Eredmény
1 - 1
Full Time

Részletek

MeccsnapIdőpontLigaIdény
2020.08.29.18:15NBII.2020/2021

Meccs riport

Fontos rangadón játszott döntetlent a Loki a Vasas otthonában a Merkantil Bank Liga szombati mérkőzésén.

A meleg ellenére rangadóhoz méltó aktivitással kezdődött a mérkőzés, a több száz debreceni drukker pedig azt láthatta, hogy a DVSC támadólag lép fel. A 6. percben Bódi remek beadása után Bárány közeli fejesét Jova csak bravúrral tudta hárítani, ezután viszont nem gólzápor jött, hanem egy kiadós zivatar, amely alaposan feláztatta a pályát.

A 19. percben bekövetkezett az első Vasas-helyzet (Feczesin fejesét tolta fölé Zöldesi), a 22. percben pedig már a vezetést is megszerezték a hazaiak, miután egy ártalmatlan Silye-beadás után Zöldesi a saját kapujába bokszolta a labdát (1-0).

A gól érthetően sokkolta a Lokit, kellett 12 perc, mire újra veszélyeztette a Vasas kapuját, akkor Bódi gurított mellé. A félidő hajrájában is volt esemény: Hidi 15 méteres lövését védte a vendégkapus, egy minimális hazai előnnyel zárult az első játékrész.

A második félidő elején viszont rögtön egyenlített a Loki!!! Egy kiugratás után a fiatal Baráth Péter elvitte a labdát a védője mellett, majd 8 méterről a kimozduló Jovát becsapva okosan a kapuba helyezett (1-1). Az egyenlítés után a DVSC határozott fölénybe került, az 58. percben Bárány fejese után a labda nem sokkal kerülte a kaput.

A 68. minutumban Ferenczi bombája után Jova bravúrral tudott tisztázni, egyértelműen azt lehetett érezni, a Debrecen a jobb állapotban lévő csapat. A cívisvárosi szurkolók űzték-hajtották a piros-fehér játékosokat, akik sorra rúgták a szögleteket, azonban nem sikerült a gólvonalon túlra passzírozni a labdát. A 89. percben ez Feczesinnek sem jött össze, így aztán végül maradt a döntetlen.

Merkantil Bank Liga, 7. forduló.

Vasas-DVSC 1-1 (1-0).

Illovszky Rudolf Stadion, 3497 néző. Vezette: Andó-Szabó.

Vasas: Jova – Szivacski (Kleisz, 76.)., Litauszki, Silye, Hidi, Hinora, Csató, Viczián, Pekár (Szatmári L., 62.)., Radó (Balajti, 82.), Feczesin. Mb. edző: Tóth András.

DVSC: Zöldesi – Kinyik, Szatmári Cs., Poór, Korhut – Bódi, Baráth (Bényei Á., 80.)., Varga J., Ferenczi – Bárány (Tischler, 73.)., Szécsi (Sós, 62.).. Vezetőedző: Kondás Elemér.

Gól: Zöldesi (öngól, 22.), illetve Baráth (50.).

Sárga lap: Hinora (2.), Szivacski (42.)., ill. Kinyik (17.), Szatmári (18.), Korhut (77.), Ferenczi (87.).

Helyszín

Budapest / Budapest, Közép-Magyarország, Magyarország