúrral védett. Erre a Mezőkövesd élénk rohamokkal reagált (Jurina például a 12. percben alig lőtt mellé), de a DVSC egyensúlyban tartotta a találkozót.

A viszonylag jó iramú meccsen mindkét csapatban lehetett érezni a gólt, de azt is, hogy nem akar nagyot kockáztatni. A 28. minutumban David Babunski 17 méterről nem sokkal csavart a bal kapufa mellé, majd nem sokkal később Drazic lehetőségénél tisztázott Sylvain Deslandes szépen. A félidő hajrájában aztán Gróf Dávid mutatott be egy bravúrt, a 45. percben pedig jött a gól! Sós Bence lépett meg a bal szélen, jól adott középre, Pávkovics Bence pedig 13 méterről egyből, ballal a kapuba bombázott (0-1). A szünetre tehát előnnyel vonult a Loki.

A második játékrész elején Sós Bence került ziccerbe, de mellé lőtt. A Loki továbbra is kontrollálta a mérkőzést (igaz, az 50. percben Jurina nem sokkal fejelt fölé), közben cserélnie is kellett, a megsérült Sós helyett Bódi Ádám folytatta. Izgalmakban nem volt hiány, a hazaiak mindent megpróbáltak, mezőnyfölénybe is kerültek, de nem voltak elég hatékonyak, noha a 61. percben Drazic a felső lécet is eltalálta.

A mérkőzés utolsó harmadára érkezett Bényei Ágoston és Dorian Babunski, majd Bévárdi Zsombor és Ferenczi János is, a DVSC pedig igyekezett megtartani, illetve lehetőség szerint növelni előnyét. Többen is jó teljesítményt nyújtottak csapatunkból, így végül ha jelentős izgalmak árán is, de sikerült megszerezni a fontos 3 pontot, amely gyakorlatilag bennmaradást ér.

Folytatás szombaton Debrecenben a Puskás Akadémia ellen.

Mesterszemmel

Supka Attila: Az első félidőben több lehetőségünk is volt vezetést szerezni, ám mégis a Loki rúgott gólt a szünet előtt. A második játékrészben is voltak helyzeteink, ám egyszerűen képtelenek voltunk élni az esélyeinkkel.

Joan Carrillo: Értékes sikert arattunk egy intenzív mérkőzésen., koncentráltan és nagy akarással futballoztunk. Egy második góllal lezárhattuk volna a mérkőzést, de végül így is sikerült nyerni, és ez fontos győzelem a klub számára.

OTP Bank Liga, 31. forduló.

Mezőkövesd-DVSC 0-1 (0-1).

Mezőkövesd, 1417 néző. Vezette: Bognár T.

Mezőkövesd: Tordai – Farkas D. (Babati, 71.), Pillár, Lukic, Vadnai – Madarász (Besirovic, 64.), Cseke, Cseri, Vajda – Drazic (Csurko, 64.), Jurina. Vezetőedző: Supka Attila.

DVSC: Gróf – Kusnyír, Pávkovics, Deslandes, Korhut (Ferenczi, 77.) – Varga J. – Dzsudzsák (Bévárdi, 77.), David Babunski, Baráth P. (Bényei Á., 69.), Sós (Bódi, 50.) – Tischler (Dorian Babunski, 69.). Vezetőedző: Joan Carrillo.

Gól: Pávkovics (45.).

Sárga lap: Madarász (59.), Babati (86.), illetve Joan Carrillo (77.), Pávkovics (87.).