OTP Bank Liga 2024/2025

OTP Bank Liga 2. forduló

ETO Park

OTP Bank Liga 3. forduló

Kecskemét

OTP Bank Liga 4. forduló

Nagyerdei Stadion

OTP Bank Liga 5. forduló

Szusza Ferenc stadion

OTP Bank Liga 6. forduló

Nagyerdei Stadion

OTP Bank Liga 7. forduló

Városi Stadion

OTP Bank Liga 8. forduló

Nagyerdei Stadion

OTP Bank Liga 9. forduló

Pancho Aréna

OTP Bank Liga 10. forduló

Nagyerdei Stadion

OTP Bank Liga 11. forduló

Sóstói Stadion

OTP Bank Liga 12. forduló

Groupama Aréna

OTP Bank Liga 13. forduló

Nagyerdei Stadion

OTP Bank Liga 14. forduló

Nagyerdei Stadion

OTP Bank Liga 15. forduló

Diósgyőr

OTP Bank Liga 1. forduló

Nagyerdei Stadion

OTP Bank Liga 16. forduló

Nagyerdei Stadion

OTP Bank Liga 17. forduló

ZTE Aréna

OTP Bank Liga 18. forduló

Nagyerdei Stadion

OTP Bank Liga 19. forduló

Új Hidegkúti Nándor Stadion

OTP Bank Liga 20. forduló

Nagyerdei Stadion

OTP Bank Liga 21. forduló

PAKSI FC STADION

OTP Bank Liga 22. forduló

Nagyerdei Stadion

OTP Bank Liga 23. forduló

Nagyerdei Stadion

OTP Bank Liga 24. forduló

ETO Park

OTP Bank Liga 25. forduló

Kecskemét

OTP Bank Liga 26. forduló

Nagyerdei Stadion

OTP Bank Liga 27. forduló

Szusza Ferenc stadion

OTP Bank Liga 28. forduló

Nagyerdei Stadion

OTP Bank Liga 29. forduló

Városi Stadion

OTP Bank Liga 30. forduló

Nagyerdei Stadion

OTP Bank Liga 31. forduló

Pancho Aréna

OTP Bank Liga 32. forduló

Nagyerdei Stadion

OTP Bank Liga 33. forduló

Sóstói Stadion

DVSC mezőnyfölény – FTC jobb helyzetkihasználás

Nem a legjobb előjellel érkezett csapatunk a Fradi otthonába, mivel a hónapok óta remekül védő Kosickynek betegség miatt otthon kellett maradnia. Ráadásul Pávkovicsra is automatikus kihagyás várt sárgalapjai miatt. Vitelki Zoltán hat helyen változtatott a Paks ellen vesztes gárdához képest. A legutóbb egyaránt pont nélküli két csapatot egyformán fűtötte a javítás szándéka. A Lokit különösen a visszavágás vágya az őszi, 6-1-es hazai vereség miatt. A találkozó a néhai, újpesti virtuóz labdarúgó, Göröcs János, és a ferencvárosi olimpiai bajnok úszó, Székely Éva emlékére, valamint Csukás István író iránti tiszteletből gyászszünettel kezdődött. A mieink utoljára nyolc éve nyertek a régi, üllői úti stadionban, de a Groupamában még nem sikerült győznünk.

Mindössze bő négy perc telt el, s az FTC máris vezetést szerzett egy potyagóllal. Civic balról, közepes erővel begurított labdája Kinyik lábáról került a kapunkba, úgy, hogy a védő és kapusunk egymásra vártak, ahelyett, hogy kommunikáltak volna. Öngól. 1-0.

A gyors revansra hamar esély mutatkozott, de Garba belőtt labdáját Szécsi a kapu mellé helyezte. A Kusnyir-Civic ütközést utóbbi bánta, ápolni is kellett. Később Harisnak és Bódinak volt egy-egy célt tévesztett próbálkozása.

