OTP Bank Liga 2022/2023

Kondás Elemér

6
Nemzetiség
hun Magyarország
Pozíció
Védő
Gólok a DVSC-ben
4
Születésnap
1963.09.10.

Kondás Elemér játékosként 1993-ban szerződött a Garamvölgyi Lajos által irányított DVSC-hez, és tagja volt az 1995-ben bronzérmet nyert együttesnek. Pályafutása befejeztével Debrecenben telepedett le, itt járta végig az edzői ranglétrát.

Pályaedzőként közel három évig dolgozott Szentes Lázár mellett, majd a fiókcsapatunk, az NB III-as Létavértes vezetőedzője lett, a csapattal két ezüstérmet nyert. Később, amikor az MLSZ megszüntette a juniorbajnokságot, és helyette alacsonyabb osztályban indulhattak a tartalék gárdák, Kondás Elemér a kis Loki vezetőedzője lett. Az NB III-ból egy év alatt feljutottak a másodosztályba, ahol rögtön a második helyen végeztek, majd ezt a teljesítményt a következő idényben megismételték.

Kondás Elemért 2011 áprilisában felkérték, hogy a Siófok elleni vereség után lemondott cseh Zdenek Scasnyt váltsa a kispadon. Igent mondott, hiszen nagyon közel áll a szívéhez a klub, emellett az élvonalban dolgozhatott vezetőedzőként. Nem volt könnyű dolga, mert a bajnokságból hátralévő hét meccsen kellett irányítani a csapatot, amelyre nagyon nehéz meccsek vártak. Végül három győzelem, három döntetlen és egy vereség született, de jelentősen javult a csapat játéka, így nem volt meglepő, hogy a hétmeccses megbízatás lejárta után a következő idényben is maradt a DVSC-TEVA edzője.

Irányításával a Loki két bajnoki címet (2012-ben ráadásul veretlenül lett első a csapat) és két Magyar Kupát nyert. Jelenleg az NB II-es Kivárda vezetőedzője.