OTP Bank Liga 2022/2023

Igor Bogdanovics

10
Nemzetiség
hun Magyarország
Pozíció
Csatár
Mérkőzések a DVSC-ben
78
Gólok a DVSC-ben
35
Születésnap
1974.09.24.

Az FK Kabel csapatában kezdett el futballozni, majd megfordult az FK Borac Cacak, a Buducnost Valjevo, az FK Vojvodina és az FK Zemun csapatában. Innen került a bolgár Litex Lovecshez, ahol két bajnokságot nyert. 1997 és 1999 újra a Vojvodina színeiben lépett pályára. Egy idényt játszhatott az egyik legjobbnak ítélt jugoszláv csapat, a Crvena Zvezda csapatában. Bogdanovics az újvidéki Vojvodinában szezononként 15-20 gólt rúgott, ami behívót jelentett a jugoszláv nemzeti együttesbe. Hét válogatott meccsen játszott, ahol három gólt lőtt, részt vett egy indiai és egy japán túrán is.

2002-ben a Crvena Zvezdától igazolt Debrecenbe előbb kölcsönbe, majd véglegesen. Gyorsan beilleszkedett, produkciója nélkülözte a légiósokra általában jellemző önzőséget, a kapitánnyal, Sándor Tamással pedig különösen érezték egymás játékát. Részese volt a horvát Hajduk Split elleni 8-0-s sikernek, majd pályára lépett a két Manchester United elleni meccsen is.

Ezt követően rövid időre Törökországba, a Gençlerbirligi együttesébe igazolt, de nem váltak be számításai. Visszatért, de a DVSC akkori vezetőedzője, Miroslav Beránek nem számított a csatárra. A klub előbb a Budapest Honvédnak, majd a Győri ETO-nak adta kölcsön. 2008-ban Nyíregyházára igazolt, majd volt a Haladás játékosa is.

Pályafutását a Hajdúböszörmény együttesében fejezte be 2017 nyarán.