OTP Bank Liga 2022/2023

OTP Bank Liga 25. forduló

Nagyerdei Stadion

OTP Bank Liga 26. forduló

Mezőkövesdi Stadion

OTP Bank Liga 27. forduló

Nagyerdei Stadion

OTP Bank Liga 28. forduló

ZTE Aréna

OTP Bank Liga 29. forduló

Nagyerdei Stadion

OTP Bank Liga 30. forduló

PAKSI FC STADION

OTP Bank Liga 31. forduló

Nagyerdei Stadion

OTP Bank Liga 32. forduló

Groupama Aréna

OTP Bank Liga 33. forduló

Nagyerdei Stadion

Tőzsér Dániel: Ez a szezon a stabilizálásról szól

Az elmúlt hétvégén véget ért az OTP Bank Liga 2021/2022-es bajnokságának első öt fordulója. Az újonc DVSC remekül kezdte a szezont, ugyanis a Honvéd otthonában 4-1-es sikert aratott, majd ikszelt az Újpesttel és a Pakssal, ezt követően azonban nem jött össze a győzelem, a Zalaegerszeg és a Ferencváros ellen is pont nélkül maradtunk. A rajtról, a nyári igazolásokról, és a célokról klubunk sportigazgatójával, Tőzsér Dániellel beszélgettünk.

– Felemásra értékelem az első meccseket. Jól kezdődött a bajnokság, három összecsapás alatt öt pontot szereztünk, majd jött a Zalaegerszeg elleni fiaskó, ami mindenkinek fáj. A Fradi ellen tisztes helyállást tanúsított a csapat, de be kell látni, a zöld-fehérek jelenleg jócskán előttünk állnak. Soha nem voltam a kifogások embere, de nem könnyíti meg a dolgunkat, hogy jelen pillanatban kilenc sérültünk van. Azt gondolom, ezt a legnagyobb csapatok is megéreznék, szóval azon vagyunk, hogy minél előbb visszatérjenek a maródiak.

Mint említetted, jól rajtoltunk, ám azt követően voltak gyengébb meccseink. Melyik a gárda igazi arca?

– Ahogy már korábban is volt szó róla, ez az idény a stabilizálásról szól. Az a célunk, hogy olyan szezont produkáljunk, amellyel megtartjuk az NB I-es tagságunkat. Egy futballista mindig győzni akar, de meg kell érteni mindenkinek, hogy a DVSC-nek jelenleg a tabella második felében lévő csapatok ellen kell a jobbik arcát mutatni és pontokat szerezni. Jelen pillanatban ez a realitás. Ez talán a játékosokban sem realizálódott teljesen, ezért fordulhat elő, hogy felemás a produkció. A Loki mezét viselve nem lehet más a cél, mint minden találkozón nyerni, ezért elképzelhető, hogy a ZTE ellen pszichésen könnyebben vették a meccset a játékosok. Na ez az, ami az NB I-ben nem fér bele. Ugyanakkor biztos vagyok benne, ha a Zalaegerszeg ellen is ugyanolyan mentalitásban léptünk volna pályára, mint a Fradi ellen, három pontot szerzünk. Nem gondolom úgy, hogy az elmúlt hetek eredményei miatt gödörben lenne a csapat, de az természetes, hogy a vereséget követően nem a legboldogabbak a futballisták.

A DVSC öt új igazolást jelentett be a nyár folyamán, Marko Nikolics, David Babunski, Sylvain Deslandes, Charleston Silva dos Santos és Soltész Dominik személyében. Mennyire váltak be az új szerzemények?

– Azért szerződtettük ezeket a játékosokat, mert bízunk bennük, ugyanakkor a kontraktust hosszabbított labdarúgóinkat, Bódi Ádámot, Dzsudzsák Balázst, Ugrai Rolandot és Kusnyír Eriket is az újak közé sorolnám. Láthatjuk, hogy a légiósok közül jelenleg Nikolics és Babunski az egészséges, de véleményem szerint nem elvárható, hogy egy másik országból érkező futballista azonnal húzóemberré váljon. De mint említettem, nagyon fontos, hogy minél előbb felépüljenek a sérültjeink, mert akkor igenis ütőképes csapat fog kovácsolódni Debrecenben.

Ha a szurkolók a transfermarkt.com adatait nézik, láthatják, hogy a DVSC játékoskeretének értéke a 10. helyre elég a magyar első osztályban…

– Többek között ezért is célunk, hogy stabilizáljuk a klubot és a csapatot, és bent tudjunk maradni az élvonalban. Ahogy mondtam, ehhez elengedhetetlen, hogy a tabella második felében lévő együttesek ellen három pontot szerezzünk, ezért is különösen fájó a ZTE elleni vereség. Tudom, hogy ezt nehéz megemészteni egy hajdúsági szimpatizánsnak, de ezen dolgozunk mindannyian, hogy az ilyen találkozókon győztesen hagyjuk el a pályát.