Eredmény
0 - 1
Full Time

Részletek

MeccsnapIdőpontLigaIdény
2020.06.24.16:55OTP Bank Liga2019/2020

Meccs riport

Első félidő:

3.perc: számunkra balszerencsésen kezdődött a szerdai találkozó. Szécsi szerelte Vajdát, majd a szintén nagy lendülettel érkező csapattársával, Kundrákkal véletlenül összefutott. A nagy igyekezetben nem vették észre egymást. Mindketten kötést kaptak a fejükre. Szécsi előbb pattant fel a földről, de jóval később, négy perc múlva lépett csak a játéktérre.

13. perc: Kinyik belelépett Zivzivadze közeli lövésébe, majd a beívelt szögletet a mieink üggyel-bajjal mentették.

16. perc: Vajda első beadása Kinyikről visszapattant. A második ívelésekor Zivzivadze „behátalta” a labdát hálóba, de a játékvezető Nagy S. akadályoztatása miatt nem adta meg a gólt.

18.perc: Varga Kevin 17 méteres lövését Szappanos kiütötte oldalra.

19.perc: Ferenczi balról középre irányított nagy erejű beadása csapattársát, Kevint fejbe találva pattant tovább.

27.perc: Adeniji középről balra tálalt Ferenczinek, akinek beadását Szécsi lőtte a hálóba. Mivel azonban a játékvezető Ferenczit lesen találta, ezt a gólt is érvénytelenítette.

36.perc: A 3. percben Kundrákkal ütközött Szécsinek cserével el kellett hagynia a pályát.

41.perc: Zivzivadze kiugratta Silyét, akinek 8 méteres lövését Nagy Sándor bravúrral hárította.

Második félidő:

55. perc: Pekár nagy lövése Szatmáriról pattant vissza, majd az ismétlést kapusunk kiöklözte oldalra, végül Nagy gurította hálónkba a labdát, de les miatt Andó-Szabó nem adott gólt a Mezőkövesd javára.

59.p.: Ferenczi bal oldali beadása elsuhant Varga előtt Bényeiig, aki nagy erővel a jobb kapufa külső oldalát gyalulta meg.

64.p.: Ferenczi nagyszerűen ugratta ki Garbát, aki óriási helyzetben fölé bombázott.

68.perc: Tőzsér ötösre ívelt szabadrúgása három játékostársát is lesen találta óriási helyzetben.

86.p.: Zivzivadze két védőnk között 14 méterről „életveszélyesen” lőtt centiméterekkel a bal kapufa mellé.

88.p.: Tőzsér középről, 20 méterről a kapu fölé bombázta a szabadrúgást.

89.p.: Varga Kevin balról, meredeken becsavart szabadrúgásakor Garba az ötösről csúsztatta a labdát a kövesdi hálóba. 0-1.

Értékelés:

A Loki drukkerek hangorkánjától kísérve, a bronzéremre hajtó Mezőkövesd és a kisesést elkerülni szándékozó Loki lépett pályára. Mindkét gárda győzött az előző fordulóban, a Kövesd emberhátrányban bizonyult jobbnak a Fehérvárnál, míg a DVSC 4-0-ra lelépte a Diósgyőrt. Nálunk csak a kapusposzton történt változás, az egy meccsre eltiltott Kosicky helyett Nagy Sándornak kellett védenie. Az első félidő első negyedóráját a Zsóry uralta. Zivzivadze szerzett is gólt, amit a játékvezető nem adott meg Nagy Sándor akadályoztatása miatt. Az eset teljesen hasonlított a futballtörténelemből jól ismert epizódra, amikor az 1986-os vb-n Maradona gólt „ütött” a hálóba, amit később „Isten kezére” fogott. Azután a mieink háromszor is veszélyeztették Szappanos kapuját Varga, Szécsi és Adeniji által. Bátran játszottak Kevinék, ők is szereztek egy gólt, amit Andó-Szabó játékvezető les miatt érvénytelenített. Ezúttal is igaza volt. Mindkét oldalon akadtak helyzetek, a félidő végén a Zsóry többször lőhetett szögletet, de a mieink mindig hárítottak. Bár az első 45 percben nem kaptunk gólt, de mégis voltak „vérveszteségeink”, hiszen előbb Szécsit, majd Kundrákot kellett lecserélni fejsérülésük miatt, sőt kivizsgálásra kórházba is szállították őket.

Szünet után a DVSC a Loki B-közép felé támadott. Drukkereink közelsége a fiúkra máskor is serkentőleg hatott mind idegenben, mind Debrecenben. A játékvezető Nagy találatakor immár harmadszor sem adta meg a gólt – helyesen!

Ami a szurkolást illeti, úgy már nyerőre álltunk, csak a gól hiányzott! Kuttor Attila a mérkőzés hajrájára a sérülésre panaszkodó játékmestert, Cserit, és a volt debreceni Vadnait is beküldte, hogy a támadásokat erőltesse. Az idegességből adódó feszültség mindkét csapat teljesítményére rányomta bélyegét, bár ezúttal nem a szép játékon volt a hangsúly, hanem a pontok sorsán, ami végül nekünk jutott!

Egy nagyszerűen beívelt szabadrúgást a csereként beállt Garba csúsztatta fejjel a kapuba, amellyel „életmentő” három pontot szerzett csapatunknak! És már azt sem bánta, hogy kisebb sérülés miatt még félórát sem játszhatott, a lényeg, hogy győztes gólt szerzett a Lokinak! Ennek köszönhetően megerősödött bennünk az NB-I-ben maradás reménye, amely szombaton, a Paks elleni, hazai szezonzárón végleg beteljesülhet.

Mezőkövesd Zsóry FC-DVSC  0-1 (0-0)

Mezőkövesd, 3200 néző, vezette: Andó-Szabó (Tóth II., Theodorosz)

Mezőkövesd: Szappanos –  Farkas, Pillár, Karnitsky, Silye – Vajda, Besirovics, Meskhi, Pekár – Zivzivadze, Nagy. Vezetőedző: Kuttor Attila.

DVSC: Nagy S. –  Kinyik, Szatmári, Pávkovics, Ferenczi,– Kundrák, Kusnyir, Tőzsér, Varga – Szécsi, Adeniji Vezetőedző: Kondás Elemér.

Csere: Besirovic h. Eperjesi a 46.p., Nagy h. Cseri a 68.p., Vajda h. Vadnai a 78.p., illetve Szécsi h. Bereczki a 36.p, Kundrák h Bényei a szünetben, Adeniji h. Garba és Bereczki h. Trujic a 63.p., Garba h. Barna a 91.p,

Gólszerző: Garba a 89.p (0-1)

Sárga lap: Besirovics (labda elrúgásért) a 46.p., Zivzivadze a 76.p., Elek N. (pályaedző-játékvezető sértésért) a 76.p., Eperjesi a 89.p., illetve: Pávkovics (buktatásért) a 28.p, Kinyik (feltartásért) a 38. p., Dombi (szövegért) az 58.p., Varga K. (buktatásért) a 66.p., 

Csubák Zoltán

Foto: Derencsényi István

Helyszín

Mezőkövesdi Stadion / Mezőkövesd, Széchenyi István u. 56, 3400