OTP Bank Liga 2023/2024

OTP Bank Liga 15. forduló

Várkerti Stadion

OTP Bank Liga 16. forduló

Új Hidegkúti Nándor Stadion

OTP Bank Liga 17. forduló

Kecskemét

OTP Bank Liga 18. forduló

Nagyerdei Stadion

OTP Bank Liga 19. forduló

Szusza Ferenc stadion

OTP Bank Liga 20. forduló

Nagyerdei Stadion

OTP Bank Liga 21. forduló

Sóstói Stadion

OTP Bank Liga 22. forduló

Nagyerdei Stadion

OTP Bank Liga 23. forduló

Nagyerdei Stadion

OTP Bank Liga 24. forduló

PAKSI FC STADION

OTP Bank Liga 25. forduló

Nagyerdei Stadion

OTP Bank Liga 26. forduló

Várkerti Stadion

OTP Bank Liga 27. forduló

Nagyerdei Stadion

OTP Bank Liga 28. forduló

Nagyerdei Stadion

OTP Bank Liga 29. forduló

Diósgyőr

OTP Bank Liga 30. forduló

Nagyerdei Stadion

OTP Bank Liga 31. forduló

Groupama Aréna

OTP Bank Liga 32. forduló

Nagyerdei Stadion

OTP Bank Liga 33. forduló

Pancho Aréna

Micsoda fordítás, micsoda győzelem! FTC-DVSC 1-3

Több száz Loki-szurkoló támogatása mellett, csaknem telt ház előtt lépett pályára a DVSC szombaton a bajnok Ferencváros ellen a Groupama Arénában. A dobogó szempontjából is fontos mérkőzésen a mieink kezdőcsapata nem okozott túl nagy meglepetést, annyi változás volt, hogy Dzsudzsák Balázs visszatérhetett, Varga Kevin helyett pedig ezúttal Alexandros Kyziridis volt az első perctől a gyepen.

A találkozót jól kezdte a Loki, az első percekben dominált, a 2. minutumban Christian Manrique fejelt fölé egy szabadrúgás után. Kifejezetten szervezetten játszott a csapatunk, látszott, tudatosan helyezkednek a játékosok. A 15. percben Owusu lőtt mellé 20 méterről, majd egy perccel később egy hiba után Ryan Mmaee ziccerét védte bravúrral Megyeri Balázs.

A félidő felénél már többet birtokolta a labdát az FTC, ám a 21. percben Dzsudzsák Balázs veszélyeztetett, 21 méteres lövése után Dibusz csak kiütni tudta a játékszert. Negyedórával a szünet előtt a DVSC kapusát kellett hosszasan ápolni rosszullét miatt, Megyeri Balázst sajnos le is kellett cserélni, Marko Milosevic állt be a helyére.

A 36. percben egy szép támadás végén Alexandros Kyziridis csúsztatott mellé közelről, majd a 42. percben megszerezte a vezetést a Ferencváros, egy jobb oldali támadás végén Pászka került lövőhelyzetbe 16 méterre a kaputól, és a jobb felsőbe csavart (1-0). A pihenőig még akadt hazai helyzet, de már nem esett több érvényes gól.

A második játékrészre érkezett Varga Kevin és Oleksandr Romanchuk, a Loki pedig megpróbált ellenállni a Ferencváros rohamainak, illetve igyekezett gólt szerezni. Az 51. percben közel is volt ehhez, azonban Dorian Babunski kísérletét blokkolták. Nyitottabb lett a játék, mindkét csapat előtt adódtak kecsegtető lehetőségek.

Félórával a vége előtt beállt Bódi Ádám is, a 63. percben pedig jött az egyenlítés!! Dorian Babunski tört kapura erőteljesen, kicselezte az utolsó védőt, majd 10 méterről a jobb sarokba gurított (1-1). Új meccs kezdődött tehát, mégpedig egy újabb Loki-góllal! Egy gyors akció végén Varga Kevin adott be jobbról, egy FTC-védőn megpattant a labda, Dorian Babunski pedig bekotorta a kapuba a játékszert (1-2). Az akciót követően Dzsudzsák Balázs keze megsérült, őt is le kellett cserélni, Hamzat Ojediran folytatta.

A végjáték kezdetén Christian Manriquét rúgták meg a 16-oson belül, hosszas VAR-ozás után büntetőhöz jutott a DVSC. A 11-est a 75. percben Bódi Ádám végezte el, és magabiztosan lőtt a kapu jobb oldalába (1-3).

Az a DVSC, amely 2023-ig sohasem nyert a Groupama Arénában, szenzációs fordítással magához ragadta a győzelmet és három pontot, amiért minden dicséretet megérdemel! Folytatás jövő hét végén a Nagyerdei Stadionban az Újpest ellen. Ha azt a meccset is megnyeri a Loki, biztosan dobogós!

Mesterszemmel

Sztaniszlav Csercseszov: A csapat le van sújtva. Vannak hiányzóink, de ha kihasználjuk a helyzeteinket, másképp alakulhatott volna. Négy perc alatt két gólt kaptunk…

Srdjan Blagojevic: Gratulálok a játékosoknak a győzelemhez! Megérdemeltük ezt az érzést, ami az elmúlt 8-9 hónap munkájának az eredménye. Jó lehetőség volt ez a meccs arra, hogy megmutassuk önmagunkat. Még nem vagyunk a dobogón végleg, az Újpest elleni találkozó még nehezebb lehet, mint a mostani volt. Remélem, Megyeri Balázs és Dzsudzsák Balázs mihamarabb visszatérhet közénk.

OTP Bank Liga, 32. forduló.

FTC-DVSC 1-3 (1-0).

Groupama Aréna, 15 879 néző. Vezette: Erdős J.

Ferencváros: Dibusz – Botka, Knoester, Pászka (Kaján, 83.) – Owusu, Zachariassen, Gojak (Mercier, 83.), Marquinhos (Tóth, 83.) – Traore, R. Mmaee, Lisztes (Sagal, 69.). Vezetőedző: Sztaniszlav Csercseszov.

DVSC: Megyeri (Milosevic, 34.) – Kusnyír, Dreskovic, Lagator, Ferenczi – Loncar (Romanchuk, 46.), Manrique – Szécsi (Bódi, 61.), Dzsudzsák (Ojedrian, 70.), Kyziridis (Varga K., 46.) – Dorian Babunski. Vezetőedző: Srdjan Blagojevic.

Gól: Pászka (42.), illetve Dorian Babunski (63., 67.), Bódi (75., 11-esből).