OTP Bank Liga 2023/2024

Továbbjutás a kupában: Eger-DVSC 1-2

Több sérültet, valamint Dzsudzsák Balázst és Megyeri Balázst nélkülözve, de nyilván a győzelem szándékával lépett pályára a Loki a Mol Magyar Kupa 3. fordulójában az NB III-as Eger otthonában szombat délután. A kezdőcsapatban helyet kapott többek között Marko Milosevic, Bévárdi Zsombor, Varga József, Bódi Ádám, Hamzat Ojediran, Andrija Majdevac, valamint a sérüléséből felépült Ferenczi János is.

Sok debreceni szurkoló kísérte el a csapatot a találkozóra, amelynek elején a DVSC rögtön megpróbálta áttörni a képletes egri várfalat. A mezőnyfölény ellenére a 10. percben az egriek szerezték meg a vezetést, egy szöglet után Balázs fejelt a debreceni kapuba (1-0. Fel volt adva tehát a lecke, de csapatunk nekidurálta magát a feladatnak.

A 20. percben Bévárdi Zsombor nem sokkal maradt le a kapu torkában Oleksandr Romanchuk keresztbe fejelt labdájáról. majd 36. minutumban jött az egyenlítés: Ferenczi János remek beadása után Brandon Domingues fejelt 10 méterről a kapu jobb oldalába (1-1). A szünetig több gól nem esett.

A második játékrész is debreceni próbálkozásokkal kezdődött, azonban ezek nem vezettek eredményre. A 61. percben érkezett a pályára Alexandros Kyziridis, a mienk pedig igyekeztek gyorsítani a tempón a lassú, göröngyös pályán. A 72. percben Dusan Lagator hibázott el egy lehetőséget, majd a 74. percben a kapufa mentette meg az egrieket a góltól.

A végjátékban, a 81. percben Ferenczi János fejelt nem sokkal fölé, majd beállt Szécsi Márk, Stefan Loncar és Christian Manrique is. A 88. percben aztán eldőlt a továbbjutás kérdése, egy szöglet után Oleksandr Romanchuk bólintott szépen közelről az egri kapuba (1-2).

A Loki győzött, folytatás a bajnokságban, mégpedig jövő hét szombaton a Diósgyőr otthonában.

Mol Magyar Kupa, a legjobb 32 közé jutásért:

Eger SE (NB III.)-DVSC 1-2 (1-1).

Eger, 500 néző. Vezette: Takács T.

Eger: Iváncsics – Dulló, Géringer, Nagy-Kolozsvári (Jónyer, 76.), Nagy Á., Debreceni, Farkas (Schmidt, 76.), Balázs, Kispál, Kovács D., Juhász. Vezetőedző: Lázok János.

DVSC: Milosevic – Baranyai, Lagator, Romanchuk, Ferenczi – Varga J. (Manrique, 83.), Ojediran (Loncar, 83.) – Bévárdi, Domingues (Kusnyír, 91.), Bódi (Kyziridis, 61.) – Majdevac (Szécsi, 83.). Vezetőedző: Srdjan Blagojevic.

Gól: Balázs (10.), illetve Domingues (36.), Romanchuk (88.).

Sárga lap: Ojediran (44.).