OTP Bank Liga 2023/2024

OTP Bank Liga 9. forduló

Groupama Aréna

OTP Bank Liga 10. forduló

Nagyerdei Stadion

OTP Bank Liga 11. forduló

Pancho Aréna

OTP Bank Liga 12. forduló

Mezőkövesdi Stadion

OTP Bank Liga 13. forduló

Nagyerdei Stadion

OTP Bank Liga 14. forduló

ZTE Aréna

OTP Bank Liga 15. forduló

Várkerti Stadion

OTP Bank Liga 16. forduló

Új Hidegkúti Nándor Stadion

OTP Bank Liga 17. forduló

Kecskemét

OTP Bank Liga 18. forduló

Nagyerdei Stadion

OTP Bank Liga 19. forduló

Szusza Ferenc stadion

OTP Bank Liga 20. forduló

Nagyerdei Stadion

OTP Bank Liga 21. forduló

Sóstói Stadion

OTP Bank Liga 22. forduló

Nagyerdei Stadion

OTP Bank Liga 23. forduló

Nagyerdei Stadion

OTP Bank Liga 24. forduló

PAKSI FC STADION

OTP Bank Liga 25. forduló

Nagyerdei Stadion

OTP Bank Liga 26. forduló

Várkerti Stadion

OTP Bank Liga 27. forduló

Nagyerdei Stadion

OTP Bank Liga 28. forduló

Nagyerdei Stadion

OTP Bank Liga 29. forduló

Diósgyőr

OTP Bank Liga 30. forduló

Nagyerdei Stadion

OTP Bank Liga 31. forduló

Groupama Aréna

OTP Bank Liga 32. forduló

Nagyerdei Stadion

OTP Bank Liga 33. forduló

Pancho Aréna

Romanchuk: Komoly kihívásként tekintek a debreceni pályafutásomra

A DVSC vezetősége július közepén hároméves szerződést kötött a korosztályos ukrán válogatott Oleksandr Romanchukkal. A 22 esztendős tehetséget a dvsc.hu kérdezte.

Pályafutásom alatt eddig kivétel nélkül Ukrajnában játszottam. Most először vagyok légiós, ami kissé furcsa számomra, hisz csak egy új helyre, új közegbe érkeztem. Komoly kihívásként tekintek a debreceni karrieremre, boldog vagyok, hogy itt lehetek. A csapattársaimnak köszönhetően nagyon hamar sikerült beilleszkednem, sok segítséget kapok tőlük a pályán és azon kívül egyaránt.

Romanchuk az ausztriai edzőtábor során érkezett próbajátékra a DVSC-hez, amely nem sokkal később szerződést kötött vele. A védő elmondta, volt más megkeresése is, de végül a hajdúsági gárdát választotta. – Csehországba és Ciprusra is igazolhattam volna, de a Lokin éreztem a leginkább, hogy a soraiban akar tudni. Emellett a bajnokság is szimpatikus volt számomra. Az elmúlt években rengeteget fejlődött, szerintem hasonlít az ukrán pontvadászatra. A családommal aztán megnéztük a lehetőségeket, és mindent egybevéve a DVSC mellett döntöttünk.

A 22 esztendős játékos alapember volt az ukrán élvonalban, ám a sajnálatos események miatt félbeszakadt a bajnokság. A hosszú szünet természetesen az ő karrierjének sem tett jót. – Mint mindenkinek, persze nekem is nagyon nehéz időszak volt. A család az első helyen áll az életemben, ám őket is érintette a háború, így egyáltalán nem tudtam a futballra gondolni. Sok időt töltöttem a labda nélkül, viszont négy hónap kihagyás után folytattam az edzéseket. Nem vagyok még százszázalékos formában, de hamarosan oda is eljutok.  

Oleksandr Romanchuk ennek ellenére rögtön alapemberré vált, és végigjátszotta a Loki eddigi bajnoki meccseit. – Örülök neki, hogy számít rám a vezetőedző, akinek ezúton is köszönöm a bizalmat. Nem volt sok idő rá, hogy hozzászokjak a csapat taktikájához, így a Kisvárda elleni bajnoki nem volt túl könnyű a számomra, de ahogy telik az idő, egyre jobban érzem magam a pályán – fogalmazott a Loki 21-es mezszámú védője, akit a pályafutása kezdetéről is kérdeztünk. – Nem nagyon volt kérdés, hogy mi szeretnék lenni, ha felnövök, már egészen kiskoromtól labdával feküdtem és keltem. A lehető legmagasabb célokat vázoltam fel magamnak, és minden egyes nap azokért küzdöttem.

Romanchuk 8 éves volt, amikor az FC Prykarpattia együttesénél kezdett el futballozni, majd 16 éves korában az FC Lvivhez szerződött. Két évet játszott a második ligában, útja pedig a Dinamo Kijev U21-es gárdájához vezetett. Ezt követően visszatért az akkor már élvonalbeli Lvivhez, másfél év után pedig a DVSC labdarúgója lett. Mint elmondta, nem volt könnyű út addig, amíg eljutott a cívisvárosba, de bízik benne, ez még csak a kezdet.