OTP Bank Liga 2022/2023

OTP Bank Liga 25. forduló

Nagyerdei Stadion

OTP Bank Liga 26. forduló

Mezőkövesdi Stadion

OTP Bank Liga 27. forduló

Nagyerdei Stadion

OTP Bank Liga 28. forduló

ZTE Aréna

OTP Bank Liga 29. forduló

Nagyerdei Stadion

OTP Bank Liga 30. forduló

PAKSI FC STADION

OTP Bank Liga 31. forduló

Nagyerdei Stadion

OTP Bank Liga 32. forduló

Groupama Aréna

OTP Bank Liga 33. forduló

Nagyerdei Stadion

Saját nevelésű tehetségekkel kötött profi szerződést a DVSC

Klubunk profi szerződést kötött négy, a DVSC Labdarúgó Akadémián nevelkedett, nevelkedő ifjú labdarúgóval. Hornyák Csaba, Horváth Zalán, Cibla Flórián és Doktor Zsolt egyaránt tehetséges, szépreményű játékos, aki így lehetőséget kap arra, hogy befussa azt a pályafutást, amire képességei és szorgalma feljogosítja.

A Nagyerdei Stadionban tartott pénteki aláíráson részt vett Makray Balázs cégvezető, Hayk Hovakimyan klubigazgató és Herczeg András, a DVSC LA első embere, valamint több szülő is. Makray Balázs elmondta, ez egy történelmi pillanat, hiszen a Loki korábban még sosem kötött profi kontraktust egyszerre ennyi fiatal labdarúgóval. Herczeg András is nagy örömmel köszöntötte a játékosokat, és elmondta, mindannyian rászolgáltak a lehetőségre. Az akadémia szakmai vezetője leszögezte, mindannyian remek, a pályán is „okos” játékosok, akik az iskolában is megállják a helyüket. Herczeg András – aki végigkísérte a fiatalok eddigi pályafutását – külön köszönetet mondott a labdarúgók szüleinek is.

Hayk Hovakimyan klubigazgató elmondta: – Gratulálunk a fiataloknak és a szülőknek az első profi szerződésükhöz, ez nagy lépés a karrierjükben. Remélem, ez egy példaként szolgál, és motiválja majd a többi gyereket is, hogy keményen eddzenek. Senkinek a komoly munkája, illetve a tehetsége nem marad észrevétlen számunkra. Az akadémia szakmai vezetőjével és a scouting-részleg vezetőjével tovább dolgozunk azon, hogy újabb tehetségeket találjunk. A közeljövőben több szülővel is fogunk egyeztetni tehetséges gyermekük jövője kapcsán.

Bemutatjuk a fiatal játékosokat:

Cibla Flórián:

17 éves, középpályás, szélső támadó.

A kárpátaljai magyar családból származó játékos Tarpáról 12 évesen került a debreceni akadémiára, az elmúlt 5 évben nálunk pallérozódott. Most nyáron az U17-es csapatból egészen az NB III-as keretig lépett előre. Erősségei a technikai képzettsége, a játékintelligenciája és az alázata.

Doktor Zsolt:

16 éves, támadó középpályás, szélső támadó.

2015 óta a DLA játékosa, korábban Hajdúsámsonban és a Loki Focisuliban nevelkedett. A 2021/22-es szezonban pályára lépett az U17-es és az U19-es korosztályos együttesében is, júliusban a második csapatunkkal kezdte meg a felkészülést. Remekül cselez, nagyon jó a kombinatív játékban és képes váratlan megoldásokra.

Horváth Zalán:

17 éves, támadó középpályás.

A DVSC LA játékosmegfigyelői csoportjának köszönhetően 2020-ban Kecskemétről került az akadémiánkra. Az előző szezonban az U17-es és az U19-es korosztályban is számításba vettük. A DVSC II. csapatában az új bajnokság mind az 5 mérkőzésén kezdőként kapott lehetőséget, a bizalmat 2 góllal és 2 gólpasszal hálálta meg. Sebessége labdával és labda nélkül is átlagon felüli, emellett a kapu közelében is feltalálja magát.

Hornyák Csaba:

16 éves, balhátvéd.

6 éves kora óta a debreceni labdarúgás vérkeringéséhez tartozik, a Loki Focisuli és a Debreceni Honvéd SE érintésével 2017-ben került a DLA-ra. Az előző kiírásban a saját korosztályában és egy évvel idősebbek között is bizonyíthatott. Ebben a bajnokságban is saját, U17-es csapatán kívül lehetőséget kap az U19-ben is. A modern szélső hátvéd megtestesítője, aki sokat segíti a támadásokat, szorgalma, munkabírása, és gyorsasága teszi különlegessé.