A 30. percben Ferenczi jobbról, ballal becsavart szögletéből Garba épphogy a jobb kapufa mellé fejelt a rosszul kimozdult Dibuszt megelőzve. Hajszálon múlt az egyenlítés!

Bódi újabb debreceni szöglete is veszélyt jelentett, de Dibusz a léc előtt még megfogta a labdát.

A 39.percben Blazic hosszú indítását Szatmári combbal röviden hárította Zubkov elé, aki Bolit szöktette, s támadó 16 méterről kihasználta a helyzetet a bal alsó sarokba lőve. 2-0.

A 44. percben Ferenczi 25 méteres lövését Dibusz a léc alól tornázta ki szögletre.

Szünet után, a 49. percben Varga-Szécsi-Varga háromszögelés végén Kevin lövése egy védő lábán irányt változtatva legyengült. Öt perc múlva Garba keresztbelőtt labdája gurult keresztbe a bal kapufa mellé. Majd Bódi beadását Szécsi elől szögletre mentették a védők. Ezután jobbára szabálytalanságok és a pályával való birkózás jellemezte a találkozót. A Loki többet kezdeményezett, de egyik oldalon sem adódtak már veszélyes helyzetek.

Értékelés: Buta debreceni öngólnak köszönhette gyors előnyét az FTC, de szerencsére ez nem szegte a mieink kedvét, akik hátrányos helyzetükben is folyamatosan letámadták ellenfelüket a saját térfelükön. A mieink védelme a lestaktikát rendre jól alkalmazta. A játékosok elég sokat csúszkáltak a fellocsolt pálya miatt mindkét oldalon. Garba csúsztatott fejesét a Fradi kapusa csak nézte, és a szerencséjének köszönhette, hogy elmaradt a mieink egyenlítése. Ehelyett hidegzuhanyként jött a fővárosiak újabb gólja, amit a vendégvédelem újabb hibája előzött meg. Az első félidőt debreceni mezőnyfölény – többek között 4:0-s szögletarány javunkra -, de jobb hazai helyzetkihasználás jellemezte.

Szünet után is folytatódott a játékosok „korcsolyázása”, a mieink rendre rövid passzokkal közelítették meg a Fradi 16-osát. A 2. félidő első negyedórájában a mezőnyfölényben játszó Bódiék három gólhelyzetet is teremtettek, de a hazai védők rendre szögletre mentettek. A mély talajú pálya miatt a lendületes támadások elmaradtak, előnye birtokában a zöld-fehérek nyugodtabban játszottak, de teljesítményük elmaradt a várttól. A mieink derekasan küzdöttek, fölényük és helyzeteik alapján pontszerzést érdemeltek volna, de védelmünk két megingása végül is behozhatatlan hátrányba juttatta csapatunkat.

OTP Bank Liga 23. forduló
FTC-DVSC 2–0 (2-0)

Budapest, Groupama Arena, 8579 néző. Vezette: Pintér (Szert, Bornemissza)
FTC: Dibusz – Lovrencsics, Frimpong, Blazic, Civic – Sigér, Haratin – Zubkov, Isael, Tokmac, Boli Vezetőedző: Szerhij Rebrov.
DVSC: Nagy S. – Kinyik, Kusnyir, Szatmári, Ferenczi – Varga, Haris, Csősz, Bódi – Szécsi, Garba. Vezetőedző: Vitelki Zoltán.
Csere: Isael h Varga R. a 72.p., Csősz h. Kundrák a 77.p., Garba h. Adeniji a 80.p., Boli h. Shinevich a 83.p., Tokmac h. Vécsei a 88.p.,
Gólszerző: Kinyik (öngól) (1-0) az 5. p., Boli a 39.p.,(2-0).
Sárgalap: Csősz (Boli buktatásáért) a 45.p., Kinyik (reklamálásért) a 60.p., Bódi (Civic buktatásáért) a 65.p., 

Cs.Z.