OTP Bank Liga 2023/2024

Szombaton Loki-Diósgyőr: íme a legfontosabb tudnivalók

Vége a felkészülési időszaknak, a szurkolók nagy örömére kezdődik a tavaszi szezon, másképp fogalmazva folytatódnak az NB I. küzdelmei. A tabellán 25 ponttal 5. DVSC a 24 egységgel 7. Diósgyőrt fogadja szombaton 17.30-kor a Nagyerdei Stadionban, nem kell tehát külön hangsúlyozni, milyen fontos összecsapás lesz Debrecenben.

Külön pikantériát ad a mérkőzésnek, hogy a DVTK némileg váratlanul, 3 nappal a meccs előtt szerződést bontott Kuznyecov Szergej vezetőedzővel, akit Simon Miklós, az ottani akadémia vezetője fog helyettesíteni. Ez debreceni szempontból annyiban érdekes, hogy nem tudni, változik-e emiatt a diósgyőriek hadrendje, játékfelfogása. A Srdjan Blagojevic által vezetett szakmai stáb természetesen igyekszik mindenre felkészíteni a mieinket, a tréner szerencsére gyakorlatilag minden játékosunkra számíthat, így vannak variációs lehetőségek.

A találkozót a klub is igyekszik a maga eszközeivel élvezetessé tenni. A meghirdetett büntető-rúgó verseny nagy sikert aratott, rengetegen jelentkeztek, a szerencsések külön értesítést kapnak. A 16 órai kapunyitástól az A5, B1, B2 szektoroknál fan zone-t alakítunk ki a drukkerek részére, különböző játékokkal (subsoccer, kombi sportaréna, rúgófal, óriás beerpong, fotófal), amiket a mérkőzés végéig lehet használni. A DKV járatain továbbra is ingyen lehet utazni az érvényes meccsjeggyel és bérlettel rendelkezőknek, a kezdést megelőző és a mérkőzés befejezését követő 3 órában (14:30-tól 22:30-ig). A VIP-belépővel rendelkezők a szokásos szolgáltatások mellett helyszíni, élő beszélgetést hallhatnak majd a Loki egyik ikonjával, Szatmári Csabával, akinek a fia a Diósgyőr játékosa.

Fontos tudni, hogy az MLSZ fegyelmi bizottsága összevont eljárás alapján a DVSC-t a ZTE és az MTK elleni idegenbeli mérkőzésén a rend megzavarásával kapcsolatos szurkolói cselekményekért (megbotránkoztató, obszcén kifejezések bekiabálása és gyűlöletkeltő, rasszista kifejezés használata) pénzbüntetés megfizetésére kötelezte, továbbá elrendelte a soron következő hazai bajnokin a Nagyerdei Stadion B6 szektorának a lezárását. Ez a szombati találkozón lép érvénybe, az ide szóló bérletekkel a B7-es, B8-as vagy a B5-ös szektorban lehet buzdítani a gárdát.

A jegyek mindenesetre ezres nagyságrendben fogynak mind a DVTK, mind a jövő heti, FTC elleni bajnokira, és továbbra is kaphatók a jól megszokott helyeken, online, a www.nagyerdeistadion.hu oldalon, valamint a DVSC Ajándékboltban (nyitva csütörtökön és pénteken 11 és 19 óra között, szombaton 10-től 20 óráig).

Már csak kettőt kell aludni, és jön az első tétmeccs: mindenkit várunk a stadionban, hajrá, Loki!