OTP Bank Liga 2022/2023

OTP Bank Liga 25. forduló

Nagyerdei Stadion

OTP Bank Liga 26. forduló

Mezőkövesdi Stadion

OTP Bank Liga 27. forduló

Nagyerdei Stadion

OTP Bank Liga 28. forduló

ZTE Aréna

OTP Bank Liga 29. forduló

Nagyerdei Stadion

OTP Bank Liga 30. forduló

PAKSI FC STADION

OTP Bank Liga 31. forduló

Nagyerdei Stadion

OTP Bank Liga 32. forduló

Groupama Aréna

OTP Bank Liga 33. forduló

Nagyerdei Stadion

Messi, Ronaldo, meglepetések – vb debreceni szemmel

Javában zajlik a 22. labdarúgó-világbajnokság, melyet a torna története során először rendeznek télen. A közel két hete zajló katari világverseny rengeteg izgalmat, számos meglepetést és fordulatot hozott eddig, és minden bizonnyal a hátralévő találkozókon is hasonlóra számíthatnak a futball kedvelői.

Kíváncsiak voltunk, hogy a DVSC labdarúgói mit gondolnak a világbajnokságról, valamint mely csapat számukra a favorit. Vezetőedzőnknek, Srdjan Blagojevicnek különleges lesz a pénteki nap, hisz este 8-tól hazája válogatottja, Szerbia lép pályára Svájc ellen egy élet-halál mérkőzésen. – Teljes szívemből szurkolok Szerbiának, hogy bejusson a legjobb 16 csapat közé. A feladat nem könnyű, ráadásul az első két találkozó sem sikerült túl jól, de mindannyian bízunk a legjobbakban. Nagyon érdekes amúgy a világbajnokság. Elég jó a ritmus, ami egyébként várható is volt, hiszen a szezon közepén járunk. Néhány csapat okozott némi meglepetést, de a favoritok nem fognak hibázni, és kijön a minőségbeli különbség. Véleményem szerint a spanyolok mutatták eddig a legtöbbet, de a franciákat és a brazilokat sem szabad lebecsülni. Rendkívül érdekes napok előtt állunk – fogalmazott Srdjan Blagojevic.

A DVSC saját nevelésű csapatkapitánya, az immár 109 válogatottsággal rendelkező csúcstartó, Dzsudzsák Balázs elmondta, ő máshogy szurkol a világbajnokságon. – Brazíliának szurkolok, mint csapat, és személynek szurkolok, mint Messi. Ezáltal pont a két legnagyobb ellentétet említem, de egy brazil-argentin döntőnek nagyon örülnék. Számomra egy fontos, hogy jó mérkőzést lássanak a szurkolók. Nem jó, ha minden csapat a túlélésre megy, és beáll hátra védekezni. Én élvezetes meccseket várok. Ezért is örültem kifejezetten a szaúdi feltámadásnak, teljes őrület vette őket körül, amíg életben voltak a világbajnokságon. A kisebb nemzetek próbálják felszívni magukat, kapaszkodnak az akaratba, a hitbe és a szívbe, de a németek kivételével a top csapatok megmutatták, hogy kvalitásban előrébb tartanak. Bízom benne, hogy Neymar mielőbb felépül, és szeretném kiemelni a PSV saját nevelésű támadóját, Gakpót, aki eddig három meccsen három gólt szerzett, ő könnyedén elnyerheti a torna felfedezettje címet.  

Csapatunk 27-es mezszámú középpályása, Bódi Ádám Portugáliának szurkol, mégpedig Cristiano Ronaldo miatt. – Nagyon szeretném, ha úgy tudna levonulni a nagyszínpadról, hogy az Európa-bajnokság után a világbajnokságot is megnyeri. Ezt nyilván Messi nem mondhatná el magáról. Ronaldo egész pályafutását végigkísértem, nagyon közel állt hozzám és tetszett, amit produkált. Nekik szurkolok, de a brazil-francia kettős nagyban befolyásolhatja a portugálok végső győzelmét.  Ha a meccseket nézzük, az első félidők többnyire unalmas játékot hoznak, a második játékrészek pedig az izgalmakról szólnak. Az 5-10 perces hosszabbításokat azonban nem tudom hova tenni, számomra borzasztó, hogy ennyi ráadás van egy-egy összecsapás végén. Vannak csalódást keltő csapatok, például Belgium és Németország, viszont surranópályán akár Spanyolország is odaérhet a végén. Fiatal gárdáról van szó, amely titkos esélyese lehet a világbajnokságnak.

Alexandros Kyziridis épp Görögországban tartózkodik jelenleg, ahol a családjával és a feleségével követi a labdarúgó-világbajnokságot. Középpályásunk elmondta, szerelmesek a fociba, és számukra a futball legszebb versenye zajlik épp. Messi miatt pedig természetesen nem másnak, mint Argentínának szurkol.

A Loki legújabb magyar felnőttválogatottja, Baráth Péter is mesélt honlapunknak a vb-ről. A 20 esztendős középpályás úgy látja, hogy sok a hasonló képességű csapat, ennek köszönhető, hogy számos csoportban az utolsó játéknapon dől el a továbbjutás. – Brazil vagy francia győzelmet tippelnék, de Argentína, Spanyolország, és a Nemzetek Ligájához képest jobb formában lévő Anglia is okozhat még nehézséget.

Kapusunk, Megyeri Balázs úgy véli, amennyire meglepő a helyszín és az időpont, annyi meglepetés született a pályán is. – Több nagynevű válogatott is elvérzett, és vannak meglepetés továbbjutók is. Argentínát és Brazíliát tartom a legfőbb esélyesnek, még akkor is, ha talán az argentinok Szaúd-Arábia elleni veresége volt eddig a torna legnagyobb meglepetése. Szurkolok Messinek, hogy ne csak klub és egyéni szinten érjen csúcsra, hanem válogatott szinten is mindent megnyerjen, amit lehet.

A Loki montenegrói légiósa, Dusan Lagator úgy véli, szurkolói szemmel remek időpontban kezdődött a 22. világbajnokság. – Odakint már elég hideg van, így mindenki otthonról tudja nézni a találkozókat. Különleges varázsa ennek a vb-nek, hogy ennyi meglepetés született eddig. Személy szerint azt szeretem, ha a papíron gyengébb csapat legyőzi a jobbat. USA és Japán kellemesen meglepett a játékával, és szeretném, ha a „szomszédok”, Szerbia és Horvátország minél tovább menetelnének. Ettől függetlenül szerintem Argentína emeli magasba a trófeát a végén.