OTP Bank Liga 2023/2024

OTP Bank Liga 30. forduló

Nagyerdei Stadion

OTP Bank Liga 31. forduló

Groupama Aréna

OTP Bank Liga 32. forduló

Nagyerdei Stadion

OTP Bank Liga 33. forduló

Pancho Aréna

Igor Bogdanovics

10
Nemzetiség
hun Magyarország
Pozíció
Csatár
Mérkőzések a DVSC-ben
78
Gólok a DVSC-ben
35
Születésnap
1974.09.24.

Az FK Kabel csapatában kezdett el futballozni, majd megfordult az FK Borac Cacak, a Buducnost Valjevo, az FK Vojvodina és az FK Zemun csapatában. Innen került a bolgár Litex Lovecshez, ahol két bajnokságot nyert. 1997 és 1999 újra a Vojvodina színeiben lépett pályára. Egy idényt játszhatott az egyik legjobbnak ítélt jugoszláv csapat, a Crvena Zvezda csapatában. Bogdanovics az újvidéki Vojvodinában szezononként 15-20 gólt rúgott, ami behívót jelentett a jugoszláv nemzeti együttesbe. Hét válogatott meccsen játszott, ahol három gólt lőtt, részt vett egy indiai és egy japán túrán is.

2002-ben a Crvena Zvezdától igazolt Debrecenbe előbb kölcsönbe, majd véglegesen. Gyorsan beilleszkedett, produkciója nélkülözte a légiósokra általában jellemző önzőséget, a kapitánnyal, Sándor Tamással pedig különösen érezték egymás játékát. Részese volt a horvát Hajduk Split elleni 8-0-s sikernek, majd pályára lépett a két Manchester United elleni meccsen is.

Ezt követően rövid időre Törökországba, a Gençlerbirligi együttesébe igazolt, de nem váltak be számításai. Visszatért, de a DVSC akkori vezetőedzője, Miroslav Beránek nem számított a csatárra. A klub előbb a Budapest Honvédnak, majd a Győri ETO-nak adta kölcsön. 2008-ban Nyíregyházára igazolt, majd volt a Haladás játékosa is.

Pályafutását a Hajdúböszörmény együttesében fejezte be 2017 nyarán.