OTP Bank Liga 2023/2024

Sándor Tamás

9
Nemzetiség
hun Magyarország
Pozíció
Középpályás
Mérkőzések a DVSC-ben
275
Gólok a DVSC-ben
88
Születésnap
1974.06.19.

Fiatalon kapott játéklehetőséget az NB I-ben Nagykaposi Elemér csapatában, hiszen még nem volt 17 éves. Két évig edződött az NB II-ben, de a bajnokságot nyert csapatnak ő volt a sztárja. 1993 őszén néhány forduló után már a legjobb magyar futballisták között tartották számon. Kiváló volt a rúgótechnikája, a cselezőkészsége és a szervezőkészsége. Remekül látott a pályán, s ritka adottságokkal rendelkezve mindig látta, elképzelte a következő játékelemet. 1996-ban az év játékosának választották.

A grundon nevelkedett, ott érett labdarúgóvá. Tízévesen vették fel a DMVSC előkészítő csoportjába, addig a suliban loholt a labda után. Az általános iskolában Égerházi Péter volt a testnevelő tanára, később Gócz Lajos hívta a Lokiba, aki tulajdonképpen egy toborzón választotta ki 1984 nyarán. A futballnak szentelte az életét. Az olimpiai válogatottal az atlantai ötkarikás játékokon is részt vett.  Tizenegyszer húzta magára a felnőtt nemzeti csapat szerelését, 1994. április 20-án debütált a válogatottban, amely 3-1-re kikapott a Laudrup fivérek irányította dánoktól. A 42. percben cserélte le Verebes József, Pisont állt be a helyére.

Ifistaként eljutott Izraelbe, az olimpiai csapat tagjaként Törökországba is. Gyerekfejjel úgy vélte, ebben a két országban soha nem szeretne futballozni, ám a sors közbeszólt…

Légiós életét Olaszországban, Torinóban kezdte 1997-ben. Nem volt szerencséje, mert bár jó formában volt, nem jutott szóhoz, mivel a csapatban több volt a légiós a kelleténél, ezért hamarosan fél évre kölcsönbe Törökországba került, a Genclerbirligihez. Játszott 15 mérkőzést, két gólt lőtt. A szerződés lejárta után Izraelbe, a Beitar Jerusalem együtteséhez szerződött. 2002-ben tért haza véglegesen, két bajnoki címhez és két Szuperkupa-elsőséghez vezette a DVSC-t.

2008. december 12-én bejelentette, hogy visszavonul a profi labdarúgástól. Szima Gábor klubelnök a klub addigi történetének legnagyobb játékosának nevezte.

A DVSC vezetősége 2011-ben felkérte, hogy legyen a Lokinál pályaedző. Először a cseh Zdenek Scasny, majd Kondás Elemér mellett dolgozott.