OTP Bank Liga 2023/2024

Simán nyert a kis Loki a Vasas II. ellen

A három mérkőzés óta veretlen Vasas II. ellen folytatta szereplését a DVSC második csapata az NB III-as küzdelemsorozat Keleti csoportjában vasárnap 13 órától a Nagyerdei Stadionban.

Kiegyenlített játékot hozott a találkozó első 10 perce, ám inkább a mieinknél volt többet a labda, mint a többek között a komoly NB I-es rutinnal rendelkező Márkvárt Dáviddal és Radó Andrással is felálló fővárosiaknál. A meccs első lehetőségére a 12. percig kellett várni, ekkor Kócs-Washburn lövését védte a Vasas kapusa, aki pár perc múlva szintén főszereplő volt, akkor Bökönyi próbálkozását hárította.

A 19. percben teljesen megérdemelten szerzett vezetést a kis Loki, Bévárdi jobbról beadott labdájára Füzfői Márk érkezett tökéletesen a hosszún, és továbbított az üres kapuba. A 22. percben már kettővel mentünk, egy Vasas-támadást követő kontrából Bárány Donát bombázott nagy erővel a kapuba. Öt perccel később akár már 3-0-t is mutathatott volna az eredményjelző, azonban Horváth Zalán lövését ezúttal is fogta a fővárosi kapus.  

Sajnos nem kezdtük jól a második félidőt, hiszen egy szép támadás után azonnal szépített a Vasas. Ez azonban nem törte meg Máté Péter játékosait, akik Bárány Donát révén az 57. percben már ismét két góllal vezettek. Támadónk a saját térfeléről indult a vendég kapu felé, majd 16 méterről hatalmas erővel lőtt a hálóba. A 63. percben ismét betaláltunk, Kozma Bence egy szabadrúgást követő kavarodás után volt eredményes. A vendégek erejéből a meccs hajrájában már csak a szépítésre futotta, így 4-2-es debreceni siker született.

A kis Loki tehát remek teljesítményt nyújtott, számos helyzetet kialakított, és teljes megérdemelten tartotta itthon a három pontot a mai napon. Szép volt, fiúk!

A lefújást követően Máté Péter vezetőedző értékelt a debsport.com-nak: – Az első perctől mi irányítottuk a mérkőzést, többször is szemre tetszetősen futballoztunk, a fiúk élvezték a játékot, látszott rajtuk a magabiztosság. Szép gólokat szereztünk, ilyen arányban is megérdemelten nyertük meg a mérkőzést. Elégedett sose vagyok, akadtak hibák, a kapott gólokért kicsit bosszús vagyok, de összességében jó teljesítményt nyújtottunk, jár a srácoknak a gratuláció.

NB III Keleti csoport, 32. forduló

DVSC II. – Vasas FC II. 4–2 (2-0)

DVSC II: Kovács P. –Tordai, Lipcsei, Bévárdi – Füzfői, Takács B., Sipos, Kócs-Washburn (Tovmasyan, 75.), Horváth Z. (Kozma, 58.) – Bárány (Pelles, 75.), Bökönyi (Fábián, 75.),

Gól: 1-0 Füzfői (19.), 2-0 Bárány (22.), 2-1 Riesz (46.), 3-1 Bárány (57.), 4-1 Kozma (63.), 4-2 Radó (92.)