Eredmény
2 - 1
Full Time

Részletek

MeccsnapIdőpontLigaIdény
2021.02.06.14:00NBII.2020/2021

Meccs riport

Idegenben kikapott a listavezető DVSC a Merkantil Bank Ligában, miután szombaton 2-1-es vereséget szenvedett Szolnokon.

A Pávkovicsot eltiltás, Bárányt, Bényei Ágostont, Korhutot és Kusnyírt sérülés miatt nélkülöző Loki nem igazán kezdte jól a kilenc forduló óta veretlen Tisza-partiak elleni meccset, a 10. percben például 20 másodperc alatt 3 ziccert hibáztak el a hazaiak, ebből kétszer Gróf volt a hős két remek védéssel.

A remek iramú mérkőzésen nemsokára a DVSC is veszélyeztetett, két Dzsudzsák-lövéssel és egy Szécsi-csúsztatással. A 24. percben ismét az utóbbi lőhetett volna gólt, azonban kecsegtető helyzetben nem jó megoldást választott. A 26. percben viszont az egykori debreceni nevelés, Rokszin Ádám jó megoldást eszközölt, mikor is 23 méterről a kapu jobb oldalába lőtt (1-0), megszerezve ezzel a vezetést a Szolnoknak.

A Loki tehát csakúgy, mint egy hete a Siófok ellen, ismét hátrányból volt kénytelen játszani. Sőt, 2 gólos hátrányból! A 36. percben ugyanis növelte előnyét a hazai gárda, egy jobb oldalról bejövő labda után Tisza közelről, középről a sarokba lőtt (2-0).

A szünetben tehát volt mit megbeszélni a debreceni öltözőben, Kondás Elemér kettőt cserélt is. A második játékrészt jobban nyitotta a DVSC, az 52. minutumban Ferenczi remek passzából Sós került helyzetbe, de a hazai kapus bravúrral védeni tudott, egy perccel később 24 méterről Ferenczi találta el a kapufát. Nyomott a cívisvárosi alakulat, az 55. percben Dzsudzsákot lökték fel a 16-oson belül, Bódi pedig büntetőből szépíteni tudott (2-1).

Az utolsó félóra úgy kezdődött, hogy a játékvezető kiállította (elküldte a kipadtól) a szolnoki edzőt, Csábi Józsefet, a DVSC pedig megpróbált egyenlíteni. Ez sokáig nem sikerült, meddő volt a fölény, noha például a 77. percben Haris lövése után Sós nem járt messze góltól. A véghajrában hiába volt erőteljes a debreceni labdabirtoklás, nem jött össze a döntetlen sem. Folytatás szerdán a kupában a DEAC ellen.

Merkantil Bank Liga, 23. forduló.

Szolnok-DVSC 2-1 (2-0).

Szolnok, Tiszaligeti Stadion, zárt kapuk mögött. Vezette: Csonka.

Szolnok: Molnár-Farkas – Rokszin, Bárdos, Horgosi, Csirmaz (Tajti, 56.), Szabó B. (Lakatos, 67.), Kurdics (Kotula, 87.), Kovács O., Kónya, Tamás, Tisza K. Vezetőedző: Csábi József.

DVSC: Gróf – Kinyik, Szatmári, Poór – Baráth (Pintér, 80.) – Bévárdi (Haris, 46.), Bódi, Dzsudzsák, Ferenczi – Szécsi, Tischler (Sós, 46.). Vezetőedző: Kondás Elemér.

Gól: Rokszin (26.), Tisza K. (36.), illetve Bódi (56., 11-esből).

Sárga lap: Kovács O. (11.), Bárdos (40.), Rokszin (69.), illetve Haris (57.), Kinyik (80.).

Helyszín

Szolnok / Tiszaliget, Szolnok, Szolnoki járás, Jász-Nagykun-Szolnok megye, Észak-Alföld, Alföld és Észak, 5000, Magyarország