OTP Bank Liga 2023/2024

MOL Magyar Kupa

Nagyerdei Stadion

OTP Bank Liga 23. forduló

Nagyerdei Stadion

OTP Bank Liga 24. forduló

PAKSI FC STADION

OTP Bank Liga 25. forduló

Nagyerdei Stadion

OTP Bank Liga 26. forduló

Várkerti Stadion

OTP Bank Liga 27. forduló

Nagyerdei Stadion

OTP Bank Liga 28. forduló

Nagyerdei Stadion

OTP Bank Liga 29. forduló

Diósgyőr

OTP Bank Liga 30. forduló

Nagyerdei Stadion

OTP Bank Liga 31. forduló

Groupama Aréna

OTP Bank Liga 32. forduló

Nagyerdei Stadion

OTP Bank Liga 33. forduló

Pancho Aréna

Makray Balázs: Nem vagyunk távol a céljainktól

A 2023-as évet mostanáig gyakorlatilag hullámvölgy nélkül teljesítette a DVSC, bronzérmet szerzett a bajnokságban, kivívta a nemzetközi kupaindulás jogát és a most zajló pontvadászatot is jól kezdte. Csapatunk azonban elveszítette az utolsó három bajnokiját, ami nem volt megszokott az elmúlt időszakban. Makray Balázs, a DVSC Futball Zrt. cégvezetője adott helyzetelemzést.

Egy vereség sem jön jókor, nemhogy három. Ennek ellenére mi továbbra is ugyanazt mondjuk, mint korábban, és a hivatalos kommunikációnk is ugyanaz, mint mindig, amióta az új tulajdonosok itt vannak. Vagyis: ez egy építkezési folyamat, aminek nagyjából a közepe táján vagyunk. Semmilyen visszaesés nincs a projektben. A tavalyi idény csodálatosra sikerült, megérdemelt volt a bronzérem, de talán egy kicsit váratlan. Sem tavaly, sem most nem mondtuk és nem mondjuk azt, hogy itt egy bajnokcsapat van. Azt állítjuk, hogy egy olyan fejlődési folyamat zajlik, amelynek a kifutása az, hogy minden évben nemzetközi kupaindulásért harcolhassunk. A céljaink talán annyiban változtak, hogy tavaly a kiesés elkerülése volt a fő cél, most pedig úgy gondoljuk, hogy ezzel a kerettel, ezzel a szakmai stábbal lehet ennél merészebb célokat is kitűzni. Ez konkrétan az első 6-ba kerülés, illetve a Magyar Kupában való minél jobb szereplés. Ezen céljaink megvalósításától egyáltalán nem vagyunk távol, hiszen szemmel jól látható távolságra vagyunk a kiesőzónától, az élbolyhoz tartozunk, az előző idényhez képest 5 ponttal többünk van a pontvadászat ezen szakaszában. Aki egy kicsit is érti a 12 csapatos magyar bajnokságot, azt pontosan tudja, az OTP Bank Ligában szinte mindenki mindenkit megverhet bárhol. Van, amikor nyersz hármat zsinórban, van, amikor veszítesz hármat egymás után, velünk mindkettő előfordult a mostani szezonban – szögezte le Makray Balázs. A cégvezető a szereplést konkrétan befolyásoló tényezőkről is beszélt.

A lényeg az, hogy tisztában legyünk a tudásunkkal, a helyzetünkkel, a céljainkkal, közvetlen feladatainkra koncentráljunk, és mindent beleadjunk a munkába a klubért, a szurkolókért, magunkért. Az elmúlt hét nem volt a legsikeresebb, de nem lehet azt mondani, hogy a játékosok nem tettek volna meg mindent. A szakmai stáb folyamatosan elemzi az adatokat, ezek alapján kimutatható, hogy nemcsak az Újpest ellen játszottak 100 százalékos erőbedobással a mieink. Vannak olyan hátráltató tényezők, amelyek az előző szezonban nem voltak. Gondolok itt a sérülésekre, most éppen a tengelyből estek ki fontos játékosok, akik pótlása a legnehezebb, hiszen korábban volt olyan, hogy a most hiányzó játékosokkal pótoltuk azokat, akik onnan kiestek. Ez most problémát okoz, hiszen belső védőkre, védekező középpályásokra sem számíthatunk, korábban Ferenczi János is hosszabb ideig sérült volt. A jó hír az, hogy belátható időn belül, előbb-utóbb mindenki visszatérhet. A kívülállók számára is érzékelhető, hogy vannak olyan tényezők is, amelyekre nincsen ráhatásunk, és amelyekből mostanában nem mi jöttünk ki jól. Úgy, ahogy magunktól, másoktól is szeretnénk kérni minden egyes fordulóban a következetességet. Az elmúlt meccseinken ugyanolyan játékhelyzetekben nem ugyanazok a döntések születtek, amelyek mindkét esetben döntően befolyásolták a mérkőzés kimenetelét, sajnálatos módon egyik esetben sem a javunkra. Az elmúlt heti eredményektől függetlenül mind a csapat, mind a stáb irányában teljes a bizalom a vezetők, a tulajdonos részéről, amelyet elnökünk az Újpest elleni mérkőzés előtt meg is erősített mind a stáb, mind a játékosok felé. A jövőt illetően továbbra is elkötelezettek és bizakodók vagyunk. Ez egy hosszú távú folyamat, amelyben vannak hullámvölgyek és hullámhegyek, azonban nem csak az útnak, a bajnokságnak sincs vége. A 8. fordulóban még soha nem dőlt el egy bajnokság végeredménye sem. Nagyon szépen köszönjük szurkolóink odaadó támogatását, amely a holtpontokon mindig átsegített minket, az Újpest ellen is ők voltak a 12., egészen pontosan a 11. játékosunk! Ezúton is tisztelettel kérjük a drukkereinket, hogy továbbra is ilyen szenvedéllyel szeressék ezt a csapatot. A magunk részéről elkötelezettek vagyunk a klub további fejlesztésében, hisszük, hogy ez egy pozitív folyamat, és a DVSC úton van az őt megillető hely felé – mondta Makray Balázs.