OTP Bank Liga 2023/2024

OTP Bank Liga 9. forduló

Groupama Aréna

OTP Bank Liga 10. forduló

Nagyerdei Stadion

OTP Bank Liga 11. forduló

Pancho Aréna

OTP Bank Liga 12. forduló

Mezőkövesdi Stadion

OTP Bank Liga 13. forduló

Nagyerdei Stadion

OTP Bank Liga 14. forduló

ZTE Aréna

OTP Bank Liga 15. forduló

Várkerti Stadion

OTP Bank Liga 16. forduló

Új Hidegkúti Nándor Stadion

OTP Bank Liga 17. forduló

Kecskemét

OTP Bank Liga 18. forduló

Nagyerdei Stadion

OTP Bank Liga 19. forduló

Szusza Ferenc stadion

OTP Bank Liga 20. forduló

Nagyerdei Stadion

OTP Bank Liga 21. forduló

Sóstói Stadion

OTP Bank Liga 22. forduló

Nagyerdei Stadion

OTP Bank Liga 23. forduló

Nagyerdei Stadion

OTP Bank Liga 24. forduló

PAKSI FC STADION

OTP Bank Liga 25. forduló

Nagyerdei Stadion

OTP Bank Liga 26. forduló

Várkerti Stadion

OTP Bank Liga 27. forduló

Nagyerdei Stadion

OTP Bank Liga 28. forduló

Nagyerdei Stadion

OTP Bank Liga 29. forduló

Diósgyőr

OTP Bank Liga 30. forduló

Nagyerdei Stadion

OTP Bank Liga 31. forduló

Groupama Aréna

OTP Bank Liga 32. forduló

Nagyerdei Stadion

OTP Bank Liga 33. forduló

Pancho Aréna

Kondás Elemér: Alig vártam, hogy a srácokkal lehessek

Tudvalévő, hogy a járványügyi helyzet a Loki életét is nagyban befolyásolja, befolyásolta. A csapatnak többek között Kondás Elemér vezetőedzőt is nélkülöznie kellett, de a tréner most már visszatérhetett a gárdához. Miután a koronavírus nem játék, elsőként is nem is kérdezhettünk mást, mint hogy miként érzi magát.

– Köszönöm jól, szerencsére komolyabb tüneteim nem voltak. Ezúton is mindenkinek gyógyulást kívánok, akinek meg kell küzdenie a betegséggel.

– Hogy viselte a kötelező karantént?

– Nem viseltem jól, sőt, inkább azt mondanám, hogy rosszul. Ez érthető, hiszen meccseink voltak, én pedig nem lehettem ott a csapat mellett. Természetesen a forró drót élt minden alkalommal, de nyilván más például Facetime-on értekezni, mint személyesen kommunikálni. Nagyon nem ugyanaz.

– Egyébiránt volt már ilyen az edzői pályafutása alatt, mondjuk eltiltás miatt?

– Nem volt soha ilyen, rendkívül szokatlan volt a szituáció, eltiltva sem voltam. Egyszer egy Ligakupa-meccsen valamit szóvá tettem, emiatt a bíró a lelátóra küldött, de akkor sem meszeltek el. Szóval most egy teljesen új helyzet kihívásainak kellett megfelelni.

– Milyen érzés volt újra edzést vezetni?

– Alig vártam, hogy kiszabaduljak, hogy a srácokkal lehessek, nagyon élvezem a munkát, még ebben a speciális helyzetben is.

– Valóban nem átlagos heteket élünk. A járvány és a sérülések miatt folyamatosan estek ki és tértek vissza labdarúgók a keretbe, más-más időpontokban. Mekkora szakmai kihívás a különböző állapotú játékosokat tréningezni?

– Megpróbáljuk ezt is megoldani. Többen kompenzációs edzéseket végeznek, abszolút személyre szabottan, attól függően, ki, mikor tért vissza. Nem akarom elkiabálni, de talán jobban állunk, mint az elmúlt hetekben, amikor szinte keresni kellett az együttesbe a játékosokat. Ilyen szempontból jól jött a válogatott szünet.

– Apropó, válogatott. Mit szól az eredményekhez?

– Szívből gratulálok a nemzeti együttesnek, nagy dolognak tartom, hogy Magyarország kijutott az Európa-bajnokságra, ráadásul Izland ellen hátrányból fordítva. Minden elismerésem a válogatotté, de megjegyzem, nekem az U21-es alakulat oroszok elleni teljesítménye is nagyon tetszett, például Bárány Donáté is.

– Térjünk vissza a Lokira. Vasárnaptól kezdődően 1 hét alatt 3 meccset kell vívnia a csapatnak, sűrű lesz a program. Vasárnap Csákvár, szerdán itthon a Szentlőrinc, 29-én a szombathelyi vendégszereplés jön. Miként lehet erre készülni?

– Egyértelmű, hogy a jövő héten csak taktikai és regeneráló gyakorlásra lesz időnk, kondícionális munkát csak ezekben a napokban tudunk végezni. De mindig a következő meccs a legfontosabb, most a Csákvárra figyelünk.

– Mire számíthatunk Csákváron?

– Egy jó ellenfélre, a Csákvárt képzett futballisták alkotják. Rosszul kezdték a bajnokságot, mert sok játékosukat kellett nélkülözniük, de miután egyre több lett a visszatérőjük, el is kezdték gyűjteni a pontokat. Masszív csapat, amely tavaly az élmezőnyben volt, de nekünk nyilván a saját céljainkra kell figyelnünk.

Tóth Csaba Zsolt