Eredmény
0 - 5
Full Time

Részletek

MeccsnapIdőpontLigaIdény
2021.02.21.17:00NBII.2020/2021

Meccs riport

Jól sikerült az új edzői stáb bemutatkozása, a listavezető DVSC vasárnap 5-0-ra nyert a Szeged otthonában.

Az impozáns szegedi Szent Gellért Fórumban ült először a sérülésből visszatérőben lévő Korhut Mihályt és Kusnyír Eriket nélkülöző Loki kispadján a héten kinevezett Huszti Szabolcs és Toldi Gábor, a DVSC pedig az eddigiektől eltérően 4-2-3-1-es hadrendben kezdte a találkozót. Dzsudzsák Balázs majdnem hogy a védekező középpályás posztján helyezkedett el, onnan igyekezett jó labdákkal harcba dobni a többieket.

Mindez működött is, az elején Szécsi és Sós is emiatt került kecsegtető helyzetbe, a szervezetten futballozó Loki határozott mezőnyfölénye pedig egyértelmű volt. A 11. percben a csapatkapitány Dzsudzsák átlövése ment nem sokkal mellé, mindeközben pedig a szegediek apró és nem apró szabálytalanságokkal igyekeztek feltartani a Lokomotívot. Félóra után egy gyönyörű Dzsudzsák-Bódi-Szécsi kombináció után csak néhány centin múlt, hogy nem vezetett a DVSC.

Az első félidő végén a megütött Pintért sérülés miatt le kellett cserélni (Baráth érkezett helyette), a csapatok pedig gól nélkül vonultak pihenőre. A Szünetben Tischler Patrik révén még egy csatár állt be a Lokiba, ő pedig már a 49. percben gólt rúghatott volna, azonban közeli próbálkozását hárította a szegedi kapus.

Az 51. minutumban aztán végre jött a debreceni gól, Szécsi remekül húzott el a jobb oldalon, beadása után az érkező Sós szépen csúsztatott a hosszú sarokba (0-1). Pillanatokon belül jött a második találat is, egy szöglet után, az 54. perc elején a 19. születésnapját góllal ünneplő Baráth Péter lőtt a kapuba (0-2), a három pont sorsa ezzel el is dőlt.

A 60. percben már a harmadik DVSC-gólt ünnepelték a debreceni játékosok, Bódi Ádám remekül adott be jobbról, Tischler Patrik pedig mintaszerűen fejelt a bal alsóba (0-3).

A Loki tehát 9 perc alatt lerendezte a mérkőzést, azonban a hátralévő időben is volt még esélye betalálni. Ezt Szécsi Márk egy szép egyéni akciót követően realizálta, a 78. percben egy csel után kilőtte a jobb alsót (0-4). Nem sokkal a vége előtt még a csereként beállt, sérülésből visszatért Bárány Donát is kihasznált egy ziccert (0-5), a DVSC pedig megérdemelten és fölényesen győzött.

Folytatás Debrecenben, szerdán 16 órától a Siófok ellen a Magyar Kupa nyolcaddöntőjében, majd vasárnap este a Merkantil Bank Ligában a Vasas ellen.

Merkantil Bank Liga, 25. forduló.

Szeged-DVSC 0-5 (0-0).

Szent Gellért Fórum, zárt kapuk mögött. Vezette: Pintér.

Szeged: Varga B. – Moga, Kővári, Grumic,, Simon (Lestyán, 81.), Bitó (Illés, 67.), Jovanovic, Varga Sz., Oláh G. (Gajdos, 61.), Gréczi, Kóródi. Vezetőedző: Dragan Vukmir.

DVSC: Gróf – Poór, Kinyik, Pávkovics, Ferenczi – Varga J. (Tischler, 46.), Dzsudzsák (Haris, 79.) – Pintér (Baráth, 40.), Bódi (Bévárdi, 72.), Sós – Szécsi (Bárány, 79.). Edzők: Huszti Szabolcs és Toldi Gábor.

Gól: Sós (51.), Baráth (54.), Tischler (60.), Szécsi (78.), Bárány ((86.).

Sárga lap: Kővári (33.)., Gréczi (83.), illetve Poór (27.), Ferenczi (43.), Szécsi (70.).

Helyszín

Szeged / Szent Gellért Fórum, 2-4, Dorozsmai út, Iparváros, Szeged, Szegedi járás, Csongrád-Csanád megye, Dél-Alföld, Alföld és Észak, 6728, Magyarország